Κοινωνία

Λ. Πετρούνιας: Ζητώ μια τεράστια συγγνώμη για τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου

Σε δύο αναρτήσεις, μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωση του, προχώρησε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Υπενθυμίζουμε ότι σε δήλωση του για το #metoo είπε: «Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από εκεί και πέρα αν υπήρξαν,  εάν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει τα  “φώτα” πάνω του, ή μάλλον να έχει  καταφέρει τους στόχους του να τους υλοποιήσει, να έχει κάποιου τέτοιου είδους παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό»

Στην πρώτη ανάρτηση έγραψε: «Η δήλωσή μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι καθένας και κάθε μία που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».

 

Στη δεύτερη ανάρτηση ανέβασε μια παλιότερη φωτογραφία και σχόλιο του. Συγκεκριμένα, πρόκειται για παλιότερη ανάρτηση του, με φωτογραφία της Σοφίας Μπεκατώρου, όπου έγραφε: «Συγχαρητήρια για το θάρρος σου!! Είμαστε μαζί σου!».  Σε αυτή την ανάρτηση σχολίασε:«Να μην ξεχνάμε τις θέσεις μου από την πρώτη ημέρα!».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 έκανε λόγο για λανθασμένη διατύπωση και ζήτησε δημόσια συγγνώμη, για τη δήλωσή του σχετικά με το @MεTοο που προκάλεσε:

«“Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη προς όλους τους Έλληνες για τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου” , τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας και πρόσθεσε:΅“Ρωτήθηκα για το κίνημα #MeToo και απάντησα αποκλειστικά και μόνο με κάποιες καταγγελίες στην ενόργανη για ψυχολογική βία. Πρόκειται για περιστατικά που δεν γνωρίζω. Προερχόμαστε από ένα πολύ σκληρό άθλημα. Αν έχει συμβεί κάτι, έχουν την πλήρη στήριξή μου”.

Επανέλαβε ότι δεν έχει δει κάτι τέτοιο και δήλωσε ότι είναι υπέρμαχος του κινήματος, καθώς όπως είπε, στάθηκε δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου, κοινοποιώντας πολλές φορές την εξομολόγησή της. “Βγήκα χέρι χέρι με την Κορακάκη συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλων. Έχουμε κάνει διαδικτυακά σεμινάρια με την Σοφία Μπεκατώρου για την αντιμετώπιση όλων αυτών των περιστατικών και για το πώς θα εξαλειφθούν. Είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και ανήσυχος για τη σάπια κοινωνία που ζούμε” πρόσθεσε ο αθλητής.

Τόνισε δε ότι δικαίως υπάρχουν αντιδράσεις και κατέληξε λέγοντας: “Καταδικάζω κάθε μορφή βίας παντού. Έχω πει αλλεπάλληλες φορές ότι οι Έλληνες είναι η δύναμή μου. Δεν μασάω τα λόγια μου ποτέ και βγαίνω πάντα να απαντήσω. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ πίσω από δηλώσεις, δεν ντρέπομαι και δεν φοβάμαι να ζητήσω συγγνώμη. Όντως έκανα ένα λάθος. Δεν είμαι τόσο καλός ομιλητής, όσο είμαι στους κρίκους”».

***

(Επισκέψεις: 6.281 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend