Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ο Λευκός Οίκος αρνείται ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν επέκταση της εκεχειρίας με το Ιράν

Ο επόμενος γύρος των συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στο Πακιστάν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο οποίος διευκρίνισε ωστόσο..

Πρόσθεσε τον Ημεροδρόμο στην Google

Ο επόμενος γύρος των συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στο Πακιστάν, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο οποίος διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν έχει ακόμη οριστεί ημερομηνία για τη δεύτερη συνάντηση, παρότι οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση προχωρούν εποικοδομητικά.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λίβιτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη (15/04), διέψευσε τις αναφορές ότι οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει επίσημα παράταση της εκεχειρίας δύο εβδομάδων με το Ιράν, η οποία προβλέπεται να λήξει στις 21 Απριλίου.

 

Ωστόσο, ανέφερε ότι οι συνομιλίες με το Ιράν, από τη στιγμή που οι ΗΠΑ αποχώρησαν από την πρώτη συνάντηση το περασμένο Σαββατοκύριακο, έχουν εξελιχθεί «εποικοδομητικά και συνεχίζονται».

Ερωτηθείσα αν η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Πακιστάν, η Λίβιτ απάντησε ότι οι συνομιλίες «πολύ πιθανόν θα γίνουν στον ίδιο τόπο με την προηγούμενη φορά».

 

Σχετικά θέματα

Post
Filter