Κοινωνία

Με κατάθεση στεφάνου τίμησε τη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη η ΤΕ Ηλείας του ΚΚΕ

Την Κυριακή, 4 Απρίλη, στις 11 π.μ. εκδήλωση τιμής και μνήμης στο πάρκο του Γουδιού

Στεφάνι με κόκκινα γαρύφαλλα στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη, στην Αμαλιάδα, την πόλη που γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα, κατέθεσε σήμερα, ημέρα συμπλήρωσης 68 χρόνων από την εκτέλεσή του, αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Ηλείας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Τεφάνη Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής

«Τιμούμε τους κομμουνιστές, τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, άλλους αγωνιστές που συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ και έμειναν αλύγιστοι στις εξορίες, στα εκτελεστικά αποσπάσματα, στην παρανομία, στις τεράστιες δυσκολίες του ένοπλου αγώνα, τόσο στην περίοδο της ΕΑΜικής Αντίστασης, όσο και στην πάλη του ΔΣΕ, την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα τον αιώνα που πέρασε» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ.

Παράλληλα τονίζει πως «τιμάμε στο πρόσωπο του Ν. Μπελογιάννη την ιστορία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Ο Μπελογιάννης αναδείχθηκε μέσα από την ηρωική πάλη του λαού μας, του ΚΚΕ. Ήταν σάρκα από τη σάρκα τους. Οι λαογέννητοι ηγέτες, σαν τον Μπελογιάννη, που έδωσαν και τη ζωή τους για την υπόθεση της εργατικής τάξης, του σοσιαλισμού, αποτελούν το ζωντανό παράδειγμα της αστείρευτης δύναμης που έχει η ταξική πάλη, όταν οι εκμεταλλευόμενοι και καταπιεσμένοι παίρνουν την τύχη και το μέλλον στα δικά τους χέρια. Αυτή είναι που γεννά την αντοχή, κάτω απ’ όλες τις συνθήκες. Ήξερε τι τον περίμενε, ήξερε ότι μπορούσε αν ήθελε να κερδίσει τη ζωή του με μια δήλωση αποκήρυξης του ΚΚΕ και των ιδεών του, αλλά έφτασε συνειδητά μέχρι την υπέρτατη θυσία.

Γιατί αγαπούσε την εργατική τάξη, το λαό, είχε ακλόνητη πίστη στο Κόμμα και στην πάλη για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Όπως είπε και ο ίδιος στο στρατοδικείο:

“Για το σκοπό αυτό, αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας”.

Ο Μπελογιάννης ζει γιατί το κίνημα που τον έθρεψε και τον διαπαιδαγώγησε, ζει και αναπτύσσεται. Μέσα σε αυτό το κίνημα, σε αυτό το κόμμα, το ΚΚΕ, έμαθαν όλοι οι Μπελογιάννηδες να παλεύουν “χωρίς ύπνο και ξεκούραση για να φτιάξουν έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων”».

Η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει  στις αρχές Απρίλη, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού, εκδήλωση στην πλατεία Ν. Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα, την πόλη που γεννήθηκε και έκανε τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα:

«Τιμάμε στο πρόσωπο του Ν. Μπελογιάννη την ιστορία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Ο Μπελογιάννης αναδείχθηκε μέσα απ’ την ηρωική πάλη του λαού μας, του ΚΚΕ. Ήταν σάρκα απ’ τη σάρκα τους», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα.

Την Κυριακή, 4 Απρίλη, στις 11 π.μ.
εκδήλωση τιμής και μνήμης στο πάρκο του Γουδιού

Οι Οργανώσεις Α’ Αθήνας – Γαλατσίου, Ανατολικών Συνοικιών και ΑΕΙ Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν, την Κυριακή 4 Απρίλη στις 11 π.μ., στο πάρκο Γουδιού (Λεωφ. Μεσογείων, έναντι Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν»), σε εκδήλωση τιμής στη μνήμη του  Νίκου Μπελογιάννη του Δημήτρη Μπάτση, του Ηλία Αργυριάδη και του Νίκου Καλούμενου, στο χώρο που εκτελέστηκαν στις 30 Μάρτη 1952.

(Επισκέψεις: 519 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend