Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μπάτσοι και φασίστες σε αγαστή συνεργασία στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 25η Μαρτίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, υπήρχαν καλέσματα για μηχανοκίνητη πορεία προς τον Λευκό Πύργο από φασιστοειδή. Μια..

Την Πέμπτη 25η Μαρτίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, υπήρχαν καλέσματα για μηχανοκίνητη πορεία προς τον Λευκό Πύργο από φασιστοειδή.

Μια ομάδα από τα φασισταριά κινούμενη επί της Βασιλίσσης Όλγας κατευθύνθηκε προς τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο (ΕΣΚ).

Σύμφωνα με μαρτυρίες μόλις τα ακροδεξιά και φασιστικά σκουπίδια έφτασαν στο σημείο ξεκίνησαν οργανωμένη επίθεση με ρίψη αντικειμένων προς τον ΕΚΧ Σχολείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια γυναίκα.

Στην περιοχή έφτασε αστυνομική ομάδας της «Δράσης» και μια διμοιρία ΜΑΤ. Ωστόσο, η άφιξή τους δεν απέτρεψε τη συνέχιση της οργανωμένης φασιστικής επίθεσης.

Το αντίθετο! Η επίθεση συνεχίστηκε και αυτή τη φορά με την προστασία της ΕΛΑΣ  που προχώρησε και στη ρίψη χημικών μέσα στον ΕΚΧ Σχολείο!!!

Η αστυνομία για μια ακόμα φορά δεν επέδειξε απλά ανοχή αλλά και διάθεση συνεργασίας με τα φασιστικά τάγματα εφόδου. 

Βίντεο κατοίκων της περιοχής δείχνουν τους μπάτσους του Χρυσοχοίδη να βρίσκονται πλάι-πλάι με τους φασίστες που πετούσαν πέτρες και αντικείμενα επιτρέποντάς τους να πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους ανενόχλητοι…

Δείτε το πρώτο βίντεο από το omniatv:

Μονάχα έπειτα από την απάντηση της περιφρούρησης του ΕΚΧ «Σχολείο», οι αστυνομικοί φαίνονται να απομακρύνουν τους εξαγριωμένους ακροδεξιούς με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και ευγενικές παραινέσεις…

Το… τρυφερό στιγμιότυπο της κεντρικής φωτογραφίας από το παρακάτω βίντεο (μετά το πρώτο λεπτό):

Ακολουθούν δύο ακόμα αποκαλυπτικά βίντεο: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBarbarossa333%2Fvideos%2F4272255052819922%2F&show_text=false&width=267″ aspect_ratio=”267:476″ loop=”no” muted=”no” /]

 

 

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες φασιστικές ομάδες είχαν πυρπολήσει τον Ιανουάριο του 2018 την κατάληψη Libertatia, κατά τη διάρκεια εθνικιστικών συγκεντρώσεων για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη, με την αστυνομία να μένει και τότε άπραγη και απαθής.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΚΧ «Σχολείο» για τα γεγονότα:

Γύρω στις 12 σήμερα το μεσημέρι, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο δέχτηκε επίθεση από φασιστοειδη που πραγματοποιούσαν μοτοπορεία, που ξεκίνησε από τις δυτικές συνοικίες, εν όψει της επετείου για την 25 Μαρτίου και τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση.

Τα εν λόγω ατομα, αφού σταμάτησαν με τα οχήματά τους ακριβώς μπροστά από τον χώρο της κατάληψης, πέταξαν φωτοβολίδες και πέτρες προς το κτήριο, τραυματίζοντας μάλιστα συντρόφισσα. Τα άτομα της περιφρούρησης που βρίσκονταν στον χώρο απάντησαν άμεσα και δυναμικά στην επίθεση, ενώ οι φασίστες παρέμειναν στο σημείο, συνεχίζοντας ανενόχλητοι τη δράση τους για λίγα λεπτά ακόμη, παρά τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο και οι οποίες τους απωθησαν κυριολεκτικά (ευτυχώς υπάρχουν και τα βίντεο για αυτό) με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, ζητώντας τους ευγενικά να αποχωρήσουν. Μάλιστα, η με φιλικές διαθέσεις συμπεριφορά των διμοιριών των ΜΑΤ, συνεχίστηκε με ρίψη δακρυγονου εντός του χώρου, ενώ ένας από αυτούς πήρε πέτρα και την πέταξε στην κατάληψη.

Φυσικά, η στάση αυτή της αστυνομίας απέναντι σε ακροδεξιούς και φασίστες που επιτίθενται ή επιχειρούν να επιτεθούν σε δομές του κινήματος δεν εκτρέπεται από την προσφιλή τακτικής της ανοχής εκ μέρους του κράτους. Οι φασίστες για άλλη μια φορά εκμεταλλευτηκαν την συγκυρία της εθνικής επετείου, που έχει αναχθεί θεσμικά ως μέσο ενίσχυσης της εθνικής συνείδησης και της κοινωνικής συνοχής, ώστε να της προσδωσουν χαρακτηριστικά εθνικιστικής φιέστας και να βρουν το χώρο για να εκφράσουν τις μισαλλοδοξες, γεμάτες συντηρητισμό απόψεις τους, επιτιθεμενοι παράλληλα σε αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Μπροστά σε αυτή την χέρι με χέρι συνύπαρξη κράτους και φασιστών, η κοινωνία οφείλει να ορθώνει το ανάστημα της και να βγαίνει μπροστά υπερασπιζόμενη εκείνους τους χώρους και εκείνους τους χρόνους που έρχονται σε σύγκρουση με την κρατική και καπιταλιστική διαχείριση των ζωών μας, που επιχειρούν στο εδώ και στο τώρα την δημιουργία ενός δικαιοτερου κόσμου. Μικροφωνικη συγκέντρωση σήμερα, 25/3, στις 17:00 στον ΕΚΧ Σχολείο απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ/ΟΥΣ Η (ΠΑΡΑ)ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Την Πέμπτη 25η Μαρτίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, υπήρχαν καλέσματα για μηχανοκίνητη πορεία προς τον Λευκό Πύργο από φασιστικές ομάδες. Μερίδα εξ’ αυτών κινούμενη επί της Βασιλίσης Όλγας κατευθύνθηκε προς τον Ελευθέρο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο. Σύμφωνα με μαρτυρίες μόλις έφτασαν ξεκίνησαν επίθεση με ρίψη αντικειμένων προς τον ΕΚΧ Σχολείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια γυναίκα. Άνδρες της ομάδας Δράση και μια διμοιρία των ΥΑΤ κατέφτασε μετά από λίγα λεπτά στο χώρο. Ωστόσο, η άφιξή τους δεν απέτρεψε τη συνέχιση της οργανωμένης φασιστικής επίθεσης. Η επίθεση συνεχίστηκε αυτή τη φορά με την προστασία της ΕΛΑΣ και με τη ρίψη χημικών από την διμοιρία των ΥΑΤ μέσα στον ΕΚΧ Σχολείο. Ποιές ήταν οι επιχειρησιακές εντολές που δέχθηκαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων οι άνδρες της ομάδας Δράση; Είχαν εντολή να μην επέμβουν ή ακόμη και να προστατέψουν την επιτιθέμενη φασιστική ομάδα; ή απλά συνεχίζεται η «παράδοση» συνεργασίας ΕΛ.ΑΣ. με φασιστικές ομάδες;

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις