Απόψεις

Μαφία και ποδόσφαιρο

Το σημερινό μου σημείωμα αφορά και πάλι στο ποδόσφαιρο, το πιο λαϊκό και δημοφιλές άθλημα. Αφορά σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις, μια στην Ιταλία και μια στη χώρα μας. Δύο ξεχωριστές υποθέσεις με έναν, όμως, κοινό παρονομαστή: την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και ειδικά του ποδοσφαίρου το οποίο βρίσκεται τώρα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας λόγω των αποκαλύψεων για τα «ανδραγαθήματα» των ιθυνόντων της FIFA, για τους οποίους έχουμε μιλήσει κατ΄ επανάληψη.

«Νέο σκάνδαλο με στημένα στην Ιταλία»

Με βάση το ρεπορτάζ, πάνω από 50 άτομα συνελήφθησαν στην Ιταλία για στημένους αγώνες και στοιχήματα.

Όπως έκαναν γνωστό τα Ιταλικά ΜΜΕ, στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται ποδοσφαιριστές, παράγοντες και προπονητές από ομάδες της 3ης και 4ης εθνικής κατηγορίας. Υπάρχει, όμως, εμπλοκή και της ΜΑΦΙΑΣ.

Η κύρια κατηγορία είναι: «Εγκληματική δράση, με στόχο την απάτη». Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στελέχη και παίκτες είχαν επαφές με τη Μαφία της Καλαβρίας, με στόχο την οργάνωση στημένων αγώνων.

Οι έρευνες έχουν επεκταθεί στις περιφέρειες της Καλαβρίας, της Νάπολης, του Μπάρι, του Σαλέρνο αλλά και στο Βορρά. Η δικογραφία ξεπερνάει τις 1000 σελίδες. Αυτά σε περίληψη από το ρεπορτάζ.

Τώρα, είναι γνωστό, και στα μικρά παιδιά, ότι. όσο υπάρχει στοίχημα, θα υπάρχουν και στημένοι αγώνες. Είναι αδύνατη η ύπαρξη του ενός χωρίς την παρουσία του άλλου. Το ίδιο το στοίχημα είναι μια παράνομη πράξη, εκτός και αν πάμε στη λογική «ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό» .

Πώς λοιπόν, σε αυτή την νόμιμη απάτη να μην διεκδικήσει η Μαφία τα ποσοστά της; Εξάλλου και εδώ ισχύει το «Μεταξύ απατεώνων υπάρχει ειλικρίνεια».

Άλλωστε, να μην ξεχνάμε, ότι, στην Ιταλία η Μαφία έχει ρίζες αιώνων, και είναι από τους πρώτους διδάξαντες παγκοσμίως. Ο ρόλος της στα περισσότερα κράτη είναι καθοριστικός, είναι το δεξί χέρι για όλες τις βρομοδουλειές των αστικών και φασιστικών κυβερνήσεων. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, γενικά ο επαγγελματικός αθλητισμός, από τη λειτουργία του γεννάει παράνομο χρήμα και μεγάλα αθλητικά σωματεία και οργανισμοί βρίσκονται κάτω από την επιρροή της. Όλα τα άλλα είναι «σε κουβέντα να βρισκόμαστε»…

Στο υπουργείο Οικονομικών…

Αμφιβάλω, και πολύ μάλιστα, αν έχει ξεκαθαρίσει μέσα του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, τι ακριβώς επιδιώκει, με έναν ακόμα, «Αθλητικό Νόμο». Δε νομίζω να πίστευε κανείς, μηδενός εξαιρουμένου και του ίδιου του Υφυπουργού, ότι θα μπορούσε να αγνοήσει τη FIFA και την UEFA και βέβαια το παραπαίδι τους, την ΕΠΟ.

Πόσες φορές, θα πρέπει να πούμε στον Υφυπουργό (ευτυχώς που μας ανέχεται ο «Ημεροδρόμος»), ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δεν είναι δική του δουλειά, είναι δουλειά του Υπουργείου Οικονομικών!

Αυτός ας ασχοληθεί επιτέλους με το αντικείμενο του, το οποίο είναι το τρίπτυχο: «Σχολικός αθλητισμός, μαζικός λαϊκός αθλητισμός, σωματειακός αθλητισμός, ή αθλητισμός υψηλών επιδόσεων» και υλικοτεχνική υποδομή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ΤΕΦΑΑ. Αυτός είναι ο Αθλητισμός κ. Υφυπουργέ, και εσείς ασχολείστε, με τη βία, η οποία είναι αναπόσπαστο στοιχείο, του επαγγελματικού Αθλητισμού, και όχι μόνο. Η βία που εξαλείφεται με την κατάργηση του επαγγελματικού Αθλητισμού και την επιστροφή του στο κράτος…

Άλλωστε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αν δεν κάνω λάθος, σας ζήτησε επείγοντος να τα βρείτε με FIFA και UEFA. Είπαμε, κράτος εν κράτει…

(Επισκέψεις: 29 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend