Απόψεις Πολιτική

Μ.Βαρβιτσιώτης: Κάκιστη η συμφωνία των Πρεσπών, γι’ αυτό πρέπει να την εφαρμόσουμε!

Θα τους κάνουμε «Βορειομακεδόνες» είπε η στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή γι’ αυτό θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να την …εφαρμόσουμε!

Αυτόν τον αντιφατικό μέχρι… παράνοιας ισχυρισμό ανέπτυξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απαντώντας σε ερώτηση στην Βουλή για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας που υπέγραψαν ο Αλέξης Τσίπρας και Ζοραν Ζάεφ υπό την αυστηρή εποπτεία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Με έναν τραγελαφικό πολιτικό σκεπτικό ο Μιλτιάδης  Βαρβιτσιώτης είπε πως «τα προβλήματα αυτής της κακής συμφωνίας φαίνονται σήμερα, που προσπαθούμε να εφαρμοστεί» κι εμείς «όλα αυτά προσπαθούμε να τα αντιμετωπίζουμε». Υποστήριξε πως σε αυτή την λογική «έχουν γίνει διαβήματα με πολύ συγκεκριμένα θέματα που παραβιάζεται η συμφωνία των Πρεσπών». Μάλιστα δήλωσε πως «αν συνέχιζε να κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ τίποτε δεν θα γίνονταν. Καμία προσπάθεια για εξάλειψη των αλυτρωτικών στοιχείων».

Συνεχίζοντας σε καθεστώς… πολιτικής σχιζοφρένειας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως «δεν γίναμε υπέρμαχοι μιας κακής συμφωνίας. Θέλουμε όμως να προχωρήσει».

Κι αυτό παρότι, όπως υποστήριξε, «έκανε την χώρα μας να χάσει τα διπλωματικά της όπλα: Την ενδιάμεση συμφωνία και το μεγάλο διαπραγματευτικό όπλο: Την είσοδο στο ΝΑΤΟ». Μετά από αυτό κατέληξε στο ότι «σήμερα θα δώσουμε την βάση για την εφαρμογή της ώστε να σταματήσουν να ονομάζονται Μακεδόνες και να αποκτήσουν ταυτότητα Βορειομακεδόνων».

(Επισκέψεις: 1.803 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΣ

Από το 1990 σε ημερήσιες εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοσταθμούς και ιστοσελίδες και από το 1995 στο κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend