Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα: Όχι στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό – Ναι σε αύξηση μισθών και μείωση φόρων

Τον προϋπολογισμό – «θηλιά» στο λαιμό του λαού και των αναγκών του καταδίκασαν συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικοί φορείς, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και..

Τον προϋπολογισμό – «θηλιά» στο λαιμό του λαού και των αναγκών του καταδίκασαν συνδικαλιστικές οργανώσεις, μαζικοί φορείς, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία με το πανεργατικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Σύνταγμα. «Αντιλαϊκός κρατικός προϋπολογισμός. Πληρώνει ο λαός για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι”, ήταν το μήνυμα που έστειλε η κινητοποίηση, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν την ισοπέδωση του εισοδήματος και των αναγκών του λαού για να εξασφαλίζονται νέες παροχές στους επιχειρηματικούς ομίλους.

 Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο.  Την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχιζόταν η συζήτηση, σωματεία εργαζομένων, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, σύλλογοι γυναικών, φοιτητικοί σύλλογοι, διεκδίκησαν μέτρα ουσιαστικής στήριξης του εισοδήματος, αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ, αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία, μείωση της φορολογίας.

Την ώρα που χάνονται εκατοντάδες ζωές καθημερινά η κυβέρνηση προχωρά σε νέες προκλητικές περικοπές στην Υγεία. Την στιγμή που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και ο μισθός εξανεμίζεται πριν φτάσει ο μήνας στα μισά, η φορολεηλασία του λαού συνεχίζεται, ενώ η μεγαλοεργοδοσία απολαμβάνει νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις. Σε μια περίοδο που τα λαϊκά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν δυσβάσταχτες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα θέρμανσης, ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει γενναίες χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων για την «πράσινη μετάβαση».

Τα παραπάνω κατήγγειλαν από το βήμα της συγκέντρωσης η Δήμητρα Σταματέλου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), η Θεοδώρα Δριμάλα, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», και η Αλεξάνδρα Καπαρού, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ).

Για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει μία, λεφτά υπάρχουν μόνο για την εργοδοσία», φώναξαν οι εργαζόμενοι στα μπλοκ των σωματείων που έφτασαν στο Σύνταγμα από τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις. Απαίτησαν «λεφτά για την Υγεία, γιατρούς κι εξοπλισμό στα νοσοκομεία», διεκδίκησαν χρηματοδότηση για την Παιδεία «και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», κατήγγειλαν τις ανατιμήσεις που κάνουν πανάκριβη τη ζωή και έθεσαν στο προσκήνιο την ανάγκη για μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος.

Με αιτήματα και διεκδικήσεις για την προστασία του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών, τη διαγραφή των χρεών, τόκων και προστίμων, συμμετείχε στο συλλαλητήριο η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), σύλλογοι και ενώσεις.

Την υποχρηματοδότηση των σχολών και τη φοροληστεία των λαϊκών οικογενειών κατήγγειλαν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), καλώντας τις γυναίκες να πυκνώνουν τα μπλοκ του συλλογικού αγώνα για τα δικαιώματά τους στην εργασία, τη μητρότητα, τον ελεύθερο χρόνο. Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις