Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μητσοτάκης: Επιτάχυνση «μεταρρυθμίσεων» για τα κέρδη του τουριστικού και μεταφορικού κεφαλαίου

Επιτάχυνση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που δίνει δισεκατομμύρια για τα συμφέροντα και την κερδοφορία των λίγων, ενώ μοιράζει ψίχουλα και..

Επιτάχυνση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που δίνει δισεκατομμύρια για τα συμφέροντα και την κερδοφορία των λίγων, ενώ μοιράζει ψίχουλα και αφήνει ανυπεράσπιστους τους πολλούς, προανήγγειλε ουσιαστικά ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του σε Φθιώτιδα και Φωκίδα, καλώντας παράλληλα τα στελέχη της ΝΔ σε ετοιμότητα μπροστά στις ευρωεκλογές.

«Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι να αλλάξουμε και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες ενός κόσμου που αλλάζει κι αυτός με πολύ μεγάλη ταχύτητα», είπε χαρακτηριστικά κάνοντας καθαρό ότι στόχος είναι «ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός», όπως βαφτίζουν τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. Ερμήνευσε δε το 41% που κατέκτησε η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές, ως «εντολή για επιτάχυνση των μεγάλων αλλαγών και για παρεμβάσεις», διαβεβαιώνοντας το κεφάλαιο ότι «αυτό το μήνυμα το έχω ενστερνιστεί απόλυτα και εγώ και οι συνεργάτες μου και ξέρουμε ότι πρέπει να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα αυτή την υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών».

Προσπαθώντας να πείσει ότι ο λαός κερδίζει από αυτή την πορεία, ισχυρίστηκε ότι «αξιολογώντας τα στοιχεία του προϋπολογισμού, και χωρίς να ξεφύγουμε ούτε δεκαδικό ψηφίο από τους στόχους που έχουμε θέσει, μπορούμε και επιστρέφουμε το υπερπλεόνασμα της ανάπτυξης σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη», αποσιωπώντας την φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων από την οποία κάποια ψίχουλα πάνε στους πιο ευάλωτους, ενώ χρηματοδοτούνται αθρόα επιχειρηματικοί όμιλοι. Παρέπεμψε εξάλλου στις αυξήσεις – κοροϊδία στους δημοσίους υπαλλήλους και στον κατώτατο μισθό, ενώ η ακρίβεια καλπάζει, τάζοντας για αντίδοτο ότι θα εντείνει τους ελέγχους και θα …πιέσει τις εταιρίες να μειώσουν τις τιμές.

Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σταϊκούρα και άλλα κυβερνητικά στελέχη επισκέφτηκε το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα, όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επέκτασης του, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε εργοτάξιο στον δρόμο Μπράλου – Αμφισσας, που αποτελεί τμήμα του διαγώνιου οδικού άξονα ΑΚ Μπράλου -Αμφισσας – Αντίρριο.

Οι εργασίες επέκτασης και αναβάθμισης του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου γίνονται με το «βλέμμα» στις ανάγκες του τουριστικού κεφαλαίου για καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες και τη συνολικότερη τουριστική εκμετάλλευση προορισμών της Στερεάς Ελλάδας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων προβάλλοντας την ανάπτυξη του τουρισμού ως διέξοδο για το λαό της περιοχής, ενώ την ίδια στιγμή το σύνολο σχεδόν των κτιριακών εγκαταστάσεων και ιαματικών πηγών που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν παραδοθεί για εκμετάλλευση στον Όμιλο Μήτση, με τους μικροξενοδόχους και ενοικιαστές δωματίων να μην έχουν καν πρόσβαση στη χρήση ιαματικού νερού.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν τα έργα ανακατασκευής του δρόμου Μπράλου – Αμφισσας. Πρόκειται για τμήμα του διαγώνιου οδικού άξονα που θα συνδέει τον ΠΑΘΕ με την Ιόνια οδό και την κεντρική με την δυτική Ελλάδα, εξυπηρετώντας τόσο τις ανάγκες του κεφαλαίου για ταχύτερη μεταφορά εμπορευμάτων, όσο και για την ανάπτυξη του τουρισμού. Ενώ το υπόλοιπο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής βρίσκεται σε άθλιες συνθήκες, απορροφώντας μάλιστα μεγάλο όγκο οχημάτων που επιδιώκουν να αποφύγουν τα διόδια των εθνικών οδών.

«Συντελείται μια πραγματική κοσμογονία στις επενδύσεις που κάνουμε στις λιμενικές μας υποδομές. Μια κοσμογονία που θα έλεγα ότι άργησε», σημείωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις παρεμβάσεις των δημόσιων υποδομών που δίνονται για την εξυπηρέτηση του τουριστικού, αλλά και άλλων κλάδων κεφαλαίου μέσα από την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών. Προσδιόρισε μάλιστα την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει «στην ανάπτυξη μιας συγκροτημένης λιμενικής πολιτικής, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας: από δημόσιες επενδύσεις και ευρωπαϊκές επενδύσεις για τη δημόσια ανάπτυξη λιμενικών υποδομών, μέχρι τις συμβάσεις παραχώρησης που μας επιτρέπουν να αναπτύξουμε μεγάλα λιμάνια, με τη σημαντική οικονομική συμμετοχή αλλά και τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα». Αναφέρθηκε μάλιστα και στην πρόσφατη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο μαζί με άλλα λιμάνια της χώρας να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου.

Κατά την παρουσία του στα Καμένα Βούρλα, ο Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε «αιφνιδιαστικά» κατάστημα σούπερ μάρκετ, για να διαπιστώσει τάχα αν εφαρμόζονται τα μέτρα – κοροδιία για την ακρίβεια. Επίσης κατά την επιστροφή του στην Αθήνα σταμάτησε σε ελαιώνα στην περιοχή της Αταλάντης, όπου συναντήθηκε με ελαιοπαραγωγούς, χωρίς ωστόσο να πει κάτι συγκεκριμένο για την στήριξη τους από την ακαρπία τη φετινή χρονιά και τη χαμένη παραγωγή από παγετό τα προηγούμενα χρόνια. Από 902.gr 

Σχετικά θέματα