Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Με μεγάλη συγκέντρωση στο υπ. Οικονομικών χιλιάδες επαγγελματίες διεμήνυσαν ότι «η φοροεξόντωση δεν θα περάσει»

Με μεγάλη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών χιλιάδες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αυτοκινητιστές ταξί, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, μισθωτοί τεχνικοί και..

Με μεγάλη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών χιλιάδες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αυτοκινητιστές ταξί, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, μισθωτοί τεχνικοί και φοροτεχνικοί διαδήλωσαν ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης.

Σχηματίζοντας αγωνιστικό «κλοιό» έξω από το υπ. Οικονομικών διεμήνυσαν ότι «η φοροεξόντωση δεν θα περάσει», απαιτώντας την άμεση απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Με τις ομιλίες, τα πανό και τα συνθήματα να δίνουν τον τόνο έστειλαν το μήνυμα: «Αφορολόγητο η απαίτησή μας, δε θα παζαρέψουμε άλλο τη ζωή μας».

Στην συγκέντρωση μαζικά ήταν τα μπλοκ της ΟΒΣΑ και των Ενώσεων Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ και των Επιτροπών Αγώνα, των μισθωτών τεχνικών, των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων και των φοροτεχνικών.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από την Ελένη Μπέλλου, Θοδωρή Χιώνη, τον Μάκη Παπαδόπουλο και τον Κώστα Παρασκευά, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ και ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Παραβρέθηκαν επίσης αντιπροσωπείες της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Στην πορεία συμμετείχαν μαζικά αυτοκινητιστές ταξί. 

 

Τους χιλιάδες βιοτέχνες, εμπόρους, αυτοκινητιστές, αλλά και επιστήμονες που κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας χαιρέτισε ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), από το βήμα της συγκέντρωσης έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθύμισε τις κινητοποιήσεις που έχει ήδη οργανώσει η ΟΒΣΑ, τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε έγκαιρα, όταν ακόμα φορείς των επαγγελματιών περίμεναν να ακούσουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ. “Είμαστε εδώ για να διαλαλήσουμε ότι οι επαγγελματίες έχουμε φωνή και δε θα μας φιμώσουν”, ξεκαθάρισε και κάλεσε σε κλείσιμο καταστημάτων και γραφείων και μεγάλη κινητοποίηση τη μέρα που η κυβέρνηση θα τολμήσει να καταθέσει το νομοσχέδιο.  

Την αλληλεγγύη των εργαζομένων στον αγώνα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών μετέφερε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής.

«Ξέρουμε ότι μπορεί να είστε σύμμαχοι μαζί μας στον αγώνα για το εισόδημα», τόνισε, και κάλεσε σε κοινό μέτωπο ενάντια στην πολιτική που “ταΐζει” συνεχώς τους επιχειρηματικούς ομίλους, έχει τον λαό “στον άσσο” και ισοπεδώνει όχι μόνο το εισόδημα του αλλά και τις ανάγκες του για Υγεία, Παιδεία, δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες. «Σήμερα η κυβέρνηση προσπάθεια να πείσει εμάς τους εργαζόμενους να στηρίξουμε το νομοσχέδιο της ενάντια σε εσάς ενώ αύριο θα σας κλείνει το μάτι για να μην αυξηθεί ο κατώτερος μισθός», σχολίασε και ξεκαθάρισε ότι αυτή η τακτική δεν πρέπει να περάσει.«Ο αγώνας σας ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο είναι δίκαιος. Μάλιστα έχουμε και κοινό αίτημα, το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ», υπογράμμισε.

Στην κατεύθυνση αυτή, προέτρεψε επαγγελματίες και εργαζόμενους να βρεθούν μαζί στον δρόμο διαδηλώνοντας ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό.  

Νωρίτερα στη συγκέντρωση είχαν μιλήσει ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος του ΔΣΑ, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο Θανάσης Δεβλιώτης, πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, ο Παύλος Ραβάνης, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο Γιώργος Ρούσκας, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, ο Γιάννης Χαλκιαδάκης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών, ο Μενέλαος Γαρδικιώτης, από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, ο Πέτρος Λυμπερίδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών (ΣΑΤΑ), ενώ μίλησε και εκπρόσωπος από την Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδας.

Επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, αυτοκινητιστές ταξί, δικηγόροι, μισθωτοί τεχνικοί έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών με ιδιαίτερα μαζικές πορείες που έγιναν νωρίτερα από την Ομόνοια, την Μάρνη, την Ακαδημίας και την Παλαιά, όπου ενώθηκαν σε μια μεγάλη πορεία η οποία γέμισε την οδό Σταδίου καταλήγοντας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.

Νωρίτερα στην Ομόνοια έγινε συγκέντρωση επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων στην Ομόνοια, μετά από κάλεσμα της ΟΒΣΑ«Οι επαγγελματίες έχουνε φωνή αυτό το νομοσχέδιο δεν θα ξεχαστεί», ήταν το σύνθημα που ακούστηκε δυνατά.

Aπό 902.gr

Απόψεις