Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Κυβέρνηση: «Ρεκόρ» εμπλοκής στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης

Κάθε «ρεκόρ» εμπλοκής στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς «σπάει» το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει μετατραπεί σε μια απέραντη βάση..

Κάθε «ρεκόρ» εμπλοκής στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς «σπάει» το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο έχει μετατραπεί σε μια απέραντη βάση διεκπεραίωσης στρατευμάτων και πολεμικού υλικού στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, εκθέτοντας τον λαό σε τεράστιους κινδύνους. 

Τις τελευταίες μέρες είναι ιδιαίτερα έντονη η κινητικότητα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, καθώς πέρα από δυνάμεις του αμερικανικού στρατού, στο ακριτικό λιμάνι συγκεντρώθηκαν οχήματα του βρετανικού στρατού που συμμετείχαν σε ασκήσεις-πρόβες πολέμου στα Βαλκάνια.

Το βρετανικό γιγάντιο οχηματαγωγό «Eddystone» έδεσε στο λιμάνι το απόγευμα της Τετάρτης και κατέπλευσε προς τη Βρετανία το μεσημέρι της Πέμπτης, φορτωμένο με στρατιωτικό υλικό που συγκεντρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη πάνω σε σιδηροδρομικές αμαξοστοιχίες.

Πρόκειται για τη δεύτερη έλευση του συγκεκριμένου οχηματαγωγού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ πρόκειται για το ίδιο που είχε ξεφορτώσει στρατιωτικό υλικό διαφόρων τύπων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Απρίλη, με τη συμβολή στελεχών του Ελληνικού Στρατού, της Ακτοφυλακής και της Αστυνομίας.

Ο εξοπλισμός αυτός στη συνέχεια είχε μεταφερθεί οδικώς στη Βόρεια Μακεδονία, όπου οι δυνάμεις του βρετανικού στρατού συμμετείχαν στην άσκηση «Swift Response 2022».

Στην άσκηση συμμετείχαν πάνω από 2.000 στρατιώτες της Παγκόσμιας Δύναμης Απόκρισης (Global Response Force) του βρετανικού στρατού, ενώ μαζί τους συνεκπαιδεύτηκαν άλλοι 1.000 από 8 χώρες του ΝΑΤΟ, υπό τη διοίκηση της 16ης Air Assault Brigade Combat Team. Η βρετανική δύναμη αποτελούνταν από αερομεταφερόμενο πεζικό και αλεξιπτωτιστές, πυροβολικό, μηχανικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ελικόπτερα «Απάτσι» και «Σινούκ».

Η εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει απογειωθεί, αφού μέχρι τον Σεπτέμβρη στην Αλεξανδρούπολη θα αγκυροβολούν ανά 10ήμερο αμερικανοΝΑΤΟικά πλοία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα και η μεγαλύτερη αντίστοιχη επιχείρηση που έχει λάβει μέχρι στιγμής χώρα στην Αλεξανδρούπολη από τον αμερικανικό στρατό, στο πλαίσιο της αναδίπλωσης και ανανέωσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ σε Πολωνία και Ρουμανία.

Στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης αναμενόταν επίσης να προσγειωθεί την Παρασκευή ένα επιβατικό αεροσκάφος τύπου «Boeing 777» το οποίο μετέφερε 108 Αμερικανούς στρατιώτες. Τέτοιες αεροπορικές μεταφορές στελεχών του αμερικανικού στρατού συνηθίζονται το τελευταίο διάστημα τις παραμονές μεγάλων επιχειρήσεων μεταφοράς προσωπικού και στρατιωτικού υλικού μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, για τις ανάγκες τεχνικής υποστήριξης.

Πολεμικός εξοπλισμός στην Ουκρανία μέσω Αλεξανδρούπολης

Οι κίνδυνοι που δημιουργούνται από αυτή την εξέλιξη είναι ακόμα μεγαλύτεροι, μετά την αποκάλυψη ότι το λιμάνι του Έβρου χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά εξοπλισμού στην Ουκρανία, κάτι που μετατρέπει ευθέως την περιοχή σε στόχο αντιποίνων.

Παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Στίβεν Τέιγκλ, λογογράφος του τέως Αμερικανού πρέσβη στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, αποκάλυψε ότι το λιμάνι χρησιμοποιήθηκε για τον εξοπλισμό του Κιέβου. 

Περιγράφοντας σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του «Institute of Current World Affairs» τον ρόλο του Πάιατ για την «αναβάθμιση» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, σημειώνει πως «στρατιωτικός εξοπλισμός έχει επίσης σταλεί στην Ουκρανία μέσω της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με αμυντικές πηγές», καρφώνοντας επί της ουσίας την κυβέρνηση. 

ΚΚΕ: Αυξάνεται η ανασφάλεια από την εμπλοκή

Σε σχόλιό της με αφορμή τη νέα επιχείρηση διεκπεραίωσης αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων και πολεμικού υλικού που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκεντρο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, αλλά και την πληροφορία ότι αυτό χρησιμοποιήθηκε για να σταλούν αμερικανικά όπλα στην Ουκρανία, η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ σημειώνει:

«Κανένα κλίμα ενθουσιασμού που προσπαθούν να του καλλιεργήσουν δεν μπορεί να υπάρχει στον λαό της περιοχής από την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του λιμανιού και συνολικά των υποδομών του νομού μας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Αντιθέτως αυξάνεται η ανασφάλεια και οι κίνδυνοι.

Από στελέχη της ίδιας της αμερικανικής πρεσβείας και συγκεκριμένα από τον λογογράφο του πρώην Αμερικανού πρέσβη Πάιατ μάθαμε πρόσφατα ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει χρησιμοποιηθεί από τον αμερικανικό στρατό για να σταλούν όπλα στην Ουκρανία, ακυρώνοντας οι ίδιοι όλα τα παπαγαλάκια τους που μιλούσαν για προγραμματισμένες μετακινήσεις ρουτίνας!

Παράλληλα, καθημερινά πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι καμία ασφάλεια για την περιοχή δεν προσφέρει η ΝΑΤΟική παρουσία. Και αν υπήρχαν κάποιοι που πίστευαν πως η ΝΑΤΟική βάση θα μας προστατέψει, πρέπει να μεταπείστηκαν όταν είδαν τους “τουρίστες” Αμερικανούς, που αλώνιζαν πριν ένα μήνα στην Αλεξανδρούπολη, να κάνουν ασκήσεις απόβασης σε ακτή από κοινού με τον τουρκικό στρατό.

Και όλα αυτά την ώρα που η προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης εντείνεται ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ που θα αποφασίσει την περαιτέρω εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας. Εμπλοκή στην οποία η χώρα μας πρωτοστατεί.

Μάταια, επίσης, προσπαθούν να μας πείσουν πως η χρησιμοποίηση της πόλης ως στρατιωτικού ΝΑΤΟικού κόμβου, καθώς και ενεργειακού θα φέρει τη λύση στα ολοένα και αυξανόμενα προβλήματα της περιοχής, που δεν διαφοροποιούνται από την υπόλοιπη χώρα. Τα πανάκριβα καύσιμα, Ενέργεια, τρόφιμα και ενοίκια εξανεμίζουν το εισόδημα του λαού.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση. Το επόμενο κρίσιμο διάστημα θα ενταθεί η κινητικότητα στο λιμάνι και οι κίνδυνοι που τη συνοδεύουν. Καλούμε τον λαό της περιοχής να εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του.

Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, ούτε ορμητήριο ούτε στόχος των ιμπεριαλιστών». Aπό 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις