Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

“Να νεκρώσει η χώρα στην απεργία στις 9 Νοέμβρη”

Σύσκεψη Συνδικάτων στο Σπόρτινγκ -Σε θέση μάχης συνδικάτα και σωματεία για τη μεγάλη Απεργία στις 9 Νοεμβρίου

Στους αγωνιστικούς ρυθμούς του απεργιακού ξεσηκωμού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η μαζική σύσκεψη των συνδικάτων στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, το οποίο, στολισμένο με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ, των συνδικάτων και της ΠΣΟ, και με το κεντρικό πανό της εκδήλωσης να δίνει το σύνθημα «Καμία αναμονή, καμία ανοχή, όλοι στη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη», υποδέχτηκε εκατοντάδες αντιπροσωπείες συνδικάτων από όλους τους κλάδους.

Στη σύσκεψη ορίστηκε η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας να γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ. και να ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Αποφασίστηκε ακόμα τα συνδικάτα να προχωρήσουν την Παρασκευή 7 Οκτώβρη σε νέα κινητοποίηση έξω από το Εφετείο στις 9 π.μ., στη δίκη της Χρυσής Αυγής, απαιτώντας να μπουν όλοι οι φασίστες στη φυλακή και καταδικάζοντας τις απαράδεκτες αποφάσεις και προσπάθειες αποφυλάκισής τους.

Σε κλίμα μάχης, οι συνδικαλιστές μέτρησαν τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα, σε μια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε έναν χρόνο μετά τη μεγάλη σύσκεψη των συνδικάτων της Αττικής στον ίδιο χώρο, με όσα μεσολάβησαν από τότε να επιβεβαιώνουν την πολύτιμη συμβολή της για να βρεθούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και χιλιάδες εργαζόμενοι σε θέσεις μάχης και όχι «αναμονής».

Έτσι, σήμερα επιβεβαίωσαν την αποφασιστικότητά τους για νέα βήματα στον συντονισμό της δράσης, για ένταση της κοινής πάλης με τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ στο πλαίσιο της απεργιακής προετοιμασίας. Στόχος είναι η 9η Νοέμβρη να αποτελέσει έναν μεγάλο αγωνιστικό σταθμό που θα δώσει πνοή σε νέους, μαζικότερους συλλογικούς αγώνες των εργαζομένων, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τη νεολαία, μετατρέποντας τον «δύσκολο χειμώνα» για τον οποίο προετοιμάζουν τον λαό η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα και η μεγαλοεργοδοσία, σε περίοδο αποφασιστικής αγωνιστικής ανάτασης, ανυποχώρητης πάλης για αυξήσεις στους μισθούς και για μέτρα προστασίας του εισοδήματος.

Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσαν συνδικάτα και συνδικαλιστές που μήνες τώρα δίνουν μεγάλες μάχες σε χώρους δουλειάς και κλάδους, οργανώνοντας εμβληματικούς αγώνες και βάζοντας «δύσκολα» στην εργοδοσία, όπως οι οικοδόμοι στα εργοτάξια, οι μεταλλεργάτες στα ναυπηγεία, οι ναυτεργάτες στα βαπόρια κ.λπ. Μαζί τους οι εργαζόμενοι από τη «Μαλαματίνα», που με τις πολύμηνες παλικαρίσιες απεργιακές κινητοποιήσεις τους δίνουν το παράδειγμα της ανυποχώρητης πάλης. Οι υγειονομικοί, που μετά από δυόμισι χρόνια αναμέτρησης με την πανδημία και την εγκληματική κυβερνητική πολιτική δίνουν νέες μάχες, έχουν μπροστά τους την πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη, ενώ πρόσφατα κατέγραψαν την επιτυχία μιας από τις αγωνιστικές παρεμβάσεις τους, επιβάλλοντας μόνιμες προσλήψεις στο Παίδων «Αγία Σοφία», ώστε να ξαναλειτουργήσουν τα χειρουργεία. Δίπλα στα συνδικάτα που εδώ και χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή, παρουσία είχαν και νέες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συγκροτούνται σε διάφορους χώρους, όπως το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών, από το οποίο έδωσε το «παρών» η πρόεδρός του, Νατάσσα Μποφίλιου.

Και, καθώς όπως λένε «η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται», μια ηλικιωμένη γυναίκα μπήκε στο γήπεδο την ώρα που ετοίμαζαν την αίθουσα για τη σύσκεψη και έδωσε «20 ευρώ για το ΠΑΜΕ» όπως είπε, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή του.

Την εισήγηση έκανε ο Γ. Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, και ακολούθησαν παρεμβάσεις από εκπροσώπους πολλών ακόμα σωματείων.

Στη σύσκεψη διαβάστηκαν χαιρετισμοί, οι οποίοι ήταν και σε οπτικοποιημένη μορφή από το Συνδικάτο Εργαζομένων στα Τρένα, Βερσαλλιών, Γαλλίας, από την Cinzia Dellaporta από την USB Ιταλίας και από τον Εμίλ Όλσεν, από το Συνδικάτο Οικοδόμων Γιουτλάνδης Δανίας.

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο Γ. Στεφανάκης, σημείωσε ότι σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την εργατική τάξη. Ακόμα μια φορά μετράμε νεκρούς και τραυματίες, τόνισε με αφορμή τα εργατικά δυστυχήματα που έγιναν στο μεταλλείο της «Imerys», στα μεταλλεία της Βάργιανης στη Φωκίδα, αλλά και  στο Μενίδι, σε αποθήκη ηλεκτρονικού σούπερ μάρκετ. Τα μέτρα της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων έχουν πάει περίπατο για να κερδίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες, υπογράμμισε ο Γ. Στεφανάκης. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

«Στις 9 Νοέμβρη να έχουμε μαζική συμμετοχή στην απεργία, να βουλιάξει στη κυριολεξία η Αθήνα από απεργούς, να σταματήσει κάθε παραγωγική διαδικασία», τόνισε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής στην εισηγητική τοποθέτηση στη σύσκεψη εργατικών σωματείων της Αττικής στο γήπεδο Σπόρτιγκ.

 

 

Μαχητικό το πνεύμα των παρεμβάσεων των εκπροσώπων από χώρους δουλειάς 

 

Σε μαχητικό πνεύμα έγιναν οι παρεμβάσεις συνδικαλιστών από διάφορους χώρους δουλειάς.

Συνέχιση των αγώνων των εργαζομένων στον κλάδο μέσα από την προετοιμασία της απεργίας δίνει η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων, όπως σημείωσε ο αντιπρόεδρός της, Δημήτρης Μπάτης. Υπενθύμισε τον πολύμηνο αγώνα των μεταλλεργατών της ΛΑΡΚΟ αλλά και τη μάχη για να επιστρέψουν στη θέση τους οι απολυμένοι συνδικαλιστές εργαζόμενοι στην “Edilmac”, θυγατρική της “Ελληνικός Χρυσός”. Αναφέρθηκε ακόμα στο δυστυχήματα  στα μεταλλεία Φωκίδας που κόστισε τη ζωή σε έναν εργαζόμενο, καταγγέλλοντας πως οι εργαζόμενοι έχουν επανειλημμένα αναδείξει την έλλειψη μέτρων προστασίας στον συγκεκριμένο χώρο χωρίς ποτέ να ληφθούν μέτρα. «Ψηλά το κεφάλι. Όλες και όλοι στην απεργία», κατέληξε.

Στις μεγάλες ελλείψεις, τις 60 κενές οργανικές θέσεις γιατρών, και στα προβλήματα που δημιουργεί αναφέρθηκε η Σοφία Ζώρη, παιδίατρος στο Αγία Σοφία, μέλος της πενταμελούς Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ. Οι λίστες αναμονής των μικρών ασθενών που περιμένουν να χειρουργηθούν, η δυσλειτουργία του μικροβιολογικού τμήματος, είναι προβλήματα που έβγαλαν τους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό στον δρόμο του αγώνα, οργανώνοντας μια ιδιαίτερα πετυχημένη απεργία και διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας. «Εμείς οι γιατροί στο Παίδων ζητάμε τα αυτονόητα. Να έχουν τα παιδιά την Υγεία που τους αξίζει και εμείς να εργαζόμαστε αξιοπρεπώς», σχολίασε.

Το υπουργείο Υγείας που έσυρε για μια ακόμα φορά στα δικαστήρια τους εκπαιδευτικούς κατήγγειλε η Θεοδώρα Δριμάλα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου  «Ρόζα Ιμβριώτη». Σκιαγραφώντας τα κενά και τις ελλείψεις στα δημόσια σχολεία, αλλά και τους παγωμένους μισθούς και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, αναφέρθηκε στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συλλόγων. «Απεργούμε στις 9 Νοέμβρη μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Κλείνουμε εκείνη τη μέρα τα σχολεία για να παραμείνουν πραγματικά ανοιχτά το επόμενο διάστημα», κατέληξε.

Το εργοδοτικό “επιχείρημα” πως δεν προστατεύεται από την απόλυση γιατί το Σωματείο δεν είναι εγγεγραμμένο στο ΓΕΜΗΣΟΕ κατήγγειλε ο απολυμένος συνδικαλιστής Γιάννης Φραγγίδης, πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ και του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα». «Δε βάζουμε το κεφάλι κάτω», τόνισε μιλώντας για τον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο, επισημαίνοντας ότι αυτό που δίνει δύναμη στους απεργούς είναι η συγκινητική αλληλεγγύη που δέχονται από νέους, απόμαχους της δουλειάς, συναδέλφους τους από άλλους χώρους, μαζικούς φορείς. Από το βήμα της σύσκεψης υπενθύμισε την επίθεση της εργοδοσίας που έχει θέσει στο στόχαστρο της απόλυσης 17 εργαζόμενους, όλοι τους μέλη του Σωματείου. «Είμαστε καθημερινά εκεί. Ζητάμε την ανάκληση των απολύσεων. Ζητάμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης», τόνισε και προανήγγειλε νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες. «Ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη απεργία, με όπλο μας την αλληλεγγύη. Θα νικήσουμε», είπε και χειροκροτήθηκε θερμά.

Μιλώντας ο ο Βασίλης Γκιτάκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά, ο οποίος καταδικάστηκε σε πολύμηνη φυλάκιση για συνδικαλιστική δράση, ξεκαθάρισε ότι «το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να απασχολεί όλους τους εργαζόμενους είναι με ποιον τρόπο θα συμβάλει στην επιτυχία της απεργίας”, προκειμένου να δοθεί μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση που καλεί τον λαό “να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι”. Δίπλα στις ευθύνες της κυβέρνησης, επισήμανε και εκείνες της τοπικής διοίκησης, των δημάρχων, που υλοποιούν επίσης την αντιλαϊκή πολιτική. Μάλιστα, ως εργοδότες χιλιάδων εργαζομένων διακρίνονται για την επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, την έλλειψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στις διώξεις της συνδικαλιστικής δράσης.   

 

Να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός στις 9 Νοέμβρη

 

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Κώστας Σφακιανάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «First Data», επισήμανε ότι οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα και ανακοίνωσε ότι σήμερα το Σωματείο ύστερα από πολλές κινητοποιήσεις ανάγκασε την εργοδοσία να υπογράψει ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Δεν υπάρχει είπε εμπόδιο που δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Αν και στην εταιρεία οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό σε τηλεργασία το Σωματείο με οργανωμένο σχέδιο παρέμβασης, με συγκεντρώσεις ανά περιοχές, περιοδείες, διαδικτυακές συζητήσεις κ.α. κατάφερε να έχουν επιτυχία οι αγωνιστικές παρεμβάσεις. Ακόμα, όπως είπε, πήραν δύναμη από τη στήριξη που είχαν από το κλαδικό Σωματείου Χρηματοπιστωτικού, τον αγώνα των εργαζομένων στην PDS. Είναι μια νίκη, σημείωσε, πάνω στην οποία θα κτίσουμε για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

«Εκτός από τις περικοπές σε Υγεία  μισθούς, συντάξεις, γίνεται προσπάθεια να περικοπεί και το δικαίωμά των παιδιών μας στη μόρφωση», σημείωσε η Νατάσα Μιχαήλ, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δημήτρης Γληνός». «Συσκέψεις σαν τη σημερινή μας γεμίζουν αισιοδοξία», πρόσθεσε και διαβεβαίωσε ότι η θέση των εκπαιδευτικών είναι στην απεργία, στον αγώνα, στη μάχη για να μην βρεθεί κανένας μαθητής αναγκασμένος να κάνει μάθημα σε παγωμένη σχολική αίθουσα.

Την τριήμερη απεργία που έκαναν οι εργαζόμενοι και τα αιτήματά της μετέφερε ο Θωμάς Ζακάλκας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΟΔΥ. «Δεν μπορούμε άλλο να αντέξουμε την επέλαση της ιδιωτικοποίησης στην Υγεία», είπε και μετέφερε το «παρών» του Σωματείου στην απεργία των υγειονομικών στις 20 Οκτώβρη και στην πανεργατική κινητοποίηση στις 9 Νοέμβρη.

Την εκτόξευση της επιβατικής κίνησης, τους εξουθενωτικούς όρους δουλειάς, για ένα κουτσουρεμένο μεροκάματο που συχνά έχει ημερομηνία λήξης, αλλά και τον θάνατο δύο εργαζομένων εν ώρα εργασίας μέσα στον Σεπτέμβριο, στηλίτευσε ο Μάνος Μυλωνάς, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων στη Swissport στο αεροδρόμιο της Αττικής. Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι σε μια σειρά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο κινητοποιούνται, και στο αεροδρόμιο της Αττικής στα χείλη των εργαζομένων βρίσκεται η διαπίστωση πως «κάτι πρέπει να γίνει». Ξεχωριστή σημασία απέδωσε στη στάση που κράτησαν οι εργαζόμενοι στη φορτοεκφόρτωση που σταμάτησαν συμβολικά τη δουλειά, την ώρα της κηδείας του συναδέλφου τους.

Τα γενικευμένα προβλήματα στις δημόσιες δομές Υγείας, που έχουν μετατραπεί σε “κρανίου τόπο”, κατήγγειλε ο Τάσος Αντωνόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Λαϊκό». Μπροστά στην απεργία κάλεσε κάθε συνδικαλιστή να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να γίνουν συσκέψεις και συνελεύσεις, να ζωντανεύσουν τα σωματεία, να φτάσει παντού το απεργιακό μήνυμα.

Στην υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ που έφερε σημαντικές αυξήσεις, αναγνώριση τριετιών κ.α, αναφέρθηκε ο Παύλος Αλεξανδράκης, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Παρόλο, σημείωσε, που δεν λύθηκαν τα προβλήματα του κλάδου ειδικά σε συνθήκες ακρίβειας η υπογραφή της ΣΣΕ διαμορφώνει καλύτερους όρους, αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για τη συνέχιση του αγώνα. Το Συνδικάτο έστησε δύο εργοταξιακές επιτροπές σε μεγάλα εργοτάξια μέσα στο καλοκαίρι και κάτω από την πίεση δόθηκαν επιπλέον αυξήσεις ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στην υπογραφή εργοταξιακής σύμβασης σε εργοτάξιο στα Σεπόλια. Αποδεικνύεται είπε, ότι η οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς φέρνει αποτελέσματα.

 

Όλοι για την επιτυχία της απεργίας στις 9 Νοέμβρη 

 

Τις κινητοποιήσεις των τραπεζοϋπαλλήλων το προηγούμενο διάστημα, όπως τις απεργίες στην «PDS» ενάντια σε απολύσεις, τη διεκδίκηση αυξήσεων στη «MELLON», συνόψισε ο Νίκος Μεσσάδος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής. Χαιρέτισε τους εργαζόμενους στη «First Data» που έκαναν δική τους υπόθεση και τελικά πέτυχαν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης. «Συνεχίζουμε τον αγώνα για Συλλογικές Συμβάσεις, πρωτοστατούμε στις συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς για να παρθούν απεργιακές αποφάσεις για τις 9 Νοέμβρη», σημείωσε.

«Όλοι μπροστά για την επιτυχία της απεργίας και την κλιμάκωση του αγώνα», ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε ο Παντελής Κοσμίδης, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ).

Το παράδειγμα της απεργιακής κινητοποίησης στα ναυπηγεία «Σπανόπουλου» για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης ανέδειξε ο Λεωνίδας Γραμματικός, μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Η εκλογή σωματειακής Επιτροπής, η συζήτηση με τους εργαζόμενους, η διεκδίκηση μέτρων για τις συνθήκες του καύσωνα, ήταν μερικά από τα βήματα που προηγήθηκαν και οδήγησαν τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη σαν μία γροθιά, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο, κόβοντας τον βήχα της εργοδοσίας που αξίωνε να μετατρέψει όλο το προσωπικό σε εργολαβικούς.

Τη φωνή των κινητοποιήσεων, στάσεων εργασίας και συνελεύσεων στη φάρμακο βιομηχανία, μετέφερε ο Βαγγέλης Ζανής, από το Σωματείο Εργαζομένων στη «ΦΑΜΑΡ». «Κανείς δεν πίστευε πριν ενάμιση χρόνο ότι οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ θα συμμετέχουν σε απεργίες, θα κάνουν συνελεύσεις», σχολίασε, κι όμως σήμερα διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

«Δε θα παγώσουν οι εργαζόμενοι, δεν θα παγώσουν οι μαθητές μας», ξεκαθάρισε ο Νίκος Παπασπύρου, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγίας Παρασκευής και κάλεσε σε διαμόρφωση αγωνιστικού σχεδίου μέχρι τις 9 Νοέμβρη αλλά και μετά από αυτή. «Μένει ένας μήνας περίπου μέχρι την απεργία. Αυτές τις 34 μέρες να δώσουμε τη μάχη σχολείο το σχολείο, για να ξημερώσει στις 10 Νοέμβρη μια άλλη μέρα», προέτρεψε.

Μιλώντας η Χρυσαφένια Μαλλιά Στολίδου, γραμματέας του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) σημείωσε πως πέφτουν τεράστια κονδύλια στον κλάδο με τους εργοδότες να σημειώνουν μεγάλη κερδοφορία. Όμως οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με διαφορετικές συμβάσεις εργασίας, χτύπημα των δικαιωμάτων, διώξεις συνδικαλιστών από την εργοδοσία η οποία λέει πως είναι ώρα για ΣΣΕ γιατί ο ανταγωνισμός είναι έντονος. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, τόνισε, το ΣΕΤΗΠ με επιθετικά αιτήματα απαιτεί αναπλήρωση των απωλειών, την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και συγκροτημένα δικαιώματα και σε αυτή την κατεύθυνση δίνει τη μάχη για οργάνωση των εργαζομένων και μπροστά στην απεργία.

 

Στην απεργία στις 9 Νοέμβρη να νεκρώσει όλη η χώρα

 

Την επίθεση των εφοπλιστών που γιγαντώθηκε το καλοκαίρι, με εντατικοποίηση, ατυχήματα, άσχημες συνθήκες δουλειάς, απλήρωτες υπερωρίες, καταστρατήγηση των Συμβάσεων, αλλά και στην οργάνωση κινητοποιήσεων, συνόψισε ο Άγγελος Γαλανόπουλος, πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ». Η προετοιμασία της απεργίας, όπως εξήγησε, παίρνει τη σκυτάλη από τη δράση αυτή, με αιχμή το αίτημα για υπογραφή Συμβάσεων με αυξήσεις.

Την κερδοφορία εκπαιδευτικών αλυσίδων και φροντιστηρίων, αποτύπωσε η Ελπίδα Νασιοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων». Όπως εξήγησε, οι γονείς καλούνται να πληρώσουν φουσκωμένα δίδακτρα και την ίδια ώρα οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν τα παιδιά τους αμείβονται όλο και χαμηλότερα, αντιμετωπίζουν όλο και χειρότερες συνθήκες δουλειάς. «Από μια μικρή σπίθα μπορεί να γεννηθούν δυνατότητες», σχολίασε μεταφέροντας την πείρα από αγώνες που έχουν εκδηλωθεί στον κλάδο. «Η απεργία θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης», σημείωσε. 

Στην οργάνωση του αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης σε επιχειρήσεις του κλάδου, όπως στην εταιρεία «Σμυρνιωτάκης» όπου πραγματοποιήθηκε συνέλευση μέσα στο εργοστάσιο, επικέντρωσε ο Γιώργος Καραγιάννης, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου Χάρτου. «Έχουμε βάλει στόχο να συμμετέχουν όσο περισσότεροι εργαζόμενοι γίνεται στην απεργία», σημείωσε.

Στο σχέδιο δράσης που επεξεργάζεται το σωματείο μπροστά στην απεργία, δίνοντας συνέχεια στις πρωτοβουλίες που έχουν προηγηθεί για την υπογραφή κλαδικής Σύμβασης, αναφέρθηκε ο Μπάμπης Κουμπούνης, μέλος της Διοίκησης της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

Την ανάγκη να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης στις διώξεις συνδικαλιστών, επισήμανε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου Εργαζομένων στην COSCO (ΕΝΕΔΕΠ). Από το βήμα της σύσκεψης, μετέφερε το κάλεσμα των εργατικών σωματείων στους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες να βαδίζουν μαζί στον δρόμο του αγώνα, όπως μαζί “ματώνουν” από την αντιλαϊκή πολιτική, την ακρίβεια, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς. «Αυτά που μας ενώνουν είναι πάρα πολλά», τόνισε και κάλεσε τους φορείς των επαγγελματιών να ενώσουν τη φωνή τους με τα σωματεία. «Στις 9 Νοέμβρη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, να νεκρώσει όλη η χώρα», κατέληξε.

Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις