Κοινωνία

Να «επαναπατριστεί» ο Δήμος Αιδηψού!

Τι ζητούν οι κάτοικοι της ιστορικής λουτρόπολης

Τον επαναπατρισμό του Δήμου Αιδηψού ζητούν οι κάτοικοι της ιστορικής λουτρόπολης. Το αίτημα τους, που διατυπώνεται σε δελτίο τύπου της Επιτροπής Αγώνα Αιδηψιωτών για την επανασύσταση του Δήμου, στηρίζεται όχι μόνο στην εμπειρία και τα αποτελέσματα από τη συγκρότηση και λειτουργία του «Καλλικρατικού» Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού (με έδρα την Ιστιαία), αλλά και στο δικαίωμα να έχει η Αιδηψός το δικό της Δήμο, ως ιστορική πόλη, όπως χαρακτηρίστηκε με Προεδρικό Διάταγμα.

Στο δελτίο τύπου της Επιτροπής Αγώνα αναφέρεται:

«Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος  Ιστιαίας-Αιδηψού με έδρα την Ιστιαία, αποτελούμενος από δύο ετερόκλητους πόλους,  έναν αμιγώς τουριστικό και έναν αμιγώς αγροτικό, που απαιτούν εντελώς διαφορετική πολεοδομική, οικονομική και πολιτική διαχείριση, συνιστά ένα  δύσκαμπτο και οξύμωρο σχήμα δημοτικής διοίκησης, που εν τω προκειμένω δημιουργεί συνθήκες εγκατάλειψης και απαξίας για την ιστορική λουτρόπολη, με βαριές συνέπειες για την τοπική οικονομία και τους τουριστικούς πόρους του κράτους.

Η διαπίστωση ανήκει στους δημότες του τέως Δήμου Αιδηψού, κατοίκους Αθήνας, που την Τετάρτη το βράδυ, 9/1/2019,  συγκεντρώθηκαν και συζήτησαν για τα προβλήματα που δημιουργεί η απουσία του Δήμου.

Η επιστροφή του Δήμου Αιδηψού στην φυσική του έδρα, αποτελεί πάνδημο αίτημα.  Όχι μόνον για να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες των αδικιών του Καλλικράτη αλλά διότι η πρώτη και μεγαλύτερη εκπρόσωπος του Ιαματικού Τουρισμού της Ελλάδας, η Αιδηψός , χαρακτηρισμένη ως ιστορική πόλη με προεδρικό διάταγμα, το δικαιούται!

Πριν πάρουν τις αποφάσεις τους στο υπουργείο των Εσωτερικών, στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για τις Καλλικρατικές διορθώσεις, ας πάρουν υπ’ όψιν τους τα άρθρα του Συντάγματος για την προστασία και ιδιαίτερη  μεταχείριση των ιστορικών πόλεων και εκείνων περί  ισότητας, καθώς και τις νομολογίες του Σ.τ.Ε. για το δικαίωμα αυτοδιοίκησης της Αιδηψού!».

 

 

(Επισκέψεις: 310 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend