Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ο δήμος Χαϊδαρίου καλεί σε κινητοποίηση την Κυριακή με σύνθημα «Όλη η πόλη μια φωνή για την ικανοποίηση των αναγκών μας!»

Σε κινητοποίηση με σύνθημα «Όλη η πόλη μια φωνή για την ικανοποίηση των αναγκών μας!» καλεί την Κυριακή 21 Απρίλη, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Δημαρχείου η..

Σε κινητοποίηση με σύνθημα «Όλη η πόλη μια φωνή για την ικανοποίηση των αναγκών μας!» καλεί την Κυριακή 21 Απρίλη, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Δημαρχείου η αγωνιστική Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου, ώστε μαζί με τον λαό της πόλης να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται.

Μπροστά στην κινητοποίηση, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Ψαθά, τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Συντήρησης Πρασίνου και Δημοτικής Συγκοινωνίας Λεωνίδα Βουγλαρίδη και τη Δημοτική Σύμβουλο Γιαννούλα Ζέρβα, πραγματοποίησε περιοδεία στη λαϊκή αγορά στην περιοχή Δάσος Χαϊδαρίου

Στο κάλεσμα για την κινητοποίηση επισημαίνεται ότι ο λαός της πόλης «διεκδικεί τα δίκαια αιτήματά του, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για άλλη καθυστέρηση», καθώς «η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, αρνείται να δώσει λύσεις στα λαϊκά προβλήματα με την Περιφέρεια Αττικής να παίρνει τη “σκυτάλη” και να συνεχίζει την ίδια πολιτική».

Ακόμα, σημειώνεται: «Αρνείται να χρηματοδοτήσει τον δήμο μας, όπως και όλους τους δήμους, ακόμα και με θεσμοθετημένους πόρους. Αντί για 14,2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο που πρέπει να λαμβάνουμε, σύμφωνα με τον ν. 3852/2010, δίνουν στον δήμο μας μόνο 5,8 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν φτάνει ούτε για τη μισθοδοσία του προσωπικού! Επιβάλλει κάθε χρόνο νέα χαράτσια, όπως το πιο πρόσφατο “τέλος ταφής”, που κάθε χρόνο θα επιβαρύνει τον δήμο μας με πάνω από 500.000 ευρώ».

 
 

Λαός και Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου διεκδικούν, συγκεκριμένα:

– Να αποδοθούν στον δήμο Χαϊδαρίου στο σύνολό τους οι θεσμοθετημένοι οικονομικοί πόροι που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

– Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών σχολικών μονάδων. Χρειάζονται συντηρήσεις, επισκευές, αντισεισμικοί έλεγχοι, κάλυψη με επιπλέον καθαρίστριες, φύλακες για να ανοίγουν τα απογεύματα, προσωπικό για δημιουργική απασχόληση. Η κρατική χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών φτάνει μόνο και μόνο για τα στοιχειώδη λειτουργικά έξοδα.

– Να δοθεί χρηματοδότηση για τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών μας, αλλά και για όσους θέλουν να βρουν μια δημιουργική διέξοδο. Αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη συντήρηση των δημοτικών υποδομών που χρησιμοποιούν χιλιάδες συμπολίτες μας.

– Να υπάρξουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αντίστοιχη αύξηση της χρηματοδότησης, οι οποίες θα καλύψουν τις πολλές κενές οργανικές θέσεις και θα επιτρέψουν την πολύ καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

– Να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα (κεντρικός αγωγός στη λεωφόρο Αθηνών – Δάσος – Αφαία – Στρατόπεδο).

– Να παραχωρηθούν στον δήμο τα 220 στρέμματα στον Σκαραμαγκά, τα 66 στρέμματα στο Στρατόπεδο, η πρώην Γιορτή Κρασιού και το Πάρκο Νεολαίας (Θεαθήναι) για να λειτουργήσουν ως ελεύθεροι χώροι ξεκούρασης, αναψυχής και ήπιων χρήσεων πολιτισμού και αθλητισμού. Ούτε να το σκεφτούν ότι μπορεί να εγκατασταθεί μονάδα LNG στον Σκαραμαγκά.

– Να δοθεί χρηματοδότηση για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας (παλαιό δημαρχείο, διατηρητέο οδού Κύπρου κ.λπ.).

– Να δοθεί χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων δεσμευμένων οικοπέδων για την αξιοποίησή τους για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

– Να καταργηθεί ο νόμος που προβλέπει να καταβάλλουν αποζημίωση οι περίοικοι.

– Να ληφθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση του τεράστιου κυκλοφοριακού φόρτου που δέχεται καθημερινά η πόλη μας και να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τη δημιουργία σταθμού μετρό στο Χαϊδάρι καθώς και την υπογειοποίηση της λεωφόρου Αθηνών, που διασχίζει και χωρίζει την πόλη μας, με σοβαρούς κινδύνους για τους πολίτες.

– Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των ορεινών όγκων (Ορος Αιγάλεω, Ποικίλο Ορος, Σχιστό) από καταπατητές και να μπει εμπόδιο σε κάθε είδους σχέδια για «επενδύσεις» από επιχειρηματικούς ομίλους.

– Να δοθεί χρηματοδότηση για δημιουργία Παιδικού Σταθμού στο κέντρο Χαϊδαρίου και να αποδοθεί στον δήμο μας ο Βρεφονηπιακός Σταθμός της οδού Βεργίνας. Aπό 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις