Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Όλοι την Κυριακή στο συλλαλητήριο και στη συναυλία στο Σύνταγμα – Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Σταθμό κλιμάκωσης της δράσης του λαού και της νεολαίας, των εκατοντάδων σωματείων και μαζικών φορέων για την καταδίκη της σφαγής στη..

Σταθμό κλιμάκωσης της δράσης του λαού και της νεολαίας, των εκατοντάδων σωματείων και μαζικών φορέων για την καταδίκη της σφαγής στη Γάζα και για τη στήριξη στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό θα αποτελέσουν το μεγάλο συλλαλητήριο και η συναυλία αλληλεγγύης την Κυριακή 5 Νοέμβρη, στις 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Μετά τη συναυλία θα ακολουθήσει πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία.

Τα σωματεία και οι φορείς καλούν ιδιαίτερα στη συναυλία να συμμετάσχουν καλλιτέχνες που εναντιώνονται στο έγκλημα, ώστε «να τραγουδήσουμε όλοι ένα τραγούδι για τα παιδιά της Παλαιστίνης, για το δικαίωμά τους στη ζωή και στην πατρίδα».

Ήδη το «παρών» δίνουν η Ρίτα Αντωνοπούλου μαζί με τους «Ρεβάνς», οι «KollektivA», οι «Κοινοί Θνητοί», οι «Υπεραστικοί», οι «Magic de Spell», ο Διονύσης Τσακνής και η Ρωμιοσύνη.

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων και των μαζικών φορέων έχουν οριστεί στις 10.30 π.μ. σε Προπύλαια και Παλαιά Βουλή.

Ακόμη, Σωματεία και φορείς της Αττικής δρομολογούν λεωφορεία για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν: Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

ΠΑΜΕ: «Ξεσηκωμός! Καμιά εμπλοκή στο μακελειό!»

 

Μπροστά στη νέα αυτή μεγάλη πρωτοβουλία, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε συνδικάτο, Ομοσπονδία, Εργατικό Κέντρο, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη σε άμεση μαζική δράση για να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα.

Το ΠΑΜΕ τονίζει:

«Ξεσηκωμός! Να σταματήσει τώρα η σφαγή!

Όλοι 5 Νοέμβρη στο Σύνταγμα στις 11 π.μ., στη συγκέντρωση των συνδικάτων και μαζικών φορέων της Αττικής, στη συναυλία και πορεία στην Ισραηλινή Πρεσβεία!

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 8000, ανάμεσά τους πάνω από 3000 παιδιά.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα κάθε 10 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδάκι.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι τραυματίες ξεπερνούν τις 15.000 χωρίς να έχουν την αναγκαία περίθαλψη εξαιτίας του ασφυκτικού αποκλεισμού του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ. 

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας στα συλλαλητήρια και η καθημερινή πολύμορφη δράση για Λευτεριά στη Παλαιστίνη έχουν τοποθετήσει το λαό μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Οι δράσεις μας συναντιούνται με τις δράσεις των λαών όλου του κόσμου. Ο καθένας μας ξεχωριστά λέει στο λαό της Παλαιστίνης:

Δεν είστε μόνοι. 

Οι ώρες είναι κρίσιμες…

Όχι άλλα δελτία ειδήσεων- κατάλογοι νεκρών. 

Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ένοχη γιατί στηρίζει με όλους τους τρόπους το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ, μαζί και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του Νατοϊκού τόξου.  Αποτέλεσε μνημείο ντροπής η αποχή από τη ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Μαζικά αγωνιστικά. Παλεύουμε ενάντια στην εμπλοκή της  χώρας μας στη σφαγή και στο μακελειό. Να σταματήσει να είναι ορμητήριο πολέμου και στόχος αντιποίνων.

  • Καμία υποστήριξη στην Κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα “Ψαρά”. 
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Τώρα αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».  

Καλούμε όλο το λαό της Αττικής στο μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία την Κυριακή 5 Νοέμβρη 11 π.μ., στο Σύνταγμα και στην πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ». 

Σε όλη την Ελλάδα απλώνονται οι συγκεντρώσεις

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε μια σειρά από άλλες πόλεις και συγκεκριμένα:

Σήμερα, Πέμπτη:

— Βόλος, 6 μ.μ., πλατεία Αγίου Νικολάου

Αύριο, Παρασκευή:

— Καρδίτσα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία

— Χαλκίδα, 6 μ.μ., πλατεία Ταχυδρομείου

— Αγρίνιο, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

— Αργοστόλι, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία

— Πύργος, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία (Σάκη Καράγιωργα)

Σάββατο 4 Νοέμβρη:

— Λάρισα, 12 μ., κεντρική πλατεία

— Ηράκλειο, 6 μ.μ., συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας

Κυριακή 5 Νοέμβρη:

— Πάτρα, 7.30 μ.μ., συγκέντρωση – συναυλία στην πλατεία Γεωργίου.

— Καλαμάτα, μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στο αεροδρόμιο, με αφετηρία το νότιο πάρκινγκ της λαϊκής αγοράς στις 5 μ.μ. Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις