Κοινωνία

Λάρισα- «Praktiker»: 24ωρη απεργία για απόλυση εργαζομένου-συνδικαλιστή

«Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας για τους εργαζόμενους της “Praktiker” στη Λάρισα για την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόλυση εργαζόμενου-συνδικαλιστή και να σταματήσει κάθε μεθόδευση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων», αποφάσισε ως άμεση απάντηση, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Λάρισας.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, «καταγγέλλει την εταιρεία “Praktiker Hellas” για την παράνομη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Δ.Γ. εκλεγμένου συνδικαλιστή στο τοπικό παράρτημα του Επιχειρησιακού Σωματείου των εργαζομένων στην επιχείρηση κι αντιπροσώπου στη Γενική Συνέλευση του ΕΚΝΛ».

Η ενέργεια αυτή, τονίζει, «έρχεται ως συνέχεια της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες με τις αλλαγές στις ατομικές συμβάσεις εργαζομένων της επιχείρησης. Στην περίπτωση του συναδέλφου προχώρησε καταχρηστικά και μονομερώς, χωρίς τη συγκατάθεσή του σε τροποποίηση της σύμβασης και την αλλαγή της ειδικότητάς του από “πωλητή-χειριστή κλαρκ” σε “πωλητή”. Αυτό πρακτικά σημαίνει για το συνάδελφο την απένταξή του από το καθεστώς βαρέων κι ανθυγιεινών που ήταν από την αρχή της εργασιακή τους σχέσης με την εταιρεία, με άμεση συνέπεια στα ασφαλιστικά του δικαιώματα. Κι επειδή ο συνάδελφος αντέδρασε όπως όφειλε στην επίθεση αυτή, με περίσσιο θράσος επιχειρεί να τον απολύσει».

«Η εργοδοσία της “Praktiker” με την ενέργεια αυτή», σημειώνει το ΕΚΝΛ, «επιδιώκει να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς για να προχωρήσει ανεμπόδιστα τα σχέδια της για το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην επιχείρηση. Είναι γνωστή μέθοδος των εργοδοτών όταν κλιμακώνουν την επίθεσή τους να προσπαθούν να χτυπούν του συνδικαλιστές, για να μην σηκώνουν κεφάλι οι εργαζόμενοι».

«”Αέρα στα πανιά” των εργοδοτών, υπογραμμίζει, «φρόντισαν να δώσουν με δεκάδες αντεργατικές ρυθμίσεις σε βάρος της οργανωμένης, συλλογικής δράσης όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά με αποκορύφωμα το αντεργατικό έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη. Είναι το σινιάλο για να χτυπηθούν τα συνδικάτα, να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν».

«Είναι γελασμένοι», συνεχίζει, «αν νομίζουν ότι έτσι απλά, ψηφίζοντας νόμους θα ξεμπερδεύουν και με τους αγώνες των εργαζομένων. Η ιστορία είναι γεμάτη από νόμους που η μαζική κι οργανωμένη ταξική πάλη τους έβαλε στον “κάλαθο των αχρήστων”. Δεν θα τους περάσει, θα μας βρουν απέναντι, οργανωμένους και συσπειρωμένους μαζικά στα συνδικάτα μας».

Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, «ως άμεση απάντηση στην επίθεση αυτή αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας για τους εργαζόμενους της “Praktiker” στη Λάρισα για την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη, απαιτώντας να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου, να σταματήσει κάθε μεθόδευση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Καλούμε, καταλήγει, «τα σωματεία, τους φορείς, τους εργαζόμενους της περιοχής μας να μην αφήσουν αναπάντητη μια τέτοια πρόκληση. Να την καταδικάσουν άμεσα και να σταθούν δίπλα στον αγώνα των συναδέλφων, δυναμώνοντας την αλληλεγγύη τους».

(Επισκέψεις: 617 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend