Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Le Soir: Εμπλοκή της Καΐλή στο σκάνδαλο διαφθοράς στις Βρυξέλλες – Την διέγραψαν από το ΠΑΣΟΚ

Κλήθηκε σε ανάκριση και ταυτόχρονα διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ

Συνεχίζονται και εντείνονται οι έρευνες για διαφθορά στο ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας Le Soir

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται κλήση της ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή σε ανάκριση, η οποία θα ακολουθήσει τις σημερινές συλλήψεις στις Βρυξέλλες, αλλά και τις πληροφορίες δημοσιεύματος της Le Soir για εμπλοκή της στο σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, το πρωί της Παρασκευής – και στη συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας – πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από δεκαπέντε έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Καταστολής της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ύποπτα, συνελήφθησαν προκειμένου να απολογηθούν, από τους ανακριτές, με επικεφαλής τον Michel Claise.

H έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας. Εκτός από τις τέσσερις συλλήψεις, η αστυνομία κατέσχεσε «περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά», καθώς και «εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα» των οποίων το περιεχόμενο θα εξεταστεί.

Μεταξύ αυτών, ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri καθώς και ο F. G., πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της κας Εύα Καϊλή.

Η τελευταία, 44 ετών, πρώην παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης και ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών, σύμφωνα με τη Le Soir. Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και οδηγήθηκε σε ακρόαση. Πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από την ομοσπονδιακή εισαγγελία. Η Εύα Καϊλή είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι, τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ευρωβουλευτήςσυνελήφθησαν σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο έρευνας ενός οικονομικού δικαστή ως ύποπτοι για δωροληψία από μια «χώρα του Κόλπου», εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία. H έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας. Εκτός από τις τέσσερις συλλήψεις, η αστυνομία κατάσχεσε «περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά», καθώς και «εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητά τηλέφωνα» των οποίων το περιεχόμενο θα εξεταστεί.

Αξιοσημείωτο είναι πως η βελγική εφημερίδα στον τίτλο της κάνει λόγο για «υποψίες για διαφθορά από το Κατάρ», οσον αφορά την Ευα Καϊλη. 

Θυμίζουμε ότι ευρωβουλευτής είχε προχωρήσει πρόσφατα σε αδιανόητες δηλώσεις, αποθεώνοντας το Κατάρ του ματωμένου Μουντιάλ, υποστηρίζοντας πως είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα! Η Εύα Καϊλή σε επιστολή της προς την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, μιλούσε με τα… καλύτερα λόγια για το Κατάρ και έκανε λόγο για… «ιστορική μεταμόρφωση μιας χώρας με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο»!!!

Διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ

Με αφορμή την παραπάνω υπόθεση η Εύα Καΐλή διαγράφηκε με συνοπτικές διαδικασίες από το ΠΑΣΟΚ: 

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Η επιστολή της Εύας Καϊλή για το Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο:

«Κυρία Πρόεδρε, σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι η απόδειξη, στην πραγματικότητα, του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει μια ιστορική μεταμόρφωση μιας χώρας με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο. Εγώ μόνη είπα ότι το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα, καταργώντας την καφάλα και τη μείωση του κατώτατου μισθού.

Παρά τις προκλήσεις που ακόμη και οι ευρωπαϊκές εταιρείες αρνούνται να εφαρμόσουν αυτούς τους νόμους, δεσμεύτηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο. Παρόλα αυτά, κάποιοι εδώ ζητούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους εκφοβίζουν και κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται για διαφθορά. Όμως, εξακολουθούν να παίρνουν το αέριό τους. Ακόμα, έχουν τις εταιρείες τους που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί.

Μου έχουν κάνει διάλεξη ως Ελληνίδα και θυμίζω σε όλους μας ότι έχουμε χιλιάδες νεκρούς εξαιτίας της αποτυχίας μας για νόμιμους τρόπους μετανάστευσης στην Ευρώπη. Μπορούμε να προβάλλουμε τις αξίες μας, αλλά δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα για διαλέξεις για να έχουμε τη φτηνή προσοχή των ΜΜΕ. Και δεν επιβάλλουμε τον τρόπο μας, τους σεβόμαστε, ακόμα και χωρίς LNG. Πρόκειται για μια νέα γενιά έξυπνων, υψηλά μορφωμένων ανθρώπων.

Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία. Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν. Και είναι ειρηνικοί διαπραγματευτές. Είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Έχουν ήδη πετύχει το ακατόρθωτο».

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις