Απόψεις Κοινωνία Πολιτική

Μα είναι σωστό, φιλελές να «χτυπάει» φιλελέ;

Η αλήθεια είναι πολλές φορές σκληρή από όπου και αν ακούγεται. Ιδιαίτερα όταν προέρχεται από ανθρώπους που συνηθίζουν να κατακεραυνώνουν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας. Και δυστυχώς οφείλουμε πάντοτε να σκύβουμε με σεβασμό σε τέτοια λόγια.

Είναι ιδιαίτερα γενναίο όταν η κριτική στρέφεται στα πολιτικά σου είδωλα. Δεν θα τολμούσα να μιλήσω για ιδεολογικά είδωλα καθώς η αρπαχτή και ο καιροσκοπισμός δεν έχουν γίνει ακόμα ιδεολογία. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι ακολουθούν και στηρίζουν πολιτικές συμπεριφορές ασκώντας κριτική, βασισμένοι στα προσωπικά τους βιώματα. Πως να μην εκτιμήσει κάποιος την τελευταία ανάρτηση του Βουλαρινού που για ακόμα μια φορά στέκεται ανιδιοτελής αλλά ψύχραιμος απέναντι στην επικαιρότητα!

Ο Βουλαρινός δεν μασάει τα λόγια του και στέκεται αγέρωχα απέναντι στην εξουσία, την οικογενειοκρατία και τη πολιτική απάτη βάζοντάς τα με το κατεστημένο. Ίσως να υπερεκτιμά βέβαια την επιρροή που έχει η οικογένεια Μητσοτάκη στη νεολαία καθώς τα μπερδεύει λίγο στο τέλος, αλλά παρόλα αυτά, μόνο σεβασμό αξίζει για το παρακάτω post στο Twitter:

Τους μεγαλώνουν σαν το σύμπαν να γυρίζει γύρω τους, τους μαθαίνουν δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις, τους δείχνουν ότι μπορεί κανείς να κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς συνέπειες και μετά αναρωτιούνται γιατί τόσοι νέοι είναι γαϊδούρια που βάζουν τη διασκέδαση κ τη βόλτα τους πάνω από ζωές

Ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Αθηναίων θα έπρεπε να αισθάνονται ιδιαίτερα άβολα με την άποψη αυτή. Ο ένας που μεταθέτει συστηματικά τις δικές του ευθύνες τον καθένα μας, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και ειλικρίνειας, ο άλλος που βάζει τη βόλτα ή τον Περίπατο, όπως τον ονόμασε πάνω από έξοδα και θυσίες, των άλλων φυσικά. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχος και καυστικός ο Βουλαρινός. Η αντίσταση ξεκινάει από μέσα. Η αξία της τοποθέτησής του είναι ανεκτίμητη γιατί μιλάει όντας ενταγμένος στο σύστημα που στηρίζει αυτή την κυβέρνηση. Μπράβο του.

ΥΓ1. Εκείνοι που νομίζουν ότι η κριτική γίνεται απέναντι στις καταλήψεις και τους καταληψίες, ας κλείσουν τον υπολογιστή τους και ας βγουν μια βόλτα έξω να δουν πως τα φέρνουν βόλτα οι κανονικοί άνθρωποι. Ποιες καταστάσεις υπομένουν για να επιβιώσουν και ποιο είναι το κόστος που καταβάλουν για κάθε “βόλτα” που θέλουν να κάνουν. Ίσως και ο Βουλαρινός να το δει κάποτε. 

ΥΓ2. Η μόνη λύση για να μην μας τρελάνουν κι άλλο είναι να αρχίσουμε να τους τρελαίνουμε εμείς.

(Επισκέψεις: 2.666 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend