Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Νέα Ιωνία – Δ. Κουτσούμπας: “Ελάτε να βαδίσουμε μαζί στον δρόμο της τιμής και του αγώνα”

Μια πραγματικά μεγαλειώδης προεκλογική συγκέντρωση της "Λαικής Συσπείρωσης" ήταν αυτή που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στη Νέα Ιωνία

Μια πραγματικά μεγαλειώδης προεκλογική συγκέντρωση ήταν αυτή που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στη Νέα Ιωνία, αντάξια των 100 χρόνων ζωής αυτής της ιστορικής συνοικίας με τις αγωνιστικές παραδόσεις. Το ίδιο αντάξιο και ελπιδοφόρο ήταν το μήνυμα που έστειλε το πλήθος κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά τον πεζόδρομο Παλαιών Πατρών Γερμανού στο κέντρο της πόλης, ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση», ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ, μπορεί να κάνει την έκπληξη στη Νέα Ιωνία και να φτάσει πολύ πιο ψηλά στην Περιφέρεια στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας που απήθυνε κάλεσμα συμπόρευσης τονίζοντας «ελάτε να βαδίσουμε μαζί, ενωμένοι τον δρόμο της τιμής και του αγώνα. Γιατί απέναντι στους κάθε λογής Μεσσίες, εμείς επιμένουμε και κάνουμε πράξη το “μόνο ο λαός σώζει τον λαό”, με οργάνωση, συλλογική δράση, αλληλεγγύη και με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ!»

Παρευρέθηκαν η Ελένη Μπέλλου και ο Θοδωρής Χιώνης, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμη ο Σπύρος Χαλβατζής, στέλεχος του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος του ΣΦΕΑ. Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Βόρειο Τομέα: Παντελής Αρζόγλου, Βασίλης Παρασκευόπουλος, Μιχάλης Χασιώτης, Σταύρος Χρηστίδης. Επίσης οι  Νίκος Αγγελίδης και Φραγκίσκος Κουτελιέρης, υποψήφιοι στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.

Μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Πέτρος Αλέπης, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Παρέμβαση έγινε από τον Αντώνη Καββαδία, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στον Βόρειο Τομέα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ κάλεσε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη μεγαλειώδη προεκλογική συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία, που διοργάνωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στις 8 Οκτώβρη.

Ελάτε να βαδίσουμε μαζί, ενωμένοι τον δρόμο της τιμής και του αγώνα. Γιατί απέναντι στους κάθε λογής Μεσσίες, εμείς επιμένουμε και κάνουμε πράξη το “μόνο ο λαός σώζει τον λαό”, με οργάνωση, συλλογική δράση, αλληλεγγύη και με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ, τόνισε χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά:

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Η αποψινή μας συγκέντρωση στη Νέα Ιωνία είναι η καλύτερη απάντηση στη «βουβαμάρα» που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ, προφανώς με την ανοχή των άλλων κομμάτων και τη συνδρομή των μέσων ενημέρωσης, γύρω από τη σημαντική πολιτική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, οι οποίες πραγματοποιούνται σε μόλις μία βδομάδα.

Και η ακόμα καλύτερη απάντηση θα είναι βέβαια η υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο με δήμαρχο τον Πέτρο Αλέπη και στην Περιφέρεια με περιφερειάρχη τον Γιάννη Πρωτούλη.

Γι’ αυτό κι αυτές τις τελευταίες μέρες που απομένουν και δω στη Νέα Ιωνία, όπως και σε όλους τους δήμους της Αττικής, όλης της Ελλάδας, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φτάσουμε σε κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, σε κάθε νέο και νέα.

Να ανοίξουμε ακόμα πιο πλατιά τη συζήτηση με ουσιαστικούς όρους, για το τι κρίνεται σε αυτές τις εκλογές, τις οποίες κάποιοι προσπαθούν ηθελημένα να τις υποβαθμίσουν, σαν μια απλή σύγκριση κάποιων «αυτοδιοικητικών προσώπων», μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Να καλέσουμε όλες και όλους να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές, να αξιοποιήσουν αυτό το όπλο που έχουν στα χέρια τους.

Να αναδείξουν περισσότερους αγωνιστές δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που, μαζί με τον λαό, θα παλεύουν για τις δικές τους ανάγκες, τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων!

Αυτή η «βουβαμάρα» που προσπαθούν να επιβάλουν, όμως, λέει από μόνη της πολλά. Λέει, καταρχήν, ότι φοβούνται την αντιπαράθεση. Ακριβώς γιατί είναι εκτεθειμένοι. Γιατί ξέρουν ότι θα δυσκολευτούν να πείσουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θέλει να εκφραστεί απέναντι στους εκλεκτούς της στους δήμους και τις Περιφέρειες, η οργή και η αγανάκτηση που υπάρχει σε μεγάλο κομμάτι του λαού για τα αντιλαϊκά πεπραγμένα της νέας μόλις τρίμηνης κυβερνητικής της θητείας, που δεν ήταν και λίγα ήδη.

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί για την τεράστια ακρίβεια, τους καθηλωμένους μισθούς, την ώρα που τα κέρδη και τα φορολογικά έσοδα σπάνε ρεκόρ.

Οργή και αγανάκτηση για την παραπέρα νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας με τις 13 ώρες δουλειάς που έφερε ο νόμος του Γεωργιάδη, αλλά και για τη νέα επίθεση που εξαπολύουν στους μικροεπαγγελματίες.

Οργή και αγανάκτηση γιατί ολόκληρη η Θεσσαλία, η Στερεά βούλιαξαν στη λάσπη, ο Έβρος, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Δυτική Αττική, η Πάρνηθα μυρίζουν ακόμα καμένο.

Είναι βαριά εκτεθειμένοι, και το ξέρουν, γιατί από πάνω μέχρι κάτω κυβερνήσεις, δήμοι και Περιφέρειες διαχρονικά υλοποιούν την εγκληματική πολιτική που θυσιάζει την προστασία των λαϊκών περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος, μέχρι και της ανθρώπινης ζωής στον βωμό του κέρδους.

Έκαναν σημαία τους την πολιτική που θεωρεί αχρείαστο κάθε έργο που δεν υπόσχεται κέρδη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που δεν μπορεί να λειτουργήσει με τη λεγόμενη «ανταποδοτικότητα», με χαράτσια δηλαδή στον λαό.

Ξέρουν ότι υλοποίησαν και αυτοί μια φορομπηχτική πολιτική απέναντι στον λαό μέσα από τα δημοτικά τέλη, ενώ δεν ακούμπησαν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως εκφράζονται συγκεκριμένα σε κάθε δήμο, αντίθετα τα τάισαν πολύ καλά με τις διάφορες εργολαβίες. Ξέρουν ότι με δική τους ευθύνη λείπουν κρίσιμες δομές και υπηρεσίες για τον λαό.

Αυτή η βουβαμάρα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές βολεύει, εκτός από τη ΝΔ, και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε, σε πολλές περιπτώσεις οι υποψήφιοι της ΝΔ είναι και δικοί τους υποψήφιοι. Όπως στην Περιφέρεια Κρήτης και στον δήμο Πειραιά που έχουν κοινό υποψήφιο η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ ή στον δήμο Περιστερίου που στηρίζουν και οι τρεις τον νυν δήμαρχο της ΝΔ. Βλέπετε, η σύγκλιση ανάμεσα σε αυτά τα κόμματα στα κρίσιμα κεντρικά ζητήματα στο επίπεδο της Τοπικής Διοίκησης γίνεται πλήρης ταύτιση.

Φίλες και φίλοι,

Εδώ στη Νέα Ιωνία, σ’ αυτή την προσφυγούπολη, την εργατούπολη, όλοι έχουν την πείρα και μπορούν να δουν πιο καθαρά ορισμένα πράγματα. Ιδιαίτερα, όλοι όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί και τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμερα παρακολουθούν τις εξελίξεις σε αυτό το κόμμα πιθανώς με ένα αίσθημα έκπληξης ή αμηχανίας.

Τους λέμε ότι τώρα πια είναι η ώρα των συμπερασμάτων και των αποφάσεων. Είναι η ώρα να κοπεί οριστικά ο ομφάλιος λώρος με τον συγκεκριμένο χώρο, όπως κι αυτός ο χώρος έχει κόψει κάθε δεσμό με ό,τι θυμίζει αριστερά, εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Υπάρχει άλλη απόδειξη, με την εκλογή Κασσελάκη, ότι αυτό το κόμμα έχει πια ολοκληρώσει την πορεία ενσωμάτωσής του στο σύστημα και μάλιστα με έναν τρόπο που πριν μια δεκαετία μπορεί σε κάποιους να φάνταζε σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας;

Κι όμως όλα όσα παρακολουθούμε καθημερινά σε ζωντανή σύνδεση ατέλειωτου τηλεοπτικού χρόνου είναι απλώς η φυσιολογική κατάληξη μιας μακράς πορείας που ακολούθησε αυτός ο χώρος διαχρονικά, αλλά με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα από τότε που ανέλαβε να ξελασπώσει το σύστημα από τις δυσκολίες του, και από τη θέση της κυβέρνησης των μνημονίων.

Αυτήν την πορεία, δυστυχώς, την στήριξαν όλα τα στελέχη του, ακόμα και όσοι προσπαθούν να εμφανιστούν ως θεματοφύλακες ενός δήθεν πιο αριστερού χαρακτήρα, χωρίς μάλλον να πείθουν κανέναν.

Αλήθεια, όσοι μιλάνε σήμερα μονότονα για το φαινόμενο της «μεταπολιτικής», πότε οι ίδιοι εναντιώθηκαν στην πολιτική της πρόσδεσης της χώρας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, στις προνομιακές φοροαπαλλαγές και τις επιδοτήσεις σε εφοπλιστές και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες, σε ό,τι δηλαδή εκφράζει με εμφαντικό τρόπο ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι μάλλον το τελικό στάδιο, η πιο ακραία εκδοχή της λογικής του περιβόητου δήθεν «μικρότερου κακού», που έφτασε πια στο να γίνουν σε όλα ακριβώς όπως και η ΝΔ, μήπως και τη νικήσουν κάποτε…

Είναι το τελικό στάδιο της λογικής του να περιμένουμε ξανά έναν σωτήρα από τα πάνω κι από το πουθενά να διασχίσει τον Ατλαντικό, να μας λύσει τα προβλήματα, έστω και σε πιο λάιτ εκδοχή και φτάσαμε τώρα, εκτός από τον πολιτικό εκφυλισμό, μέχρι και στον αξιακό εκφυλισμό, με έναν αρχηγό που μιλάει «στον λαό του», που, μαζί με την οικογένειά του, έρχεται για να προσφέρει – λέει – πολλά στον τόπο…

Έχουν όλα αυτά σχέση με τις αξίες και τα ιδανικά όλων όσοι νιώθουν αριστεροί, πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι;

Χώρια που για άλλη μία φορά, όπως τόσες και τόσες τα τελευταία τουλάχιστον 8 χρόνια, δίνουν τη δυνατότητα στα στελέχη της ΝΔ να γελάνε και τα μουστάκια τους και να παρουσιάζονται ως δικαιωμένοι, αφού και οι δήθεν «αριστεροί» τελικά είναι σαν τα μούτρα τους, όπως λένε.

Φτάνει πια αυτό το κακής ποιότητας έργο. Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της άλλης Κυριακής είναι μια ευκαιρία για όλους όσοι και όσες έχετε ακόμα παραμείνει σε αυτό το πολιτικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ, να ακολουθήσετε το παράδειγμα πολλών που προηγήθηκαν, που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν τη συμπόρευση με το ΚΚΕ και δεν το μετάνιωσαν.

Δεν ένιωσαν ούτε στιγμή προδομένοι και σήμερα αρκετοί από αυτούς βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ελάτε να βαδίσουμε μαζί, ενωμένοι τον δρόμο της τιμής και του αγώνα. Γιατί απέναντι στους κάθε λογής Μεσσίες εμείς επιμένουμε και κάνουμε πράξη το «μόνο ο λαός σώζει τον λαό», με οργάνωση, συλλογική δράση, αλληλεγγύη και με ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ!

Για να μην μπορεί να πανηγυρίζει κανένας Μητσοτάκης την άλλη Κυριακή ότι ο χάρτης βάφτηκε μπλε. Θέλουμε και επιδιώκουμε να του κοπεί το γέλιο. Με τα ποσοστά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού και δω στη Νέα Ιωνία, στην Περιφέρεια της Αττικής, να είναι πάρα πολύ ψηλά!

Για να είναι περισσότεροι οι εκλεγμένοι στον δήμο και στην Περιφέρεια που δεν θα είναι τα «καλά παιδιά» των κυβερνήσεων, ούτε θα δηλώνουν αναρμόδιοι απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, αλλά θα μπαίνουν μπροστά στη διεκδίκηση του λαού για αυτά. Όπως έχουμε κάνει μαζί και εδώ στη Νέα Ιωνία για τα ζητήματα της Υγείας, των ελεύθερων χώρων, της σχολικής στέγης και τόσα ακόμα.

Πάμε λοιπόν, στη μία βδομάδα που απομένει, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να φτάσουν χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι και νέες της Νέας Ιωνίας στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Με υποψήφιο δήμαρχο Νέας Ιωνίας τον σύντροφο Πέτρο Αλέπη και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον σύντροφο Γιάννη Πρωτούλη.

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις