Βιντεοθήκη Πολιτισμός

Καισαριανή. Ένα βίντεο – αφιέρωμα στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Θυσιαστήριο της Λευτεριάς

Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο γνωριμίας και ξενάγησης στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, παρουσιάστηκε από το Δήμο Καισαριανής στις εκδηλώσεις Τιμής για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Πρωτομαγιάς 1944, που συνδιοργάνωσαν οι δήμοι Καισαριανής και Χαϊδαρίου, 4, 5 και 6 Μάη 2018.

Μέσα από το βίντεο, διάρκειας 9:28΄, με τη φωνή της Ελένης Γερασιμίδου, ξεδιπλώνονται οι χώροι και εκθέματα του Μουσείου, που βρίσκεται στη καρδιά του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς» και είναι αφιερωμένο στην ηρωική ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση.

Το βίντεο – ξενάγηση, κλείνει με την επισήμανση:

«Μέσα στους λίγους μήνες ζωής, τούτο το μουσείο έχει αγκαλιαστεί από το λαό όχι μόνο της Καισαριανής, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, ακόμα και από φορείς και απογόνους εκτός Ελλάδας.

Γι’ αυτό έχει πολλαπλάσια σπάνια υλικά, όπως όπλα, εκτοπιστήρια, σπάνια αλληλογραφία και ντοκουμέντα που θα εκτεθούν το επόμενο διάστημα σε ειδικές εκθέσεις».

Εμείς σας υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο 5 Μάη, στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Καισαριανής έγινε η επίσημη παρουσίαση της Εικονικής Περιήγησης των χώρων του Μουσείου (Εξωτερικός χώρος του Μουσείου, Εσωτερικό του Μουσείου, Χώρος της Ηρώς Κωνσταντοπούλου), του τόπου των Εκτελέσεων και του Μνημείου των Εκτελεσθέντων. 

Εχουν πλέον τη δυνατότητα, όλοι, να έρθουν σε επαφή με την Ιστορία και  να περιηγηθούν ψηφιακά στους χώρους του Μουσείου, από οποιοδήποτε μέρος, στη διεύθυνση:

https://mea.kaisariani.gr/MEAM.html

Η εκπληκτική δουλειά της ψηφιακής περιήγησης, του Δήμου Καισαριανής και των ανθρώπων του Μουσείου, θα συμπληρώνεται τακτικά με τα νέα εκθέματα που συγκεντρώνονται συνεχώς, από νέες δωρεές των κατοίκων της Καισαριανής και των Ανατολικών Συνοικιών. Σεντούκια, πατάρια, αποθήκες, έχουν ανοιχτεί και καταφθάνουν συνεχώς ενθυμήματα, φωτογραφίες, επιστολές, αντικείμενα της εποχής. Μνήμες των οικογενειών από τα χρόνια της μεγάλης εποποιίας της Αντίστασης έρχονται στις αίθουσες του Μουσείου για να γίνουν στοιχεία της συλλογικής ιστορικής μνήμης της περιοχής. Ωρα την ώρα, μέρα τη μέρα, καινούργια  αποκτήματα περιμένουν να βρουν τη θέση τους στις προθήκες του Μουσείου.

 

 

(Επισκέψεις: 91 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend