Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Νοσοκομείο Πάτρας: Πολεμικό… σκηνικό μετά την εφημερία της Δευτέρας – 48 ασθενείς σε ράντζα!

Συνθήκες... πολέμου επικρατούν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, που μετά την εφημερία της Δευτέρας «βγήκε» με 48 ασθενείς να νοσηλεύονται σε ράντζα (!), λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού.

Συνθήκες… πολέμου επικρατούν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, που μετά την εφημερία της Δευτέρας «βγήκε» με 48 ασθενείς να νοσηλεύονται σε ράντζα (!), λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού.

Μάλιστα, το νοσοκομείο σήμερα Τετάρτη βρισκόταν ξανά σε εφημερία, όπου σε όσους είχαν απομείνει σε ράντζα στα ΤΕΠ (περίπου 20), άρχισαν να προστίθενται και άλλοι. Ανάμεσά τους βρίσκονται και «ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς που ήταν στην ”απομόνωση”… του εξεταστικού box διαχωριζόμενοι από τους υπόλοιπους ασθενείς με μία κουρτίνα!», όπως κατήγγειλε και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ).

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που στο νοσηλευτικό ίδρυμα επικρατούν ανάλογες συνθήκες, αφού και στο παρελθόν έχουν αναφερθεί σωρεία αντίστοιχων γεγονότων, ιδιαίτερα μετά από εφημερίες. Μάλιστα, όταν πριν από λίγους μήνες επισκέφθηκε το Νοσοκομείο ο υπουργός «εμπορίας» της Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, έγινε προσπάθεια, ασθενής σε ράντζα να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία στο νομό (π.χ. Αίγιο) ή να στοιβαχτούν σε άσχετες με την ασθένειά τους κλινικές!

«Και όλα αυτά με τους διοικούντες του νοσοκομείου-και παρά τις συνεχείς οχλήσεις της Ένωσης- να παραπέμπουν τη λύση του ζητήματος στις καλένδες με τη δημιουργία του νέου τμήματος επειγόντων που ακόμα βρίσκεται στα σχέδια», σημειώνει η ΕΙΝΑ, εξηγώντας για τη συνολική κατάσταση:

«Η εικόνα αυτή τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει πλέον συνήθεια για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία της πόλης μας και είναι απόρροια της ανεπάρκειας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που ανάγεται σε ατομική ευθύνη όσων έχουν να πληρώσουν μιας και τα ραντεβού για μια διαγνωστική εξέταση στις δημόσιες δομές ξεπερνούν τους τρεις μήνες. Είναι απόρροια της υποβάθμισης των νοσοκομείων και ιδιαίτερα των περιφερειακών μιας και σε κάθε εφημερία διακομίζονται μόνο από το νοσοκομείο του Πύργου γύρω στους δέκα με δεκαπέντε ασθενείς ξεσπιτώνοντας και ταλαιπωρώντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους εδώ και πάνω από μια τετραετία. Είναι αποτέλεσμα των ελλείψεων σε προσωπικό με τα κενά να αγγίζουν το 1/3 στο σύνολο των οργανικών θέσεων στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας και τις προκηρύξεις να γίνονται με το σταγονόμετρο! Τέλος, η ανεπάρκεια των ογκολογικών τμημάτων με ένα μόνο μηχάνημα ακτινοθεραπείας να “εξυπηρετεί” τέσσερις νομούς μετά τη βλάβη εκείνου του ΓΝ Πατρών που εκτοξεύει τις αναμονές, τη νοσηρότητα και θνητότητα των ογκολογικών ασθενών και τους ωθεί στα ράντζα της ντροπής ή στους ιδιωτικούς κολοσσούς της Αθήνας».

Επισημαίνοντας πως για όλα τα παραπάνω αιτία αποτελεί «η πολιτική που βάζει στην κλίνη του Προκρούστη την υγεία των ασθενών λογίζοντάς την ως κόστος, την ίδια στιγμή που πριμοδοτεί τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους της υγείας με τζίρο 2 δις το χρόνο, τους μεγάλους τραπεζικούς ομίλους, το εφοπλιστικό κεφάλαιο, που σκορπάει υπέρογκα ποσά για πολεμικούς εξοπλισμούς εμπλέκοντας το λαό της χώρας στις επικίνδυνες πολεμικές εξελίξεις», η Ένωση καλεί τους υγειονομικούς να μην αποδέχονται τις εικόνες της ντροπής και με οδηγό την απεργία στις 28 Φλεβάρη, να παλέψουν μαζί με τους ασθενείς, για μαζικές μόνιμες προσλήψεις, δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Σχετικά θέματα