Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!

Την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας σε αυτόν εκφράζουν με επιστολές τους στο alt.gr δεκάδες νέοι στρατευμένοι με αφορμή..

Την αντίθεσή τους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας σε αυτόν εκφράζουν με επιστολές τους στο alt.gr δεκάδες νέοι στρατευμένοι με αφορμή την πραγματοποίηση της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν και τα όσα γίνονται στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα με τη γειτονική χώρα, την Τουρκία, δεν δημιουργούν σε καμία περίπτωση αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας. Αντιθέτως, δυναμώνουν την ανησυχία για το ποιο θα είναι εν τέλει το τίμημα που πληρώνει και θα πληρώσει ο λαός μας», τονίζει ο καταδρομέας Αγγελος Ξαγοράρης και προσθέτει: «Ολα αυτά, καθώς και τα δισεκατομμύρια που δίνονται κάθε χρόνο για τις ΝΑΤΟικές δαπάνες, καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας μας. Αλλωστε, κάθε φαντάρος μπορεί να το συμπεράνει αυτό βλέποντας την υποβάθμιση μέσα στα στρατόπεδα στα οποία υπηρετούμε, τις συνθήκες στις οποίες κάνουμε τη θητεία μας.

Η σταθερότητα στην περιοχή, ιδιαίτερα στα σύνορα με την Τουρκία, για την οποία μας διαβεβαιώνουν κυβέρνηση και ΝΑΤΟ, είναι παραμύθι για μικρά παιδιά. Ο καθένας μας μπορεί να καταλάβει ότι μέσα στους κόλπους του ΝΑΤΟ συντηρείται η τουρκική επιθετικότητα. Οι προτάσεις για συνδιαχείριση στο Αιγαίο δεν “κόβουν τον αέρα”, αντιθέτως ενισχύουν τους ανταγωνισμούς και “ανοίγουν την όρεξη” για νέες απαράδεκτες διεκδικήσεις εκ μέρους του τουρκικού κράτους.

Οι φαντάροι που αφήσαμε τα σπίτια μας, δουλειές, σπουδές, τους δικούς μας ανθρώπους για να υπηρετήσουμε στην παραμεθόριο και στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχουμε κανένα συμφέρον από αυτές τις εξελίξεις, είναι εχθρικές και επικίνδυνες. Υπηρετούμε στον στρατό για να υπερασπιστούμε τον λαό μας, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τα σύνορά της, και δεν έχουμε καμία δουλειά έξω από αυτά!».

«Την εποχή που η Ιστορία ξαναγράφεται ανάλογα με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των υπαλλήλων τους στις διάφορες κυβερνήσεις, την εποχή που οι λαοί πληρώνουν το τίμημα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με αίμα, προσφυγιά, φτώχεια και επισφάλεια, η 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στις Νηές Μαγνησίας εκπέμπει δυνατά το μήνυμα της συστράτευσης των λαών ενάντια στον πραγματικό τους αντίπαλο», γράφει ο ναύτης Χριστόφορος Μαλακατές και προσθέτει ότι όσοι διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή της χώρας μας στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά πολεμικά σχέδια, στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες, στην αποστολή στρατιωτικών έξω από τα σύνορα της χώρας μας, δίνουν «φωνή στις ανησυχίες των στρατευμένων και θα μας δώσουν κουράγιο και δύναμη. Θα βροντοφωνάξουν πως “οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά!”».

«Επομένως, θεωρώ απαραίτητο η νεολαία σήμερα να δηλώσει την εναντίωσή της στα επικίνδυνα σχέδιά τους, να απαιτήσει με τους αγώνες της την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, στον οποίο συμμετέχει ενεργά και αυτό δεν είναι προς το συμφέρον μας», σημειώνει.

«Η φετινή Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ, κόντρα σε όσους μιλούν για σωστή πλευρά της Ιστορίας διαλέγοντας ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, χαράζει μαζί με τον λαό τη δική της Ιστορία, στο πλάι όσων πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν για να είναι όλοι οι λαοί ελεύθεροι και αδελφωμένοι», αναφέρει ο στρατεύσιμος Δίοπος Αθανάσιος Χρυσανθόπουλος.

Σχετικά θέματα

Απόψεις