Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Κλείνει η 9η Πνευμολογική Κλινική στο “Σωτηρία” – “Επιτελική” διάλυση

«Την προσπάθεια να κλείσει η 9η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου “Σωτηρία”», καταγγέλλει η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή..

«Την προσπάθεια να κλείσει η 9η Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου “Σωτηρία”», καταγγέλλει η «Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «μετά από καταγγελίες των εργαζομένων στην 9η κλινική, πληροφορηθήκαμε ότι ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας για την πρόθεση του υπουργείου να μεταφερθεί η κλινική στο Ασκληπιείο της Βούλας μαζί με δύο Πνευμονολόγους από το Νοσοκομείο μας, ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήδη υπηρετεί στην κλινική να μοιραστεί σε άλλες πνευμονολογικές κλινικές».

«Αυτό στην ουσία σημαίνει κατάργηση της 9ης Πνευμονολογικής Κλινικής με συνέπεια να αποδυναμώνεται και να υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο το Νοσοκομείο και οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στον τομέα της Πνευμονολογίας. Στην κλινική εκτός από τη νοσηλεία ασθενών με πνευμονολογικά προβλήματα, επιτελούνται και μία σειρά από εξειδικευμένες εξετάσεις, τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς, ενώ εκατοντάδες παρακολουθούνται κάθε χρόνο στα εξωτερικά της ιατρεία. Σημαντική θέση κατέχει και η εκπαίδευση των ειδικευόμενων γιατρών αλλά και το ερευνητικό έργο.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι υπάρχει μία συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης της κλινικής εδώ και καιρό. Η συνταγή είναι γνωστή αφού έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν. Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των εργαζομένων για ενίσχυση της κλινικής με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια για ουσιαστική αναβάθμισή της. Αυτό οδηγεί στην υποβάθμιση και την απαξίωση του ιατρονοσηλευτικού έργου που επιτελείται στην κλινική, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για το κλείσιμό της», τονίζει η ΤΑΣ και προσθέτει:

«Μέσα από τις εξαγγελίες της για το νέο ΕΣΥ η κυβέρνηση της ΝΔ -συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου της ΣΥΡΙΖΑ- έχει διακηρύξει τον στόχο της για συρρίκνωση των δημόσιων νοσοκομείων και τη λειτουργία τους ως επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό προωθεί τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις κλινικών, τμημάτων και ολόκληρων νοσοκομείων ενώ παραδίδει υπηρεσίες όπως η σίτιση και η φύλαξη σε ιδιώτες εργολάβους. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη δραματική επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, με τους ασθενείς να αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στη τσέπη είτε για να προσφύγουν στον ιδιωτικό τομέα είτε για να εξυπηρετηθούν στα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, των κατ’ όνομα μόνο, δημόσιων νοσοκομείων. Το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβρη δίνει τη δυνατότητα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να ασκούν ιδιωτικό έργο ολοκληρώνοντας έτσι το θεσμικό πλαίσιο παράδοσης της Υγείας στους ιδιώτες.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός στους εργαζόμενους του νοσοκομείου!! Καμιά εμπιστοσύνη στις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ που στηρίζουν στην ουσία της αυτή την πολιτική!».

Καταλήγοντας σημειώνει,

«Απαιτούμε:

  • Nα μην καταργηθεί η 9η Πνευμονολογική κλινική του Νοσοκομείου μας.

  • Να ενισχυθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απαιτείται για τη λειτουργία της.

Οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και μέσα από συλλογικό αγώνα να παλέψουν όχι μόνο να μη συρρικνωθούν οι δημόσιες δομές Υγείας αλλά να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ώστε να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας του σήμερα!».

ΠΗΓΗ: 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις