Κοινωνία

Ο Δημοσιογράφος της κλειδαρότρυπας

Ο Μάκης πιθανότατα προέκυψε  από άμωμο σύλληψη  και ως εκ τούτου ο ( εν λόγω) Δημοσιογράφος  ίπταται όσιος και αμόλυντος παρατηρητής, από την κλειδαρότρυπα,  όλων και των πάντων.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο κάθε Μάκης  τον κόσμο εν γένει και τη  δημοσιογραφία ειδικότερα  είναι κατ αρχήν δική του υπόθεση. Γίνεται, όμως δική μας κάθε φορά που προσπαθεί να μας μετατρέψει σε συνενόχους του, προβάλλοντας και διαλαλώντας τις υποκλοπές που εξασφάλισε κοιτώντας από κλειδαρότρυπες.

Ενδεχομένως ο Μάκης, ως Δημοσιογράφος να  έχει καταφέρει να ελέγξει τις ορμές και τα πάθη του, ενδεχομένως ως «άγιος» να έχει απαλλαγεί απ αυτά. Δική του υπόθεση, η οποία δεν αφορά κανέναν άλλο, εκτός απ αυτόν. Όπως δεν αφορά κανένα Μάκη αν κάποιος τη βρίσκει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Εχουμε την εντύπωση ότι, στον κόσμο και την κοινωνία που ζούμε  η μεταξύ ενηλίκων συναινετική συνεύρεση με όποιον τρόπο κι αν αυτή πραγματοποιείται αφορά τους συναινούντες και μόνο. Όσοι βάζουν το μάτι ή την κάμερα στην κλειδαρότρυπα είναι απλώς ηδονοβλεψίες.  Και  όπως είναι γνωστό, η ηδονοβλεψία αποτελεί κολάσιμο αδίκημα  και όχι δημοσιογραφία.

 

Μάλιστα και κατά κανόνα κάθε φορά που κάποιος επιχειρεί να μετατρέψει την ηδονοβλεψία του σε δημοσιογραφία, καλύπτει σκοτεινές αλλά τόσο ολοφάνερες (και ποινικά κολάσιμες) προθέσεις. Σαν αυτές που κατήγγειλε ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» έγραψε ότι αντιμετώπισε Επίθεση πολιτικού εκβιασμού σε βάρος του, «αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών»

Ο Γαβριήλ Σακελαρίδης σημείωσε  επίσης ότι «από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να μην συνδιαλλαγούμε με όσους επιδιώκουν τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και την επιβολή του νόμου της ζούγκλας. Η  επίθεση αυτών των μηχανισμών που παραπέμπουν σε μεθόδους παρακράτους και πολιτικού περιθωρίου, εμφανιζόμενες μάλιστα με δήθεν δημοσιογραφικό μανδύα, στοχεύει στη χειραγώγηση τη δική μου και του κόμματός μου. Αυτοί οι όροι δημόσιας συζήτησης δεν πρέπει να γίνουν ανεκτοί ούτε για εμένα, ούτε για κανέναν πολίτη. Τέτοιες σκοτεινές πρακτικές δε θα επικρατήσουν στην πολιτική ζωή. Η Αριστερά δεν εκβιάζεται».

 

Κανείς – όχι μόνο η Αριστερά—δεν πρέπει να δέχεται εκβιασμούς, θα συμπληρώναμε εμείς…

(Επισκέψεις: 229 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ

Ο Δημήτρης Μηλάκας είναι αρχισυντάκτης στην εφημερίδα Το Ποντίκι.
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend