Απόψεις

Η «μαύρη τρύπα» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Μετά τη Νίκη Βόλου ήρθε «φυσιολογικά» και η αποχώρηση του ΟΦΗ από το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Και όπως δείχνουν τα πράγματα θα υπάρξει συνέχεια. Όλα αυτά τα «ωραία» που συμβαίνουν και αυτά που έρχονται, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι το αποτέλεσμα της μετατροπής του λαϊκότερου και δημοφιλέστερου, αλλά και θεαματικότερου αθλήματος σε επάγγελμα- εμπόρευμα. Με την υπόσχεση, τότε πριν 36 χρόνια, ότι το ποδόσφαιρο θα αναβαθμιστεί, θα έχουμε θέαμα και ποιότητα, νέα γήπεδα, καλύτερη διαιτησία, και του «πουλιού το γάλα». Αντί όλων αυτών, μέχρι σήμερα, βλέπουμε κακής ποιότητας ποδόσφαιρο, βία, οργανωμένους στρατούς, ραντεβού θανάτου, καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, εγκλήματα, ξυλοδαρμούς διαιτητών, παράνομα στοιχήματα, ανθρώπους της νύχτας. Ότι πιο βρόμικο και σάπιο κυκλοφορεί, θα το βρει κανείς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στον επαγγελματικό αθλητισμό, χωρίς ο ίδιος ο αθλητισμός να έχει καμιά ευθύνη.

Επιδοτήσεις εκατομμυρίων στους μεγαλοεπιχειρηματίες, διαγραφή χρεών των ΠΑΕ, παράδοση αθλητικών χώρων προς εκμετάλλευση, αλλαγές νόμων που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει για διευκόλυνση κλπ. κλπ.

Και ενώ όλα αυτά, συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν, είναι γνωστή η στάση των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων στο αίτημα να υπάρξει επί τέλους, ένας αθλητισμός ως δικαίωμα για το φτωχό και εξαθλιωμένο λαό μας. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται πολυτέλεια το παιχνίδι, η φυσική αγωγή, δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε για να μπούμε στους χώρους άθλησης.

Έχει λοιπόν δουλειές με φούντες η νέα κυβέρνηση. Ο αθλητισμός είναι δύσκολη υπόθεση. Εμείς μέσα από τον «Ημεροδρόμο», είπαμε κάποια πράγματα στον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού. Φαίνεται, όμως, ότι η κυβέρνηση χάραξε τη ρότα της, αφού παραμένει σε ισχύ το σχέδιο για τη χορήγηση 20 εκατομμυρίων στον επιχειρηματία Μελισσανίδη και άλλων 8 εκατομμυρίων στον επίσης επιχειρηματία Αλαφούζο, για τις ΠΑΕ που διοικούν.

Την ίδια ώρα αρνητική είναι η απάντηση στο αίτημα του Δήμου Κερατσινίου, Δραπετσώνας για την απαλλοτρίωση των των 650 στρεμμάτων στα Λιπάσματα, ώστε να αναπνεύσει όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Δεν τα δίνει στην ερασιτεχνική ΑΕΚ που σε συνεργασία με το Δήμο θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα αθλητικό πολιτιστικό Κέντρο που να καλύπτει όλες τις ανάγκες των ολυμπιακών αθλημάτων και να γεμίζει κάθε μέρα από χιλιάδες παιδιά. Ευχόμαστε να διαψευστούμε…

(Επισκέψεις: 8 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend