Δώρο τα «νέα» ΜΑΤ μαζί με το τρίτο μνημόνιο!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ Κοινωνία • 11 Αυγούστου 2015

Προσπαθούμε να καταλάβουμε αυτές τις τριπλές δυνάμεις που θα αντικαταστήσουν τα ΜΑΤ, σύμφωνα με το όραμα του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Θυμίζουμε πως ο Γ. Πανούσης δήλωσε, σε συνέντευξη του στην Καθημερινή, πως από τον Σεπτέμβρη «δεν θα υπάρχουν πια ΜΑΤ». Διευκρίνισε ότι «όχι ότι δεν θα υπάρχουν μονάδες επέμβασης». Θα υπάρχουν και «θα είναι τρεις». Ας συνδυάσουμε την περιγραφή του Γιάννη Πανούση με τις «αποκλειστικές» πληροφορίες για το σχέδιο του:  

Μονάδα πρώτη: «Η πρώτη, διαμεσολαβητική. Παράδειγμα: σε μια πορεία συνταξιούχων, ο αστυνόμος πρέπει να συμβάλει να μη γίνουν τρακαρίσματα, να μην τραυματιστούν άνθρωποι». Εμφανίζεται μια ομάδα τροχονόμων, στην πορεία. Διώχνουν μηχανάκια, αυτοκίνητα, τρίκυκλα.

Μονάδα δεύτερη: «Αν υποθέσουμε ότι χάνεται ο έλεγχος, επεμβαίνει η δεύτερη μονάδα, διευθέτησης κρίσης. Κάθε μονάδα θα έχει τον δικό της εξοπλισμό». Εμφανίζονται τα «παλιά» ΜΑΤ, ντυμένα με καινούργια εμφάνιση. Χημικά, με ευγένεια, και αν χρειαστεί ξύλο, πάντα με ευγένεια. Τα γκλομπ θα γράφουν «τρίτο μνημόνιο». Το κάθε γράμμα θα έχει διαφορετικό χρώμα. Τη σειρά των χρωμάτων θα επιλέγει ο «νέος» ΜΑΤατζής. Έχουμε και «δημοκρατική αστυνομία», όπως έχει δηλώσει ο Γ. Πανούσης…Οι ομάδες «κουκουλοφόρων» εντάσσονται σε αυτή τη μονάδα, χωρίς κάποια αλλαγή άξια αναφοράς.

Μονάδα Τρίτη: «Εάν, τώρα, εμφανιστούν ένοπλοι, θα εμφανιστεί και η μονάδα της άμεσης επέμβασης». Εμφανίζονται τα ΜΑΤ, όπως τα ξέραμε. 

Σύμφωνα με «αποκλειστικές πληροφορίες» τα «νέα» ΜΑΤ είναι δώρο, της κυβέρνησης, μαζί με το τρίτο μνημόνιο. 

Ετικέττες: ,

Διαφήμιση

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email