Πολιτική

«Η παγκοσμιοποίηση του πολέμου»

Από τις εκδόσεις «Πιρόγα», κυκλοφόρησε το βιβλίου του Michel Chossudovsky «Η παγκοσμιοποίηση του πολέμου».

«Η παγκοσμιοποίηση του πολέμου»,αποτελεί τον ηγεμονικό σχεδιασμό των ΗΠΑ στην μετά την 11 Σεπτεμβρίου εποχή, σύμφωνα με τον οποίο η αμερικανο- νατοϊκή στρατιωτική μηχανή- σε συνδυασμό με συγκαλυμένες επιχειρήσεις μυστικών υπηρεσιών, με οικονομικές κυρώσεις και την εξώθηση προς «καθεστωτικές αλλαγές»- αναπτύσσεται σε όλες τις σημαντικές περιοχές του κόσμου.

Η απειλή ενός «προληπτικού» πυρηνικού πολέμου, χρησιμοποιείται επίσης ως μέθοδος εκβιασμού προκειμένου να εξαναγκάσει διάφορες χώρες σε υποταγή.

Αυτός ο «μακροχρόνιος πόλεμος της Αμερικής εναντίον της ανθρωπότητας» διεξάγεται στο αποκορύφωμα της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης της παγκόσμιας ιστορίας.

Συνδέεται στενά με τη διαδικασία της οικονομικής αναδιάρθρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία οδήγησε στην κατάρρευση των εθνικών οικονομιών και στη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ο απώτερος σκοπός είναι η Παγκόσμια κυριαρχία υπό το μανδύα της υπεράσπισης των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της «δημοκρατίας Δυτικού Τύπου».

Ο Michel Chossudovsky είναι ένας βραβευμένος συγγραφέας και κορυφαίος αναλυτής της Παγκόσμιας Νέας Τάξης Πραγμάτων. Είναι Διευθυντής του Centre de Recherch sur la mondialisation στο Μόντρεαλ του Καναδά και Καθηγητής Οικονομικών στην Οτάβα.

(Επισκέψεις: 14 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend