Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Μάγδα Φύσσα: Ευχαριστώ την ΚΝΕ που έκανε αυτή την μέρα γιορτή για τον Παύλο (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε, μιλώντας στη συναυλία αφιερωμένη στον αντιφασιστικό αγώνα με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η μητέρα του, Μαγδα

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε, μιλώντας στη συναυλία αφιερωμένη στον αντιφασιστικό αγώνα με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η μητέρα του, Μαγδα. 

“Πριν 10 χρόνια, τα περισσότερα ήσασταν μικρά παιδιά. Μάθατε, μεγαλώσατε, και έχετε στις πλάτες σας τη δολοφονία του Παύλου. Θα πάρετε όμως, και αυτό τον αγώνα, ειλικρινά τον έχω δει, τον βλέπω. Πιστεύω είμαστε μαζί” είπε μπροστά στους νέους που κατέκλυσαν το Μαθητικό Στέκι, οι οποίοι την καταχειροκρότησαν. 

Σε έναν χώρο όπου τα λόγια της ήταν αφύπνιση για όλους, μέσα στην απόλυτη ησυχία που επικρατούσε, συνέχισε: “Το έχω πει και θα το ξαναπώ, αν δεν είχα και εγώ τις δικές σας πλάτες δεν θα μπορούσαν να είναι έτσι τα πράγματα”.

Η Μάγδα Φύσσα ευχαρίστησε την ΚΝΕ “που μας φιλοξενεί και που έκανε αυτή την ημέρα γιορτή για τον Παύλο. Τον γιορτάσαμε και την Κυριακή στα Λιπάσματα. Και πάλι αυτό που έχω να πω ένα: ότι εμείς καταφέραμε τον πόνο που μας έχει αφήσει με το φευγιό του να τον κάνουμε γιορτή για εκείνον. Γιορτή και έναν αγώνα πολύ δυνατό μπροστά. Και έχετε, ειλικρινά σας το λέω και πρέπει να το καταλάβετε, μεγάλο δρόμο μπροστά σας” είπε και το κοινό απάντησε “ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί”.

 

 

Ο Αργύρης, μαθητής Γ’ Λυκείου, από το Ίλιον παίρνει το λόγο.

Στο χαιρετισμό του δίνει το στίγμα από τη δράση της ΚΝΕ στα σχολεία, μια δράση που φωτίζει τα σκοτάδια γι’ αυτό και μπορεί να απομονώνει το φασισμό, να κινητοποιεί κάθε ευαίσθητο μαθητή που δεν συμβιβάζεται με τη σαπίλα του συστήματος.

Ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Μπορεί πριν δέκα χρόνια στη δολοφονία του Παύλου στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 εμείς, οι σημερινοί μαθητές να ήμασταν πολύ μικροί αλλά μεγαλώνοντας ζήσαμε και μάθαμε την αλήθεια. Μάθαμε πως το γεγονός αυτό (σ.σ. η δολοφονία Φύσσα) δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς είχαν προηγηθεί η επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα, η δολοφονία του εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, η απόπειρα δολοφονίας κατά των κομμουνιστών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι οι μαθητές δεν ξεχνούν και για αυτό δεν μένουν σιωπηλοί: «Ήμασταν χιλιάδες μαζί με τον λαό όταν διαδηλώναμε την ημέρα που επιτέλους ακούσαμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και μπήκαν στη φυλακή.

Όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις που στείλανε τους ναζί εγκληματίες στη φυλακή, ο αγώνας για να μην ξαναβγούν από τις τρύπες τους συνεχίζεται, αφού ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του σάπιου αυτού συστήματος της εκμετάλλευσης, του καπιταλισμού».

Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι «τα μέλη της ΚΝΕ και οι φίλοι της, όλοι όσοι αηδιάζουμε με τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους, γινόμαστε σε κάθε σχολείο, σχολή και γειτονιά εγγύηση ότι οι φασίστες τρώνε πόρτα ξανά και ξανά! (…)

Εκλέγουμε αγωνιστές μαθητές στα 5μελή και 15μελή μας. Οι φασίστες έχουν ”αλλεργία” στο συλλογικό αγώνα, στη διεκδίκηση για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά! Δυναμώνουμε κάθε μέρα τον αγώνα για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό.

Ελπίζουμε και αυτό το αφιέρωμα να είναι ένα από τα δεκάδες δρώμενα που έχουμε δημιουργήσει για το Φεστιβάλ μας ώστε περισσότεροι να κάνουν πράξη το σύνθημα του Φεστιβάλ μας, να μπούν στον αγώνα, να γίνουν μέλη της ΚΝΕ για να γίνουν τα σκοτάδια λάμψη». 

 
 

“Τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, συμπίπτουν με τη διεξαγωγή της δίκης στο πενταμελές εφετείο, όπου ήδη μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί η υπόθεση του Παύλου, η υπόθεση των αιγύπτιων αλιεργατών και ολοκληρώνεται και η υπόθεση του ΠΑΜΕ” επεσήμανε στον χαιρετισμό του από το Μαθητικό Στέκι, κατά τη διάρκεια της μεγάλης συναυλίας, αφιερωμένης στον αντιφασιστικό αγώνα με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο δικηγόρος Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος.

Ανέφερε πως “όπως γνωρίζετε εκδικάζεται η έφεση των κατηγορουμένων κατά της πρωτόδικης απόφασης που έκρινε και αυτό πρέπει να το λέμε και να βαθαίνει η πληροφόρηση στα μυαλά των ανθρώπων» και συμπλήρωσε ότι “προσδοκούμε το αποτέλεσμα της πρωτόδικης δίκης να επαναληφθεί και στο πενταμελές εφετείο και είναι βέβαιον ότι το ενδιαφέρον και το δικό σας και η παρουσία σας στη δίκη θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση”. 

“Λέμε ότι η ναζιστική οργάνωση είναι εγκληματική γιατί είναι ναζιστική” είπε και πρόσθεσε πως “σε αυτό πρέπει να βαθύνουμε όλοι και να συμπληρώσουμε την προσέγγισή μας. Θα έλεγα με τρία λόγια ότι η ένταξη στη ναζιστική οργάνωση που λειτουργεί με ένα σύστημα στρατιωτικού τύπου πειθαρχίας και υποταγής των κατώτερων στους ανώτερους, ο όρκος που επισφραγίζει την ένταξη για την εφαρμογή του ναζιστικού προγράμματος εναντίον των μεταναστών,  εναντίον των κομμουνιστών εναντίον των αντιφασιστών, όλα αυτά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με επιχειρήματα, παρά μόνο με την τρομοκρατική βία, μόνο με την εγκληματική δραστηριότητα”. 

Παράλληλα έφερε δυο παραδείγματα ” για τη σύγκρουση των δύο κόσμων” όπως χαρακτηριστικά είπε.

Καταλήγοντας ο Θεοδ. Θεοδωρόπουλος τόνισε: “Ο ναζισμός λοιπόν, δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Μην βλέπετε τη Χρυσή Αυγή που φαίνεται αποδυναμωμένη, ύστερα και από τις διασπάσεις. Οι συνολικές οργανώσεις που απαρτίζουν την ενιαία ναζιστική οργάνωση, είναι “παρών”. Είναι επικίνδυνοι, δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε την επικινδυνότητά τους και πρέπει να την υποχρεώσουμε, όχι μόνο μέσα από μια δικαστική απόφαση που όσο σημαντική και να είναι δεν αρκεί, αλλά μέσα από τον μαζικό αγώνα της νεολαίας, του λαού, των εργαζομένων, μέσα από την έκφραση της ανάσας σας που πρέπει να την αισθάνονται εκείνοι που αποφασίζουν και να τους ξαναστρέψουμε στα λαγούμια τους, στις τρύπες τους. 

Πουθενά ανοχή στο ναζισμό που πρέπει να καταδικαστεί μια για πάντα και που δεν έχει περιοριστεί η επικινδυνότητα του. Με τη δύναμή σας θα τους ξανακερδίσουμε”. 

Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις