Κοινωνία

Με πατρίδα την αλληλεγγύη…

Έφυγε από τη ζωή η Μαρίτσα Μαυραπίδη, μία από τις τρεις γιαγιάδες της Λέσβου, που η εικόνα τους να φροντίζουν ένα προσφυγόπουλο είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Η εικόνα τους, η πράξη τους, ήταν παραπάνω από μια φωτογραφία. Είχε πατρίδα, την Ελλάδα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, την αλληλεγγύη στους ανθρώπους. Είχε πατρίδα την αλληλεγγύη… 

Η Μαρίτσα Μαυραπίδη απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών, ενώ σύμφωνα με το lesvosnews.net, η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, στη Σκάλα Συκαμιάς Λέσβου.

«Θα τη θυμόμαστε πάντα. Ήταν μια τίμια γυναίκα που μας έκανε περήφανους» δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιώργος Σαρόγλου.

Η ιστορία των τριών γιαγιάδων της Λέσβου, έγιναν σύμβολα αλληλεγγύης, έγινε γνωστή τον Οκτώβριο του 2015, με τη φωτογραφία του Λευτέρη Παρτσάλη, από τη Μυτιλήνη. Ο φωτογράφος απαθανάτισε τρεις ηλικιωμένες γυναίκες να φροντίζουν ένα μικρό προσφυγόπουλο, ενώ η μητέρα του προσπαθούσε να του αλλάξει ρούχα.Οι τρεις γυναίκες είχαν πει ότι του τραγουδούσαν «και ήπιε το γάλα μονορούφι».

Μάλιστα, η Μαρίτσα Μαυραπίδη είχε περιγράψει τη σκηνή:

«Ήταν πολύς κόσμος μαζωμένος στον Πλάτανο καθώς είχαν φτάσει τρεις βάρκες. Είδαμε τη μητέρα την ώρα που άλλαζε τα ρούχα της και της είπαμε ότι το μωρό πεινάει. Έδωσαν στο μωρό ένα μπιμπερό αλλά αυτό δεν ήθελε το γάλα. Το δοκίμασα στο χέρι μου και ήταν καυτό. Εκεί δίπλα είχε μια βρύση και κρύωσα εκεί το μπιμπερό και μετά το μωρό το ήπιε το γάλα».

(Επισκέψεις: 281 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend