Πολιτική

Κυβέρνηση: Εμβολιασμοί ανηλίκων από ιδιώτες παιδίατρους – Δεν αποκλείει υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών

Τη δυνατότητα να εμβολιάζουν οι ιδιώτες παιδίατροι τους ανήλικους (άνω των 12 ετών) αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση, προκειμένου να επισπευσθούν οι εμβολιασμοί, ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων. Η σχετική απόφαση πάρθηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό, για τις ηλικίες 12 έως 17 ετών συνίσταται από τους ειδικούς, αλλά δεν είναι υποχρεωτικός όπως με τα εμβόλια για τις υπόλοιπες παθήσεις. 

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς, καθώς η κυβέρνηση αναζητά άλλοθι για την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων στα σχολεία.

«Οι επιλογές για την επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι υπαρκτές παντού, όχι μόνο στα σχολεία. Ανάλογα με τα μεγέθη της πανδημίας και τον ρυθμό αύξησης του εμβολιασμού είναι μια επιλογή, την οποία έχουμε πάντα υπόψη μας να την επιστρατεύσουμε στη μάχη κατά του κορονοϊού», είπε ο Γ. Οικονόμου, συνεχίζοντας αυτό το γαϊτανάκι που διαχωρίζει τον κόσμο σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και απογειώνει τη λογική της «ατομικής ευθύνης».

«Υπάρχει επιλογή υποχρεωτικότητας για όλους, υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς αν παραστεί ανάγκη», πρόσθεσε, την ίδια ώρα που -όπως ο ίδιος παραδέχθηκε- «τα ποσοστά εμβολιασμών εκεί είναι αρκετά υψηλά».

Άλλωστε, τα ίδια τα ιατρικά δεδομένα λένε ότι και οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον ιό, ενώ ο μεγάλος πληθυσμός των μαθητών (οι κάτω των 12 ετών) παραμένει αντικειμενικά ανεμβολίαστος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «η επιλογή, προετοιμασία, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία παντού», αν και το υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει ούτε ένα μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση.

Αντίθετα, ανακοίνωσε διάτρητα πρωτόκολλα, συνέχιση της «αυτοδιάγνωσης» και άνοιγμα των σχολείων με ακόμη χειρότερους όρους από πέρσι. Έτσι, όχι μόνο απορρίπτει το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για αραίωση των μαθητών στις τάξεις με το ανάλογο εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά από φέτος θα ισχύσει η νέα ρύθμιση που αυξάνει το όριο των μαθητών ανά τάξη, θα μπουν κοντέινερς στις αυλές των σχολείων για την υλοποίηση της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν ολιγομελή τμήματα. Απο 902.gr

(Επισκέψεις: 450 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend