Ο Μαραθώνιος στη χώρα των τεσσάρων εκατομμυρίων φτωχών…

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Απόψεις • 5 Νοεμβρίου 2014

Στην πιο εξαθλιωμένη χώρα της Ευρώπης, με τα 3,2 εκατομ. κατοίκους κάτω από το όριο της φτώχιας, και τα 3 εκατομ. στο όριο της φτώχιας.

Στη χώρα, που σύμφωνα με την UNICEF, από το 2008 το μέσο οικογενειακό εισόδημα, γύρισε 14 χρόνια πίσω, το δε ποσοστό της παιδικής φτώχιας, σχεδόν διπλασιάστηκε (από 23% το 2008, σήμερα, βρίσκεται, στο 40,5%) και τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα κάτω από 750 ευρώ, αυξημένα κατά 451,3%.

Στη χώρα όπου  τα νοικοκυριά, χωρίς καθόλου θέρμανση, αυξήθηκαν κατά  252,3%.

Σ΄αυτή τη χώρα, έρχεται η Ομοσπονδία Κλασσικού Αθλητισμού ( ΣΕΓΑΣ ) και μας ανακοινώνει, με θριαμβικό ύφος, ότι ο  «32ος Μαραθώνιο της Αθήνας, ( αυθεντικός )»,  όπως τον ονόμασαν προφανώς για διαφημιστικούς λόγους, έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, αφού η συμμετοχή έχει ξεπεράσει, τους 35 χιλιάδες αγωνιζομένους.

Λογικά, κανείς από τους  ¨υποψήφιους Μαραθωνοδρόμους¨ δεν είναι δυνατόν, να ανήκει στα 6,2 εκατομ. εξαθλιωμένων συμπατριωτών μας, γιατί όπως λέει και η λαϊκή μας παροιμία, ¨νηστικό αρκούδι δεν χορεύει¨.

Άρα, και ο αθλητισμός, με όλα τα κατά και τα υπέρ αυτής της διοργάνωσης, δεν απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους, αυτής της χώρας, αλλά μόνο σε αυτούς που μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα, συνεπώς, όπως μας είπε, και ο ανώνυμος εργάτης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, στα ΜΜΕ, απλήρωτος 9 μήνες ¨λυπάμαι, σταμάτησε το παιδί μου τον αθλητισμό, γιατί δεν είχα να πληρώσω 25 ευρώ στο γυμναστήριο¨…

Και κάτι ακόμα. Διαβάζω, ότι ,οι οργανωτές του Μαραθωνίου, θα χρησιμοποιήσουν 2180 εθελοντές. Ο Εθελοντισμός, είναι μια αυθόρμητη, προσφορά βοήθειας, για την επιτυχία ενός σκοπού, προς όφελος όλης της κοινωνίας. Στην προκειμένη περίπτωση, συμβαίνει κάτι τέτοιο;

Ενώ,  για τα μέτρα ασφαλείας  και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα εργαστούν περισσότεροι από 500 ένστολοι αστυνομικοί. Μαζί τους και 150 άτομα από το ΕΚΑΒ. Άραγε, ποιος θα καλύψει αυτά τα έξοδα; Αν τα πληρώσουν οι διοργανωτές, από τα χρήματα που θα πάρουν, από αυτούς που θα τρέξουν έχει καλώς, αν πρόκειται όμως να πληρώσουμε, και εμείς τα 6 εκατομ. των εξαθλιωμένων χωρίς να έχουν το δικαίωμα τα παιδιά μας, να γυμναστούν, τότε θέλουμε ξύλο…..

kapsimi

kapsimi

kapsimi

Τα σχόλια δεν είναι διαθέσιμα

Άποστολή άρθρου μέσο Email