Κοινωνία

Ναυτεργάτες: Καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 6 Μάη για την πρωτομαγιά

Απεργιακή Συγκέντρωση στον Πειραιά στις 10:30 Πλατεία Καραϊσκάκη

ΠΕΜΕΝ            ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ          ΠΕΕΜΑΓΕΝ          ΠΕΠΡΝ          ΠΕΣ/ΝΑΤ

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά
την Πέμπτη 6 Μάη με 24ωρη Πανελλαδική Απεργία
σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από 00:01 έως 24:00

 Απεργιακή Συγκέντρωση στον Πειραιά στις 10:30 Πλατεία Καραϊσκάκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΖΗΤΩ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας!

Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

Συνάδελφοι Ναυτεργάτες,

135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά των εργατών στο Σικάγο, τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες τους, για να κατακτήσει παγκόσμια η εργατική τάξη 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες μόρφωση, 8 ώρες ανάπαυση. Τιμάμε τους εργάτες της Πρωτομαγιάς της Θεσσαλονίκης του 1936, τους 200 εκτελεσθέντες κομμουνιστές αγωνιστές από τους φασίστες Γερμανούς την 1η Μάη του 1944 στην Καισαριανή, επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε στόχους για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

Η εργατική τάξη με τους αγώνες της, κατέκτησε δικαιώματα και σήμερα κεφάλαιο, κυβέρνηση, αστικά πολιτικά κόμματα, μας γυρίζουν τον τροχό της ιστορίας δεκαετίες πίσω.

Με τα φερέφωνα τους στη ΓΣΕΕ, θέλουν τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, για να επιβάλλουν με το νομοσχέδιο τερατούργημα που προετοιμάζουν, 10ωρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή, παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους ιδιώτες με αφετηρία το επικουρικό, να βάλουν ταφόπλακα στη συνδικαλιστική δράση.

Στους ναυτεργάτες με το ν. 4714/2020 και την εφαρμογή των συμβάσεων ITFILO, είναι σε εξέλιξη η κατάργηση των ΣΣΕ, οι μισθοί πείνας με 48ωρη υποχρεωτική εβδομαδιαία εργασία αντί για 40 ώρες, η προκλητική παρέμβαση στη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.  

Με όπλο μας την μαζική συμμετοχή στον 3ημερο απεργιακό αγώνα 23 – 25 Φλεβάρη, προετοιμαζόμαστε με πολύμορφες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις, περιοδείες στα καράβια, να τιμήσουμε την 1η Μάη.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στην εκδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 22 Απρίλη στις 11 π.μ, στη Κολοκοτρώνη 132.

 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ   ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Πέμπτη 6 Μάη στις 05:30 το πρωί, πλατεία Καραϊσκάκη.

 Με αγωνιστική αισιοδοξία στο δίκιο, τους αγώνες και την ιστορική αποστολή της εργατικής τάξης να κατακτήσει τον πλούτο που παράγει, την 1η Μάη  επιθεωρούμε τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε στόχους για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε:

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου, την ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, πρόσθετα χτυπήματα στη συνδικαλιστική δράση.

Κατάργηση του ν.4714/2020, των  αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων, που προστέθηκαν στους προηγούμενους, για το χτύπημα συμβάσεων, μισθών, δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας.

Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές Υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλο το λαό. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ με αυξήσεις, υποχρεωτική ασφάλιση στο ΝΑΤ, για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται.

Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Πλήρη – σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων (με κατάργηση του ν.4150/2013) στις αυξημένες ανάγκες των πλοίων  και  της  προστασίας  της  ανθρώπινης  ζωής  στη  θάλασσα.

Ουσιαστική προστασία των ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

■ Άμεσα μέτρα για τον επαναπατρισμό των χιλιάδων ναυτεργατών, στα ποντοπόρα καράβια

■ Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες από ΝΑΤ/ΕΦΚΑ, σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

Διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

16 Απρίλη 2021

(Επισκέψεις: 73 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend