Απόψεις

Όταν κάνεις «φερετζέ» την παλαιστινιακή μαντίλα

Την προηγούμενη Παρασκευή, η Ισραηλινή στρατιωτική ιμπεριαλιστική μηχανή σκότωσε 17 Παλαιστινίους και τραυμάτισε πάνω από 1.400 στη Γάζα. Μια μέρα μετά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός,  Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε συγχαρητήρια στους Ισραηλινούς στρατιώτες για τη δολοφονική δράση τους. Ο ίδιος χαρακτήρισε μάλιστα δικαιολογημένη τη σφαγή…

Όλες αυτές τις μέρες η Ελληνική  κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου δεν εξέδωσε ούτε μια ανακοίνωση για το μακελειό της Γάζας. Σήμερα, Τετάρτη, όμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον  Νετανιάχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την επικείμενη τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου στη Λευκωσία, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Μεσανατολικό.

Ο πρωθυπουργός της «δεύτερης φοράς Αριστεράς» που πριν μερικά χρόνια υμνούσε τους αγώνες του Παλαιστινιακού λαού και καταδίκαζε την Ισραηλινή κατοχή, τώρα δεν ψέλλισε ούτε κουβέντα. Αντίθετα με το «σύμμαχο» πρωθυπουργό του Ισραήλ, συζήτησαν για την τριμερή Σύνοδο, στην οποία θα μπει επί τάπητος και η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ. Εξάλλου, η Ελλάδα με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι το μόνο κράτος στον κόσμο – πλην των ΗΠΑ – που επιτρέπει την διαμονή και φιλοξενία δυνάμεων του ισραηλινού στρατού στο έδαφος του.

Οι συμφωνίες και οι «συμμαχίες» λοιπόν πάνω από όλα για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα κράτος που δολοφονεί αμάχους, που έχει υπό κατοχή τμήμα της Παλαιστίνης. Οι εποχές εξάλλου που ο Τσίπρας, φορούσε την Παλαιστινιακή μαντίλα στο λαιμό και συμμετείχε σε πορείες στην Αμερικανική πρεσβεία ανήκουν στο παρελθόν… Τώρα ο Τσίπρας συνομιλεί με τον Πρέσβη και τον Νετανιάχου και προετοιμάζουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις.   

Όμως επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κλασικό παράδειγμα ενός σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, που τηρεί απαρέγκλιτα το ρητό «άλλα λέμε, άλλα πιστεύουμε και άλλα κάνουμε», ως κόμμα εξέδωσε ανακοίνωση για τη σφαγή στην Παλαιστίνη. Φυσικά δεν την καταδίκασε αλλά ανέφερε ότι «γεμίζει με θλίψη και αγανάκτηση» και πρόσθεσε ότι: «Είναι απαραίτητη η διεθνής καταδίκη των βιαιοτήτων των ισραηλινών αρχών και η διεθνής παρέμβαση προκείμενου να σταματήσουν άμεσα οι επιθέσεις».

Δεν ξέχασε παράλληλα να προσθέσει: «Στηρίζουμε με αποφασιστικότητα την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος με τη δημιουργία ανεξάρτητου κράτους στα σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να συμβάλλει στην επίλυση του ζητήματος. Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής πρέπει να αποτελέσει καθήκον για όλους τους λαούς».

Όλα αυτά στα λόγια. Γιατί στις πράξεις και στα έργα προέχει η «συμμαχία» με την Ισραηλινή κυβέρνηση…  

Και κάπως έτσι κάνεις «φερετζέ» την παλαιστινιακή μαντίλα… 

(Επισκέψεις: 261 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend