Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Ο Γουναρόπουλος… έμενε σπίτι», μια ξενάγηση στο σπίτι–μουσείο του ζωγράφου (βίντεο)

Στα πλαίσια του εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων 2020, που φέτος λόγω της συγκυρίας θα εορταστεί παγκοσμίως ψηφιακά,..

Στα πλαίσια του εορτασμού για τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων 2020, που φέτος λόγω της συγκυρίας θα εορταστεί παγκοσμίως ψηφιακά, το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου έχει ετοιμάσει και σας προτείνει να παρακολουθήσετε μια Ξενάγηση στο Μουσείο που υπήρξε το σπίτι και το εργαστήριο του μεγάλου ζωγράφου Γιώργου Γουναρόπουλου, από τη Διονυσία Γιακουμή, Δρ Ιστορίας της τέχνης-Επιμελήτρια, Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου.

[arve url=”https://youtu.be/IIkOgmI_XUc” align=”center” /]

Στο συμπαθητικό Μουσείο του Γιώργου Γουναρόπουλου που βρίσκεται στα Ανω Ιλίσια, Γουναροπούλου 6, φιλοξενούνται ζωγραφικά του έργα, τα σύνεργα του καλλιτέχνη, φωτογραφίες, βιβλία και προσωπικά του αντικείμενα.
Η μόνιμη συλλογή των έργων του Μουσείου περιλαμβάνει ελαιογραφίες, κραγιόνια-κάρβουνα και σχέδια από διάφορες περιόδους της καλλιτεχνικής δημιουργίας του ζωγράφου.

Το Μουσείο συγκροτείται από τρεις αίθουσες:

  • την «αίθουσα Γιώργου Γουναρόπουλου», στην οποία πραγματοποιούνται περιοδικές εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, κλπ.
  • την «αίθουσα Στρατή Τσίρκα», στην οποία εκτίθενται εκδόσεις και προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα. Η αίθουσα χρησιμοποιείται επίσης για περιοδικές εκθέσεις.
  • την «αίθουσα Γιώργου Παυλάτου», όπου διοργανώνονται διαλέξεις, προβολές, κλπ.

Τα δύο κτήρια αποτελούν ένα ενιαίο πολιτιστικό συγκρότημα με την επωνυμία «Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου», το οποίο λειτουργεί ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου εποπτευόμενο από τον Δήμο Ζωγράφου, και διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου η θητεία ταυτίζεται με τη θητεία της εκάστοτε δημοτικής Αρχής.

Επισκεφτείτε το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου και περιηγηθείτε ψηφιακά στον κόσμο του μεγάλου καλλιτέχνη και στους χώρους του μουσείου με την εφαρμογή 360ο

[arve url=”https://gounaropoulos.gr/wp-content/uploads/360/20191210/index_el.html” align=”center” /]

και δείτε τα έργα της συλλογής διαφορετικά, φτιάχνοντας παζλ και παίζοντας παιχνίδια μνήμης.

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις