Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις»

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης το ΠΑΜΕ και εργατικά Σωματεία καταγγέλλοντας την αναίτια και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους..

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης το ΠΑΜΕ και εργατικά Σωματεία καταγγέλλοντας την αναίτια και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές που διατράνωναν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, το βράδυ της Τετάρτης. Η κυβέρνηση έδωσε τα διαπιστευτήριά της στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και στις ΗΠΑ.  

Πανό του ΠΑΜΕ υπήρχε μπροστά στην είσοδο του υπουργείου που ανάγραφε: «Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν μας σταματούν. Νίκη στο λαό της Παλαιστίνης».

«Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις»«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει» και «Πάλη οργανωμένη πάλη ταξική αυτή είναι η απάντηση στην καταστολή», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν μαζικά νεολαίοι και μέλη εργατικών σωματείων, ενώ από την ντουντούκα ακούγονταν το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην σημερινή διαμαρτυρία.

 Όπως ακούγονταν μεταξύ άλλων από τα μεγάφωνα:

«Η συγκέντρωση δέχθηκε αναίτια επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας κατ’ εντολήν της κυβέρνησης. Αυτό που τους ενόχλησε είναι ότι η μαζική συμμετοχή του λαού της Αθήνας απέδειξε ότι δεν τσιμπάει στην προπαγάνδα του αστικού κράτους και αναγνωρίζει το δίκιο των Παλαιστινίων, αφού  βροντοφώναξαν συνθήματα όπως “Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά” και απαίτησαν “ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών”, καταδικάζοντας την στάση της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχει ενεργά σε αυτή την σφαγή. Τους απαντάμε για μία ακόμα φορά ότι είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάμψουν τις αντιδράσεις των συνδικάτων και του λαού. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά». 

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν επίσης την στάση της αστυνομία απέναντι σε μαθητές του ΕΠΑΛ Λαυρίου που εξέφραζαν αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό.

 

Γ. Αναγνώστου: Δεν δεχόμαστε να χτυπιούνται οι διαδηλώσεις μας

 

Αντιπροσωπεία των συνδικάτων συναντήθηκε με τον αρχηγό της Αστυνομίας.
 

 Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Αναγνώστου, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους ανάφερε μεταξύ άλλων ότι, κάνουμε ξεκάθαρο προς την κυβέρνηση και προς όλους τους μηχανισμούς τους, ότι δεν θα δεχτούμε καμία αστυνομία να παίρνει το μέρος της ισραηλινής πρεσβείας χτυπώντας αναίτια μια τεράστια μαζική διαδήλωση. Δεν θα δεχτούμε το επόμενο διάστημα, συνέχισε ο Γ. Αναγνώστου, σε να χτυπιούνται χωρίς κανένα λόγο μια σειρά κινητοποιήσεις και απεργιακοί αγώνες.

Συνεχίζοντας ο Γ. Αναγνώστου τόνισε ότι, θα δώσουμε δυναμικό παρόν και θα υποστηρίξουμε ακόμα πιο δυνατά, πιο δυναμικά μέσα στους χώρους δουλειάς, σε σχολεία, σε σχολές, στα εργοστάσια, στα γιαπιά, παντού δίνοντας τον τόνο ότι είμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Θα συνεχίσουμε, δεν φοβόμαστε ότι μέτρα και όποιος και αν τα πάρει, εμείς θα δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο γιατί αυτό ξέρουμε καλά να κάνουμε και γιατί ο Παλαιστινιακός λαός έχει το δίκιο με το μέρος του, γιατί δικαιούνται να έχουν κράτος στα σύνορα του 1967 και θα είμαστε για πάντα στο πλευρό των Παλαιστινίων και όλων των λαών που μάχονται για την ελευθερία τους, για το δικαίωμα να έχουν το δικό τους κράτος, χώρο και μέρος.

Δίνουμε και το επόμενο διάστημα, τις επόμενες μέρες παντού το στίγμα μας, μέσα στο κίνημα να δυναμώσει η αλληλεγγύη απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης και σε όσους σηκώνουν το κεφάλι και αγωνίζονται και παλεύουν και διεκδικούν, κατέληξε ο Γ. Αναγνώστου.  Από 902.gr 

Σχετικά θέματα