Κοινωνία

Κινητοποίηση εναντίον του αντιασφαλιστικού εκτρώματος

Ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου – Βρούτση διαδηλώνουν αυτή την ώρα στην Αθήνα εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες ύστερα από κάλεσμα Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων.

Με συνθήματα όπως «Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, φέραν νέο νόμο λαιμητόμο», «Ασφάλιση – Υγεία – σύνταξη – δουλειά – δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά» και «Η Ασφάλιση μας δεν είναι για παζάρια τα δικαιώματα μας δεν παίζουμε στα ζάρια» οι διαδηλωτές πορεύτηκαν από το Προπύλαια στη Βουλή.

Η κινητοποίηση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων στην Αθήνα, την ώρα που ψηφιζόταν το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, έστειλε το μαχητικό μύνημα του εργαζόμενου λαού. 

Στις ομιλίες που προήγηθηκαν στα Προπύλαια σημειώθηκε ότι το νομοσχέδιο της ΝΔ θωρακίζει παραπέρα τον νόμο Κατρούγκαλου, ειδικά για τις νέες συντάξεις εξασφαλίζει ότι σε βάθος 50 χρόνων θα παραμείνουν σε επίπεδα πτωχοκομείου. Παράλληλα διατηρούνται σε ισχύ όλες οι περικοπές στις συντάξεις από το 2010, η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και οι περικοπές στις επικουρικές και στα εφάπαξ. Διατηρούνται όλες οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που διαμόρφωσαν το υποχρεωτικό όριο στα 67 χρόνια για όλους.

Οι διαδηλωτές σημείωσαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί για δημόσια, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.

 

Πηγή: 902.gr

 

(Επισκέψεις: 283 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend