Κοινωνία

Νοσοκομείο Ηρακλείου: Σε ράντζα στους διαδρόμους μικροί ασθενείς στην Παιδιατρική κλινική

Σε ράντζα στους διαδρόμους νοσηλεύονται μικροί ασθενείς στην Παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ως αποτέλεσμα της μετατροπής των νοσοκομείων σε μίας νόσου.

Με εντολή της κυβέρνησης, από τον Μάρτη του 2020 παραμένουν συρρικνωμένες και συγχωνευμένες η Παιδιατρική και η Παιδοχειρουργική, ενώ εντός της κλινικής έχει διαμορφωθεί και χωριστή Μονάδα COVID παιδιών. Η συγχώνευση αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση τουλάχιστον κατά το ήμισυ των διαθέσιμων κλινών τόσο της Παιδιατρικής όσο και της Παιδοχειρουργικής, οι οποίες δεν επαρκούν (συνολικά μόλις 20 κλίνες, πλην της μονάδας COVID). Μετά και το άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας, το πρόβλημα οξύνθηκε, καθώς αυξήθηκαν οι νοσηλείες και η εικόνα με τα ράντζα με παιδιά στους διαδρόμους επιβάλλεται ως «νέα κανονικότητα».

Η δυσχέρεια στην εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς νοσηλείας των παιδιών, λόγω της συγχώνευσης των δύο κλινικών, έχει επισημανθεί από τον Μάη του 2020 σε όλους τους αρμόδιους φορείς από το Σωματείο Εργαζομένων και το Επιστημονικό Συμβούλιο.

Την κραυγή αγωνίας γονιών που βιώνουν τη νοσηλεία των παιδιών τους σε ράντζα στον διάδρομο της Παιδιατρικής κλινικής μεταφέρουν με καταγγελία οι Ομάδες Γυναικών Ηρακλείου, Αχαρνών, Μοιρών και Μαλεβιζίου, σημειώνοντας τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας.

(Επισκέψεις: 69 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend