Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στον βάρβαρο προϋπολογισμό – Αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς ενάντια στην ακρίβεια

Μαζική μαχητική απάντηση σε έναν ακόμα βάρβαρο αντιλαϊκό τακτικό προϋπολογισμό έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι, μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, και φοιτητές με το συλλαλητήριο..

Μαζική μαχητική απάντηση σε έναν ακόμα βάρβαρο αντιλαϊκό τακτικό προϋπολογισμό έδωσαν χιλιάδες εργαζόμενοι, μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, και φοιτητές με το συλλαλητήριο τους στο Σύνταγμα.

Η κινητοποίηση αποτελεί κάλεσμα συνέχειας και κλιμάκωσης του αγώνα της εργατικής τάξης για αύξηση στους μισθούς, προστασία της εισοδήματος ενάντια στην ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μπροστά στην επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα αντιτάσσουν τις διεκδικήσεις τους για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων. 

Μαζί με τους μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, των φοιτητών, των γυναικών, παλεύουν για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, μπλόκο στο ξεσπίτωμα από τους πλειστηριασμούς πρώτης – κύριας κατοικίας.

«Η παρακαταθήκη που άφησε η απεργία στις 9 Νοέμβρη είναι σημαντική, η επιτυχία της δείχνει τον δρόμο της κλιμάκωσης, η οποία δεν θα έρθει αυτόματα με την κήρυξη της πανελλαδικής απεργίας που θα επιδιώξουμε να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά θα έρθει κάτω από την δουλειά των σωματείων μέσα στους χώρους παραγωγής εκεί που θα ξεσπάνε μικρές εστίες διεκδίκησης και αγώνα, οι οποίες θα οδηγήσουν εκ των πραγμάτων και της ανάγκης σε γενικευμένο πανελλαδικό απεργιακό αγώνα» τόνισε στην ομιλία του ο Βάλσαμος Συρίγος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Πρόσθεσε ότι «κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει την χειροτέρευση των όρων ζωής και εργασίας για την συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού. Δεν θα αργήσουν να έρθουν και οι εκλογές που ο λαός θα καλεστεί να ψηφίσει διαχειριστή. Από αυτό το βήμα φυσικά δεν μπορούμε να κάνουμε κάλεσμα στο ποιον θα ψηφίσετε. Ένα όμως είναι σίγουρο, ότι την επόμενη των εκλογών όποιος και να είναι κυβέρνηση θα τσακίσει για την επόμενη τριετία την ζωή μας. Απάντηση στην βαρβαρότητα για πριν και μετά τις εκλογές, είναι πόσο ισχυρό θα είναι το εργατικό λαϊκό κίνημα. Πόσο οργανωμένος θα είναι ο λαός για να παλέψει για αυξήσεις, θα παλέψει να μην ξεσπιτωθεί, θα παλέψει ενάντια στην βία και την καταστολή, πως θα φτιάξει το δικό του σενάριο απέναντι στα αντιλαϊκά σενάρια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, σενάρια που για να σώσουν το σάπιο σύστημά τους δεν διστάζουν να έχουν ξανά στο σχέδιο το ξετρύπωμα τον ναζιστών με τον ίδιο ή άλλο μανδύα».

Ακόμη, στο συλλαλητήριο χαιρέτισε ο Βασίλης Πάντζος, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ» σημειώνοντας πως «χωρίς ουσιαστικές λύσεις, οι Έλληνες Ρομά θα συνεχίσουμε να ζούμε περιθωριοποιημένοι και αποκομμένοι από το κοινωνικό σύνολο, γεγονός που γεννά και θρέφει τον αντιτσιγγανισμό και την ρητορική του μίσους απέναντι στην φυλή μας». «Γιατί γνωρίζουμε όλοι καλά πως αν δεν διεκδικήσουμε δικαιοσύνη σήμερα, μπορεί αύριο στη θέση του να είναι κάποιο παιδί που το σπίτι του πλειστηριάστηκε και αυτό αρνήθηκε να το εγκαταλείψει. Λέμε όχι στην αστυνομική αυθαιρεσία. Είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα για κοινωνική ένταξη των Ρομά. Όλοι μαζί στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή με αξίες και ιδανικά για όλο τον λαό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Τσουρατάκης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) υπογράμμισε πως «παλεύουμε για να βρουν λύσεις τα προβλήματα των βιοπαλαιστών επαγγελματιών γι’ αυτό φωτίζουμε τις αίτιες που μας φέρνουν αυτά τα δεινά, αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι τα συμφέροντα μας δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουμε απλώς να μπορέσουμε να δουλέψουμε στα μαγαζιά μας για να ζήσουμε τις οικογένειες μας με αξιοπρέπεια. Και θα τα καταφέρουμε! Γι’ αυτό ενώνουμε τις φωνές μας με τις χιλιάδες εργαζομένων των ταξικών σωματείων τους σπουδαστές, τους συλλόγους γυναικών που είναι σήμερα εδώ. Γνωρίζοντας ότι ο αγώνας που δίνουμε, δεν είναι μόνο δικός μας αγώνας, δεν παλεύουμε μόνο για μας. Τα αιτήματά μας αφορούν όλο τον λαό».

Τον αγωνιστικό χαιρετισμό των δεκάδων συγκεντρώσεων που οργάνωσαν τα συνταξιουχικα σωματεία τις προηγούμενες μέρες μετέφερε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. «Δεν ανεχόμαστε τα ψέμματα και τις μισές αλήθειες», διαμήνυσε όσον αφορά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τις υποτιθέμενες «αυξήσεις» στις συντάξεις και απαίτησε εδώ και τώρα να δοθούν τα Δώρα, τα αναδρομικά των συνταξιούχων, χωρίς προαπαιτούμενα και δικαστήρια.

Πηγή: 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις