Κοινωνία

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή σε ανήλικες μαθήτριες στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

«Έκανα πέντε χρόνια ψυχοθεραπείας και με αφορμή το κίνημα #metoo βρήκα το θάρρος για να μιλήσω και να προστατέψω και τις άλλες κοπέλες» αναφέρει μία από τις καταγγέλλουσες, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι ο καθηγητής φέρεται να διδάσκει ακόμα στο ωδείο ακόμη και σε ανηλίκους.

Μια νέα υπόθεση καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση έρχεται στο φως, καθώς ανήλικες μαθήτριες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει στα χέρια της φάκελο με τέσσερις καταγγελίες κατά του συγκεκριμένου καθηγητή του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Οι κοπέλες έχουν καταγγείλει τον συγκεκριμένο καθηγητή σε βάθος 12ετίας, ενώ η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη Δικαιοσύνη.

Η μια από τις κοπέλες που φέρεται ν’ αποπλανήθηκε από τον συγκεκριμένο καθηγητή είναι ακόμα ανήλικη. Η πρωινή εκπομπή του ΜEGA φιλοξένησε μια από τις καταγγέλλουσες. «Ήμουν 15 όταν συνέβη το περιστατικό κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στο κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Με φλέρταρε έντονα, με πολιορκούσε. Κατάφερε να συνάψει σχέση μαζί μου. Όλο αυτό διήρκησε ένα χρόνο. Και έληξε η σχέση γιατί μου ζητούσε επίμονα να ολοκληρώσουμε τις σχέσεις μας. Εγώ δεν ενέδωσα ποτέ ούτε υπέκυψα σε ερωτικές απαιτήσεις. Έκανα πέντε χρόνια ψυχοθεραπείας και με αφορμή το κίνημα #metoo βρήκα το θάρρος για να μιλήσω και να προστατέψω και τις άλλες κοπέλες» τόνισε η κοπέλα.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν πρότεινε στον καθηγητή να χωρίσουν, εκείνος την έβρισε και της δημιούργησε πολύ μεγάλη ένταση. Στη συνέχεια η κοπέλα αναγκάστηκε να σταματήσει τα μαθήματα στο ωδείο. «Μολονότι τέθηκε υπόψη της διοίκησης του Ωδείου η υπόθεση από τον Μάρτιο, υπάρχει μια διαδικασία έρευνας – διερεύνησης πολύ adhoc. Όχι ΕΔΕ ή πειθαρχική διαδικασία. Επιδιώκουν να λήξει η σύμβασή του και να γίνει η επαναπρόσληψή του» εκτίμησε ο δικηγόρος ενός εκ των καταγγελλουσών, Κωνσταντίνος Μορτόπουλος,

Η δικογραφία αν και έχει φτάσει στην εισαγγελία πρωτοδικών, ο καθηγητής φέρεται να διδάσκει ακόμα στο ωδείο ακόμη και σε ανηλίκους. Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης ανέφερε ότι θα επιληφθεί ο ίδιος του θέματος.

(Επισκέψεις: 335 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend