Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Kράτος ταξικό, εγκληματικό!

Για τις δηλώσεις Μητσοτάκη, ο οποίος είπε ότι θα είναι «ο πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί από τη χώρα κάθε "νησίδα" του παλιού αναχρονιστικού κράτους»!

«Όσο λυπημένοι και θυμωμένοι νιώθουμε, τόσο αποφασισμένοι είμαστε να αλλάξουμε όλα όσα μας πόνεσαν. Κενά δεκαετιών στις υποδομές, αλλά και απαράδεκτες συμπεριφορές κρατικών υπαλλήλων που επίσης, δυστυχώς, έρχονται από το χθες. Αναλαμβάνοντας μάλιστα πλήρως την ευθύνη εκ μέρους του πολιτικού συστήματος, ένα δήλωσα και δηλώνω: ότι θα είμαι πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί από τη χώρα κάθε “νησίδα” του παλιού αναχρονιστικού κράτους». 

Ποιο πολιτικό «νεούδι» λέτε να έκανε τις παραπάνω δηλώσεις; 

Ο εκπρόσωπος ποιου κόμματος – «βρέφους» λέτε να τα είπε; 

Μα, ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει κυβερνήσει για χρόνια και χρόνια, από το 1974 μέχρι σήμερα!  Είναι δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση του με το νέο πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη. 

Πού νομίζει ότι απευθύνεται, πια, ο Μητσοτάκης; Σε κατοίκους άλλης χώρας; 

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που, για το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη,

– πρώτα έκανε (από τον τόπο της τραγωδίας) δήλωση ντροπής («όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος») και

– στη συνέχεια, ενδεχομένως μετά από παρότρυνση του επικοινωνιακού του επιτελείου, προχώρησε σε καταγραφή των σκέψεων του, «ανακαλύπτοντας» και άλλες ευθύνες, πέρα από την «ατομική» (διαβάστε: Κύριε Μητσοτάκη, η ανθρωπιά δεν φοράει μάσκα). 

Τώρα, δηλώνει πως θα είναι ο «πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί από τη χώρα κάθε “νησίδα” του παλιού αναχρονιστικού κράτους»

Για «κενά δεκαετιών στις υποδομές» μιλήσατε, κύριε πρωθυπουργέ. Σε αυτά τι ευθύνες έχει το κόμμα σας, η Νέα Δημοκρατία, τα χρόνια που κυβέρνησε; Μήπως αλλάξατε κόμμα και δεν το γνωρίζουμε; 

Σε «απαράδεκτες συμπεριφορές κρατικών υπαλλήλων που επίσης, δυστυχώς, έρχονται από το χθες», αναφερθήκατε, κύριε Μητσοτάκη. Εδώ προσέξτε λίγο παραπάνω: Πάτε να μπερδέψετε, σκόπιμα, τις «συμπεριφορές» εργαζομένων, οι οποίοι προειδοποιούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή για το έγκλημα που έρχεται, με τα στελέχη, που διοικούσαν και προέρχονταν (και από τη δική σας παράταξη). Κι αυτά τα στελέχη από το χθες του κόμματος σας «γεννήθηκαν», διοίκησαν, ξεπούλησαν. 

Α, να μια λεξούλα που δεν θα λέγατε ποτέ, για τη «μάχη» που, λέτε, ότι ξεκινάτε: «Ξεπούλημα»! Πέρα από τις εγκληματικές αμέλειες και τις ευθύνες για το σιδηροδρομικό έγκλημα, κύριε πρωθυπουργέ, υπάρχουν και οι (αγαπημένες σας) ιδιωτικοποιήσεις (και στον σιδηρόδρομο και στα λιμάνια και στα αεροδρόμια). Εδώ θα κάνετε κάτι ή αυτό είναι μέρους του «νέου»; Το κέρδος σε βασικούς τομείς που επηρεάζουν την ίδια τη ζωή μας (από τις Μεταφορές και τις Συγκοινωνίες μέχρι την Υγεία και την Παιδεία) , θα το κρατήσετε, να φανταστούμε, ε; 

Αλήθεια, κύριε Μητσοτάκη, το κράτος σας, πού ήταν στην αντισεισμική και αντιπυρική προστασία (εδώ δεν έχει κέρδη η ιστορία και κοστίζει αλλά οι προτεραιότητες σας είναι άλλες); Για τα ζητήματα αυτά δεν έχετε «όραμα»; 

Και ορισμένες ακόμα πλευρές που «ξεχνιούνται»: –

Έχει δοθεί ολόκληρη η σύγχρονη τεχνολογία, όπου υπάρχει κέρδος και προστασία των βασικών πυλώνων του συστήματος (ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, συστήματα παρακολούθησης κ.α.), αλλά οι σιδηρόδρομοι λειτουργούσαν με όρους των αρχών του περασμένου αιώνα!  

Υπάρχει ένα ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο, βασισμένο, στην «αγία» σας Ευρωπαϊκή Ένωση, που προστατεύει τους μεγαλοεργοδότες από τα εγκλήματα που γίνονται κάθε μέρα, στους χώρους δουλειάς. Λέμε για αυτά που εσείς ονομάζετε «εργατικά ατυχήματα», όταν αναφέρεστε σε αυτά (σχεδόν ποτέ). Είναι το ίδιο πλαίσιο, του ίδιου κράτους, που έχει μετατρέψει την εργασία σε σκλαβιά χωρίς δικαιώματα, διότι η χώρα πρέπει να γίνει «ανταγωνιστική», όπως σας αρέσει να λέτε. 

Κύριε, Μητσοτάκη, το κράτος σας, το «παλιό» και το «αναχρονιστικό» είναι το χθες του «νέου», αποτελεί τις «βάσεις» για τα εγκλήματα, όπως αυτό στα Τέμπη. 

Κύριε Μητσοτάκη, το κράτος σας, και το «παλιό» και «αναχρονιστικό» και το «σύγχρονο» και αυτό που «οραματίζεστε» έχει συνέχεια. Είναι ένα κράτος ταξικό, που πάνω από τις ανθρώπινες ζωές βάζει τα κέρδη και πολιτική διαχείριση του συστήματος που υπερασπίζεστε. Τα υπόλοιπα είναι «άριστες» (και υποκριτικές) μπούρδες, οι οποίες θα προκαλούσαν γέλιο, εάν είχαμε τόσο πρόσφατα ένα σιδηροδρομικό ΕΓΚΛΗΜΑ (όχι ατύχημα), για το οποίο η κυβέρνηση σας έχει την πολιτική ευθύνη. 

Υ.Γ: Τα στελέχη σας που αντιμετωπίζουν με κυνισμό και αθλιότητα (Αδ. Γεωργιάδης, Ν. Ρωμανός) το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, όπως και ο πρώην υπουργός Υποδομών, Κ. Καραμανλής, που παραιτήθηκε αλλά θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ (αυτός που έλεγε ότι «μία υπεύθυνη πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των επιβατών») θα έχουν συμμετοχή σε αυτή τη «μάχη» που εσείς θα είστε «πρώτος»; 

Σχετικά θέματα

Απόψεις