Μνημονιακός, μνημονιακότερος, μνημονιακότατος

Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμη την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, όμως οι δυνάμεις του «μνημονιακού τόξου» (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ) επιχειρούν να καταστήσουν το ερώτημα «Ποιος θα υλοποιήσει το 3ο μνημόνιο;», κυρίαρχο σ΄ αυτή την αναμέτρηση.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του, προσδιόρισε το «διακύβευμα» των εκλογών: «Ποιος και πως μπορεί να προχωρήσει με σίγουρο και σταθερό βηματισμό στις αναγκαίες, βαθιές, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος».

Στο ερώτημα λοιπόν σχετικά με το ποιος θα είναι ο καλύτερος διαχειριστής του νέου μνημονίου, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ απαντούν: «Εμείς! Γιατί εμείς το διαπραγματευθήκαμε και το υπογράψαμε». Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δίνουν τη δική τους απάντηση:«Εμείς! Γιατί εμείς ψηφίσαμε και εφαρμόσαμε τα δύο προηγούμενα και γιατί υπήρξαμε ένθερμοι υποστηρικτές και του τρίτου, χωρίς κωλυσιεργίες». Τέλος, είναι και το ΠΟΤΑΜΙ, που απαντά: «Εμείς! Γιατί είπαμε εξ αρχής ότι θα συμπράξουμε με οποιοδήποτε, αρκεί να εφαρμοσθεί το νέο μνημόνιο».

Ετικέττες: ,

Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο - "Μνημονιακός, μνημονιακότερος, μνημονιακότατος"

  1. Ο/Η ανδρεας ιωαννου λέει:

    Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια. Το ζήτημα δεν είναι «μνημόνια» ή «όχι μνημόνια». Το ζήτημα είναι η ουσία : Μπορεί το κράτος της αστικής τάξης και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι να «διορθώσουν» αυτό το κτηνώδες καπιταλιστικό κράτος; Μπορούν, έστω, να «διορθώσουν» κάποιαν επί μέρους κτηνωδία του ; Όσοι απαντήσουν «ναι» πάνε με τους πάσης φύσεως Τσίπρες (δεξιούς, δεξιότερους, δεξιότατους) όποιαν ψευδοονομασία δώσουν στην επιλογή τους. Όσοι απαντήσουν «όχι» είναι η «μαγιά» των αγώνων, για να φουσκώσει το ψωμί των φτωχών, να δει η ανθρωπότητα άσπρη μέρα. Μπορεί να ξεκινήσει κάποτε η εξελικτική πορεία ανατροπής-διάλυσης-αντικατάστασης του καπιταλισμού με το κράτος της εργατικής τάξης, έστω των εν γένει εργαζομένων; ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΠΟΡΕΙ. Αυτό που σήμερα ίσως φαίνεται «βουνό» στους πάσης φύσεως εργαζομένους, αύριο θα είναι η καθημερινότητα. Αρκεί όλοι εμείς να ξεκινήσουμε κάποτε, μεθοδικά, οργανωμένα, αποφασιστικά.- Τα τερτίπια των πολιτικών εκπροσώπων του καπιταλισμού από τώρα φαντάζουν και είναι γελοιότητες. Με τις γελοιότητες γελάμε και τις προσπερνάμε.-

Άποστολή άρθρου μέσο Email