Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

ΚΚΕ: “Κακοστημένη παράσταση φαρσοκωμωδίας στην Εξεταστική για τις υποκλοπές”

Δήλωση - καταγγελία του Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ, βουλευτή του ΚΚΕ και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές 

 

Ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την υποκλοπές – παρακολουθήσεις, Νίκος Καραθανασόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση – καταγγελία: 

Είναι σκανδαλώδης η εξέλιξη των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, που δήθεν διερευνά το σκάνδαλο των υποκλοπών. Θα χαρακτηρίζαμε την όλη Εξεταστική μία κακοστημένη παράσταση φαρσοκωμωδίας, αν δεν αφορούσε τόσο σοβαρά ζητήματα: Τις υποκλοπές σε βάρος ενός ολόκληρου πολιτικού κόμματος, του ΚΚΕ, άλλων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και τελικά τις επικοινωνίες, την προσωπική ζωή και τις ελευθερίες όλου του λαού μας.

Το ΚΚΕ πρότεινε συγκεκριμένους μάρτυρες, που είχαν άμεση εμπλοκή και ευθύνη στην έρευνα των υποκλοπών στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της Κεντρικής Επιτροπής του. Πρόκειται για ανθρώπους που ξέρουν τι συνέβη, έχουν ευθύνη και ενδεχομένως έχουν και νομικές ευθύνες για όσα έκαναν και δεν έκαναν για να διαλευκανθεί η υπόθεση του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι σήμερα. Και η απάντηση της Εξεταστικής: Κανένας μάρτυρας που προτείνει το ΚΚΕ δεν θα κληθεί! Γι’ αυτό ευθύνεται η κυβερνητική πλειοψηφία, που κάλεσε γενικά ελάχιστους και συγκεκριμένους μάρτυρες, όμως στην υπόθεση του ΚΚΕ είχε την προκλητική ανοχή και στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Και ο νοών νοείτω, για το ποια υπόθεση πραγματικά ενοχλεί και δεν θέλουν όλοι τους να διερευνηθεί.

Το ΚΚΕ έχει πολλά, συγκεκριμένα και σαφή ερωτήματα, που ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Γι’ αυτό ζητήσαμε να κληθούν αυτοί που πρέπει να απαντήσουν: Οι αρμόδιοι εισαγγελείς, μέλη και τεχνικοί της ΑΔΑΕ, υπεύθυνοι από την Κρατική Ασφάλεια, στελέχη των εταιρειών – παρόχων τηλεπικοινωνιών, όπως ο ΟΤΕ. Μέρος αυτών των ερωτημάτων καταθέσαμε στην Εξεταστική Επιτροπή, στον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και δημόσια. Ποια η στάση της Εξεταστικής; Καμία απάντηση! Τα ερωτήματα του ΚΚΕ, που απαιτούν διερεύνηση από την Εξεταστική, κλήση μαρτύρων, πρόσβαση σε έγγραφα κ.λπ., είναι σα να μην τέθηκαν!

Ακόμα και όσοι ήρθαν ως μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή, με το καθεστώς εξέτασης που διαμορφώθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης, επικαλούνταν το απόρρητο ή αρκούνταν στο «δεν ξέρω – δεν απαντώ». Στην πραγματικότητα, την κάλυψη γι’ αυτήν την απαράδεκτη στάση τους την παρέχουν όχι μόνο η ΝΔ αλλά όλα τα αστικά κόμματα, αφού έχουν συνδιαμορφώσει ένα πλαίσιο που θωρακίζει το κράτος, όλες του τις υπηρεσίες, τις αρχές και τα πρόσωπα, ώστε να «γίνεται η δουλειά» των παρακολουθήσεων χωρίς προβλήματα.

Την ίδια στιγμή, υπήρξε διοικητής της ΕΥΠ που ανέφερε ότι για τις υποκλοπές στο ΚΚΕ μίλησε με ξένες υπηρεσίες αλλά και μεγάλες εταιρείες – παρόχους του εξωτερικού, για να καταλήξει ότι «αυτά που γίνονται εκεί», δηλαδή στο ΚΚΕ, «είναι κάτι πολύ μεγάλο», που απαιτεί αναβαθμισμένη τεχνογνωσία, με πρόσβαση στις κεντρικές υποδομές των παρόχων. Ποια η αντίδραση στην Εξεταστική Επιτροπή; Σα να μην άκουσε κανένας! Ούτε πάροχοι κλήθηκαν όπως ζητάει το ΚΚΕ ούτε κανείς σχολίασε τη δράση υπηρεσιών ξένων χωρών, αφού όλοι μαζί τις «αγκαλιάζουν» ως υπηρεσίες «φιλικών χωρών», «σύμμαχων» στην εθνική ασφάλεια του κεφαλαίου.

 

Συγκεκριμένα στοιχεία

Εμείς έχουμε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που καταδεικνύουν:

Η ΑΔΑΕ, η δήθεν ανεξάρτητη αρχή που διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών, δεν έκανε αυτά που έπρεπε για να ερευνήσει ουσιαστικά τις καταγγελίες του ΚΚΕ, αντίθετα συνέβαλε αποφασιστικά στο κουκούλωμα. Από κοντά και η Κρατική Ασφάλεια, που ενεργούσε κατά παραγγελία της Εισαγγελίας, για να διαλευκανθεί το κακούργημα της παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών ενός πολιτικού κόμματος, δεν έκανε επίσης αυτά που όφειλε. Οι δε εισαγγελικές αρχές έχουν με τη σειρά τους πολύ συγκεκριμένες ευθύνες, όχι μόνο που η δικογραφία των υποκλοπών του ΚΚΕ πήγαινε να κλείσει άρον άρον και χωρίς έρευνα, αλλά και που μέχρι και σήμερα, 6 χρόνια μετά, δεν έχουν γίνει τα βήματα που έπρεπε, για να διερευνηθεί σε βάθος.

Είναι συγκεκριμένα τα στοιχεία, για το τι έκαναν και τι δεν έκαναν όλες οι αρχές στην έρευνα των υποκλοπών του ΚΚΕ. Η κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα άλλα κόμματα εκτίθενται ανεπανόρθωτα, που δεν θέλουν τα ερωτήματα αυτά να τεθούν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε τον ρόλο και των κρατικών αρχών, «ανεξάρτητων» και μη, και των αστικών κομμάτων. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ θέλουν να κρύψουν τις ευθύνες τους τόσο ως κυβέρνησης όσο και ως αντιπολίτευσης, γιατί σε όλα αυτά είναι ενιαίοι. Μαζί ενισχύουν το κράτος και τους μηχανισμούς του για τα συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια του κεφαλαίου. Μαζί διαμορφώνουν το πλαίσιο της μαζικής παρακολούθησης όπου «κανείς δεν εξαιρείται», με τις ευλογίες και κατευθύνσεις της ΕΕ. Μαζί εμπλέκουν τον λαό μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, που σημαίνουν στη χώρα μας να αλωνίζουν οι μυστικές υπηρεσίες, να αναβαθμίζονται το φακέλωμα, η καταστολή όποιου αντιδρά.

Οι τροπολογίες που κατέθεσε χτες, Πέμπτη, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ αυτήν την κατεύθυνση υπηρετούν. Ολες οι προτάσεις του θωρακίζουν το αντιδραστικό πλαίσιο, ενισχύουν τη νομιμότητα των παρακολουθήσεων – επισυνδέσεων. Παράλληλα, κοροϊδεύουν τον λαό ότι μπορεί η μαζική παρακολούθηση που εδραιώνουν, να γίνεται με τρόπο «δημοκρατικό». Το λένε ευθέως ότι σκοπός τους είναι η ενίσχυση του «κύρους της ΕΥΠ» και γι’ αυτό προτείνουν την υπαγωγή της στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη (και όχι στον πρωθυπουργό), με την αμίμητη λογική πως έτσι η ΕΥΠ… «αποκόπτεται από τον στενό πυρήνα του επιτελικού κράτους»! Κοροϊδία αποτελεί εξάλλου και η πρόταση για επαναφορά της ενημέρωσης της ΑΔΑΕ προς τα θύματα της παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας, σε μια προσπάθεια το ΠΑΣΟΚ να αναιρέσει τον ίδιο του τον εαυτό, αφού είχε ψηφίσει τη σχετική, απαράδεκτη αλλαγή της κυβέρνησης της ΝΔ.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει στοιχεία, να εκθέτει την αλήθεια στον λαό, για να τους χαλάσουμε τα αντιλαϊκά σχέδια. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να βγάλει ο λαός μας συμπεράσματα. Πίσω και από τις υποκλοπές «κρύβεται» ο εχθρός του εργαζόμενου λαού, η δικτατορία του κεφαλαίου, που όλα τα άλλα κόμματα υπηρετούν. Καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις και στα κόμματα του κεφαλαίου. Με το ΚΚΕ στη μάχη, για να προστατεύσουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας, κόντρα στους διάφορους «σωτήρες» και «προστάτες», στον δρόμο της οριστικής ανατροπής του σάπιου συστήματος.”

Από τον 902.gr

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις