Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα από την κυβέρνηση για να ανοίξει κανονικά η ειδική αγωγή με τη νέα σχολική χρονιά!

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 19:00, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ -- ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!

 

 ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Σε κατάλληλα σχολεία με όλο το απαραίτητο προσωπικό στη θέση του από την πρώτη μέρα και με λυμένο το θέμα της μεταφοράς των παιδιών

 

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 19:00, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!

 

Γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, έχουμε πείρα!

Η επιλογή τους είναι να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη του για την εκπαίδευση και την αποκατάσταση των παιδιών με αναπηρία, των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες στη λογική του κόστους-οφέλους, της δήθεν συμπερίληψης και ένταξης.

Άσυλα για αυτούς τα ειδικά σχολεία, αλλά ευαγή ιδρύματα αν είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις να αναγκαζόμαστε να προσφεύγουμε ως πελάτες. «Ανάλγητοι» οι εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί αν απεργούν για δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή επειδή «τα παιδιά χάνουν μάθημα ή θεραπείες».

Όταν πάνω από 1.000 παιδιά ως τον Φλεβάρη του 2024 δεν πήγαιναν καθόλου σχολείο επειδή δεν ήταν λυμένο το θέμα της μεταφοράς-πολλά δε μέχρι το τέλος. Ενώ άλλα δεν πάνε σχολείο επειδή δεν υπάρχει το αναγκαίο ειδικό προσωπικό ή είναι αναγκασμένα να παστώνονται στα λεωφορεία 1μιση και 2 ώρες για να πάνε στο σχολείο και άλλες τόσες να γυρίσουν, γιατί έτσι βολεύει τους επιχειρηματίες μεταφορείς. Και μιλάμε για παιδιά με νοητική υστέρηση, αυτισμό και πολλαπλές αναπηρίες. Πώς θα αποδώσει αυτό το παιδί ακόμα και το καλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να υπάρχει, όταν ξέρουμε ότι στην πλειοψηφία τους επειδή δε γίνονται οι αναγκαίες θεραπείες στο πρωινό ωράριο λόγω έλλειψης των αναγκαίων ειδικοτήτων, οι γονείς τα απογεύματα αναγκάζονται να γυρνούν από κέντρο σε κέντρο για να κάνουν τις απαραίτητες συνεδρίες.

Σχολεία ακατάλληλα ως επικίνδυνα ακόμα και τα νεόδμητα με υπεράριθμο μαθητικό πληθυσμό, με ελάχιστο προσωπικό και οι περισσότεροι να είναι αναπληρωτές. Και μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για παιδιά με αναπηρίες, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχέδιο και προϋποθέσεις αντιμετώπισης μιας σοβαρής έκτακτης ανάγκης, πχ σεισμός, πυρκαγιά, πλημμύρα κλπ. Εδώ απινιδωτές δεν έχουν, όπως αποδείχτηκε μετά το θάνατο παιδιού με αυτισμό στο μεγαλύτερο και κατά την κυβέρνηση πρότυπο ειδικό σχολείο.  Την ίδια στιγμή, τεράστιες αναμονές για γνωματεύσεις από τα ΚΕΔΑΣΥ που δεν έχουν πλέον αναπτυξιολόγο, παιδοψυχίατρο, ή παιδονευρολόγο.

 

Προειδοποιούμε, θα μας βρουν μπροστά τους!

 

Στον Καιάδα που μας ετοιμάζουν με την Εθνική Στρατηγική για την αναπηρία και το Ταμείο Ανάκαμψης θα απαντήσουμε με ενωμένο, αποφασισμένο αγώνα!

Με την αξιοπρέπεια και το πείσμα μας, θα τους παραχωρήσουμε τη θέση που μας ετοιμάζουν!!

Αγωνιστικά απαιτούμε:

 • Σύγχρονα ειδικά σχολεία με βάση τις ανάγκες, όχι στα κοντέινερ και τις αποθήκες.
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλη την ειδική αγωγή, όχι στον απαράδεκτο αντιπαιδαγωγικό και αντεργατικό θεσμό των αναπληρωτών.
 • Να ανοίξουν τώρα όλα τα ειδικά σχολεία που είναι στα χαρτιά ΕΕΕΕΚ Αθηνών, ΕΝΕΓΥΛ Αμαρουσίου, Ειδικό δημοτικό Βύρωνα και Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και της Γλυφάδας.
 • Να αναπτυχθεί πλήρως σε όλες τις τάξεις το ΕΕΕΕΚ Περιστερίου για την αποσυμφόρηση των άλλων ΕΕΕΕΚ της ευρύτερης περιοχής.
 • Πραγματικό Εθνικό Σχέδιο ανέγερσης νέων σύγχρονων και ασφαλών ειδικών σχολείων για την αντικατάσταση των ακατάλληλων και επικινδύνων και την ίδρυση νέων και πλήρως στελεχωμένων σε όλες τις βαθμίδες με βάση τις ανάγκες.
 • Σύγχρονα επιστημονικά αναλυτικά προγράμματα με βάση την ιδιαιτερότητα της κάθε αναπηρίας με προοπτική την πλήρη επαγγελματική αποκατάσταση όλων των παιδιών με κρατική ευθύνη.
 • Νοσηλευτές σε όλα τα σχολεία ειδικά και τυπικά με εξειδικευμένες και κατάλληλα εξοπλισμένες σχολιατρικές υπηρεσίες. Καθώς και πλήρως στελεχωμένες κοινωνικές υπηρεσίες (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κλπ).
 • Κάλυψη των αναγκών παράλληλης στήριξης σε όλα τα παιδιά με βάση τις γνωματεύσεις, να μπει τέρμα στις ιδιωτικές παράλληλες που έχουν πλημμυρήσει ειδικά και τυπικά σχολεία. Είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει να την αναλάβει!
 • Δημόσιο σύστημα μεταφοράς που να καλύπτει όλα τα παιδιά με ασφάλεια και εξειδικευμένο προσωπικό από την 1η μέρα της σχολικής χρονιάς.

Γονείς, εκπαιδευτικοί, ανάπηροι, αν δεν κινητοποιηθούμε η νέα σχολική χρονιά θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

Η ευθύνη μας απέναντι στα παιδιά δεν μας επιτρέπει να ολιγωρούμε και να περιμένουμε τον Σεπτέμβρη να μετράμε κενά και να ψάχνουμε τους υπεύθυνους.

Η εκπαίδευση των παιδιών μας είναι ευθύνη του κράτους και πρέπει με τον αγώνα μας να αναγκάσουμε να το υλοποιήσει.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ!

 

Νέοι φορείς δηλώνουν την συμμετοχή τους και την στήριξη της κινητοποίησης

 

Νέοι φορείς δηλώνουν την συμμετοχή τους και την στήριξη της κινητοποίησης της Πέμπτης 20/06 στις 19:00, στην Βουλή στο Σύνταγμα, ενάντια στην αντιλαϊκή, αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης, για να πάρει από τώρα μέτρα η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς ώστε να ανοίξει κανονικά η ειδική αγωγή με την νέα σχολική χρονιά, με ασφαλή σχολεία, όχι ακατάλληλα και επικίνδυνα, με το αναγκαίο προσωπικό στην θέση του και λυμένο το θέμα της μεταφοράς από την πρώτη μέρα. Για να μην φτάνουμε τον Φλεβάρη και να έρχονται ακόμα εκπαιδευτικοί και ειδικοί και να περιμένουν ακόμα τα παιδιά το σχολικό στο σπίτι τους για να πάνε σχολείο.

Μέτρα προστασίας των ΑΜΕΑ από την ακρίβεια, τις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις. Να μπει τέρμα στην υπομετάγγιση, υποθεραπεία των παιδιών με Μεσογειακή Αναιμία και τους χρόνιους πάσχοντες, ενάντια στο σμπαράλιασμα του δημόσιου συστήματος υγείας, το νέο ΕΣΥ της εμπορευματοποίησης των αναγκών μας γιατί δεν μπορούμε να ανεχτούμε την 3η δεκαετία του 21ου αιώνα να πέφτει το προσδόκιμο ζωής και να αυξάνεται η νοσηρότητα των ΑΜΕΑ και των χρονίως πασχόντων. Να απαγορευτούν τώρα οι πλειστηριασμοί των σπιτιών των αναπήρων και όλου του λαού.

Οι νέοι φορείς που καλούν και συμμετέχουν στην  κινητοποίηση είναι:

 • Εθνική Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος
 • Ομάδα Πρωτοβουλίας Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία»
 • Αθλητικό σωματείο ΑΜΕΑ Κεραυνός
 • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ Πολλαπλά Αναπήρων Αιγάλεω.

Επίσης στην κινητοποίηση έχουν ήδη καλέσει οι εξής φορείς:

 • Ενιαίος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής & Νήσων
 • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Ειδικού Δημοτικού Αθηνών
 • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Ειδικού Δημοτικού Αθηνών
 • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Ειδικού Δημοτικού Αθηνών

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα γίνει καμπάνια για την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας ενάντια στο νομοσχέδιο εμπορίας του αίματος.

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις