Απόψεις Πολιτική

Μια ακόμα κωλοτούμπα από τον Μπογδάνο

Τώρα θέλει …αυστηρή εφαρμογή των Πρεσπών -Ζήτησε να εποπτευθεί η πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας και από την Επιτροπή Εξωτερικών & Άμυνας της Βουλής.

Την αυστηρή εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών και μάλιστα με την εποπτεία και της Βουλής θέλει τώρα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, που προεκλογικά υπήρξε διαπρύσιος πολέμιός της. Φυσικά δεν εντυπωσιάζει κανέναν η τακτική της κωλοτούμπας από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Μόνο που επειδή τυγχάνει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας η δήλωσή του έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

Ας επιλέξουμε τυχαία μία από τις δεκάδες δηλώσεις που έχει κάνει ο βουλευτής, πλέον, της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών. Στις 29 Γενάρη δήλωνε επί παραδείγματι πως

«αυτό που θα έχει συμβεί με την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι η υποθήκευση ενός μέρους της εθνικής μας ταυτότητας και η υποψηφιότητά μας ως έθνους για χοντρά μπλεξίματα στο μέλλον, το οποίο δεν μπορούμε να προβλέψουμε».  Πρόσθεσε μάλιστα πως « αυτό που θα μείνει θα είναι ένα αμφίαιμο έθνος ψευδομακεδόνων, οι οποίοι με τη στήριξη των προαιώνιων και παραδοσιακών εχθρών του ελληνισμού θα μας δημιουργήσουν πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα».

Αντίστοιχη ρητορική άλλωστε ακολούθησε ο Κ.Μπογδάνος και τους επόμενους μήνες πριν και μετά την ψήφιση της συμφωνίας. Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα μαχητικός αφού με ανάρτησή του στα social media στις 15 Γενάρη, δικαιολόγησε όλους όσους ασκούσαν πιέσεις προς τους βουλευτές με απειλητικές επιστολές και άλλους τρόπους.

Φαίνεται όμως πως …κάτι άλλαξε το τελευταίο διάστημα. Έτσι λοιπόν στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής την Τετάρτη,  όχι απλά ζήτησε την αυστηρή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά υπερθεμάτισε λέγοντας ότι πρέπει  η κοινοβουλευτική επιτροπή να εποπτεύσει την τήρηση της συμφωνίας. Μια δήλωσε που μάλλον άφησε άφωνους τους υπόλοιπους βουλευτές της Ν.Δ που βρίσκονταν στην αίθουσα, που μάλλον εύχονταν να περάσει απαρατήρητη.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος: 

«Ένα από τα ευαίσθητα ζητήματα που άπτονται του αντικειμένου της Επιτροπής είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Επί του γράμματος και του πνεύματος της συγκεκριμένης συμφωνίας πολλές έριδες έχουν καταγραφεί, πολλοί θα συμφωνήσουμε, πολλοί θα διαφωνήσουμε. Έχω όμως τη βεβαιότητα, ότι όλοι ευρισκόμενοι εντός της αιθούσης συμφωνήσαντες και διαφωνήσαντες, υπέρ ψηφίσαντες  και κατά ψηφίσαντες την εν λόγω συμφωνία, θα βρεθούμε σύμφωνοι, στο ότι καλούμαστε να επιβλέψουμε την κατά το δυνατόν αυστηρότερη εφαρμογή της. Εισηγούμαι, λοιπόν, η Επιτροπή να ασκήσει εποπτεία και έλεγχο σε παραμέτρους τήρησης της συμφωνίας».

Ακούγοντας αυτή την δήλωση ο πρώην υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν την άφησε ασχολίαστη και μάλλον … «τρόλλαρε» κατά το κοινώς λεγόμενο τον Κ.Μπογδάνο λέγοντας πως «η πιστή τήρηση της συμφωνίας αποτελεί βασική μέριμνα της ελληνικής πολιτείας. Όμως, δεν είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής μας, αλλά είναι αρμοδιότητα εκτελεστική. Ανήκει στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου υπάρχει αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου που παρακολουθεί την εφαρμογή της συμφωνίας».

Να σημειωθεί πάντως πως δεν είναι η πρώτη φορά που βουλευτής της Ν.Δ θέτει θέμα αυστηρής εφαρμογής της συμφωνίας. ‘Εχει προηγηθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγωτόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παρότι στην συνέχεια επιχείρησαν να ανασκευάσουν τις δηλώσεις τους.

(Επισκέψεις: 9.154 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

Από το 1990 σε ημερήσιες εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοσταθμούς και ιστοσελίδες και από το 1995 στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend