Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Χωρίς κέρδος, κέρατα…

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά… Λοιπόν, χαιρετίσματα στην Εξουσία! Γράφαμε πριν λίγες μέρες ότι του έκαναν, του κ. Μαρινάκη, «τα μούτρα..

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά…

Λοιπόν, χαιρετίσματα στην Εξουσία! Γράφαμε πριν λίγες μέρες ότι του έκαναν, του κ. Μαρινάκη, «τα μούτρα κρέας»…

Προς τι όλη αυτή η βαβούρα και το κατεβατό κατηγοριών, που όλοι νομίσαμε ότι το λιγότερο που θα συνέβαινε θα ήταν να τον βάλουν φυλακή και να του δεσμεύσουν την περιουσία κ.λπ, κ.λπ;

Αντί αυτού είδαμε τον κ. Μαρινάκη να φεύγει ατσαλάκωτος από τα Δικαστήρια, πληρώνοντας ένα ευτελές- για τα δικά του δεδομένα- ποσό, ως εγγύηση.

Κατά τα άλλα, όχι μόνο δεν υπήρξε κάποια δέσμευση περιουσιακού στοιχείου, αλλά, αντιθέτως, ανακοινώθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά 10 εκατομμύρια, τα οποία θα καλύψει εξολοκλήρου ο κ. Μαρινάκης!

Καθησύχασε μάλιστα τους οπαδούς της επιχείρησης του, ότι αυτός θα είναι το αφεντικό και τύποις θα υπάρχει μια Διοικούσα Επιτροπή, που θα εκτελεί τις εντολές του. Δηλαδή, ούτε γάτα, ούτε… ζημιά.

Και όπως είπε ο ίδιος, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η UEFA, «είναι ενημερωμένη για όλα και δεν υπάρχει κανένας φόβος-κίνδυνος για τίποτα».

«Γκρεμίστηκαν» και οι ελπίδες του κ. Αλαφούζου, ότι , θα μπορούσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να πάρει τη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο «Τσάμπιονς Λίγκ»… Για τα λεφτά, εννοείται, αφού γι΄ αυτά γίνεται ο καυγάς.

Όπως ήταν επόμενο, μετά τις ραγδαίες εξελίσσεις, ξεκίνησαν και οι «λυκοφιλίες» εναντίον του «κοινού εχθρού». Δημήτρης Μελισσανίδης, Ιβάν Σαββίδης, Γιάννης Αλαφούζος, εναντίον Βαγγέλη Μαρινάκη…

Εδώ είναι να γελάει και να κλαίει κανείς, για τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στο «επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Πάντως, αυτή η υπόθεση, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα πάει σε μάκρος. Το παιχνίδι χοντραίνει, ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός. Τα λεφτά είναι πάρα πολλά, οι φιλοδοξίες των «ανταγωνιστών» ξεχειλίζουν, οι στόχοι τους ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια του ποδοσφαίρου.
Και το χειρότερο, μεταφέρουν τις μεταξύ τους επιχειρηματικές συγκρούσεις στους οπαδικούς «στρατούς», βάζοντας τους οπαδούς των οπαδούς τους να «σκοτώνονται» για τα συμφέροντα του Μαρινάκη, του Μελισσανίδη, του Αλαφούζου…

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, μου ήρθε στο μυαλό η λαϊκή παροιμία: «χωρίς κέρδος κέρατα»…

Ιστορίες «Αθανάτων» στο… Μπακού 

Εκεί, στο μακρινό Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν (το οποίο για τα συμφέροντα των πολυεθνικών βαφτίστηκε Ευρώπη), γίνεται το «έλα να δεις»…

Πίσω από τη βιτρίνα των Πανευρωπαϊκών Αγώνων «σφάζονται παλικάρια» στις ποδιές των Χορηγών.

Με μαφιόζικες μεθόδους, ετοιμάζονται μεγάλες ανακατατάξεις στο χώρο του αθλητισμού, σε συνεργασία των παγκόσμιων αθλητικών ομοσπονδιών και των μεγάλων πολυεθνικών που λυμαίνονται το χώρο στο ρόλο των χορηγών.

Η πρώτη κίνηση έγινε, από τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, με την ανάθεση στο Αζερμπαϊτζάν (σε μια χώρα εκτός Ευρώπης) του πρώτου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν για να «πάρει» τους αγώνες, έταξε στους Ευρωπαίους «αθάνατους» τον ουρανό με τα άστρα… Να μην ξεχνάμε, ότι πρόκειται για μια χώρα που συγκαταλέγεται στις μεγάλες ενεργειακές δυνάμεις.

Όμως, παρά τα όσα απλόχερα υποσχέθηκαν οι Αζέροι, τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα περίμεναν, παρά και τη μεγάλη λίστα Χορηγών που είχαν εξασφαλίσει.

Παραδείγματος χάριν, δεν τα κατάφεραν να φέρουν στο Μπακού όλα τα μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού αθλητισμού, και αυτό οφείλεται στην «κόντρα» που ξέσπασε, για καθαρά οικονομικούς λόγους, μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών.

Έτσι, οι ομοσπονδίες Στίβου, Κολύμβησης, Κωπηλασίας για τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα, κινούνται στο δικό τους δρόμο και ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν το 2018 στη Γλασκόβη και το Βερολίνο το δικό τους Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Και όλα αυτά για το χρήμα και κάτω από τη σιωπηλή συγκατάθεση της «Αγιας Οικογένειας» των «Αθανάτων», της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σχετικά θέματα

Απόψεις