Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Καταγγελία για βουλευτή της «Ελληνικής Λύσης»

Το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών προχώρησε σε επιστολή –καταγγελία προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, σε βάρος σε βάρος..

Το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών προχώρησε σε επιστολή –καταγγελία προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, σε βάρος σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Δημήτρη Βαγενά, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του βουλευτή ως απρεπή, προσβλητική και απαξιωτική προς του αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών κάνει λόγο για απρεπή, προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά του βουλευτή προς του αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Δημήτρης Βαγενάς βγήκε με το όχημα του μέσα από βενζινάδικο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και μπήκε ανάποδα σε μονόδρομο.

Όταν του ζήτησαν να σταματήσει άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ όπου διενεργούσαν ελέγχους εκείνη τη στιγμή στο χώρο,  εκείνος φέρεται να αρνήθηκε και συνέχισε την πορεία αγνοώντας επιδεικτικά τους αστυνομικούς.

 «Δεν είναι η δουλειά σας αυτή. Δεν είναι στα καθήκοντα σας. Εγώ είμαι βουλευτής» φέρεται να είπε ο κ. Βαγενάς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, ο βουλευτής ο οποίος πρωταγωνίστησε στο συγκεκριμένο περιστατικό ήταν ο Δημήτρης Βαγενάς, από την Ελληνική Λύση.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ανέφεραν το περιστατικό, ενώ συγκράτησαν και την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος και διαπίστωσαν ότι ανήκει σε εταιρεία που νοικιάζει αυτοκίνητα στους βουλευτές και το συγκεκριμένο ανήκει στον Δημήτρη Βαγενά που νωρίτερα είχε παρανομήσει.

Το περιστατικό όπου καταγγέλλουν οι Ειδικοί Φρουροί σημειώθηκε λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι στις 17 Δεκέμβριου.

Δείτε το απόσπασμα από το δελτίο του MEGA:

Η επιστολή των Ειδικών Φρουρών προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα, αναφέρουν:

 «Είμαστε στη δυσάρεστη θέση, να σας ενημερώσουμε, για καταγγελία που περιήλθε σε γνώση μας από μέλη του Σωματείου μας, αστυνομικούς που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ, για απρεπή, προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά, ενδεχομένως και παραβατική εναντίον τους, από εκλεγμένο εκπρόσωπο του ελληνικού λαού.

Εμείς, όπως κι εσείς φυσικά, γνωρίζουμε τις βασικές Γενικές Αρχές του Κώδικά Δεοντολογίας των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, βάση των οποίων οι εκπρόσωποι του λαού  οφείλουν:

— Να ασκούν τα καθήκοντά τους με αμεροληψία, ανιδιοτέλεια, αντικειμενικότητα και αλληλοσεβασμό.

— Να τηρούν τις αρχές της προάσπισης του κύρους της Βουλής, αλλά κυρίως,

— Να εφαρμόζουν τους Νόμους που θεσπίζονται για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως!

Αν και πιστεύαμε ότι, εν έτη 2020, η νοοτροπία του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” από Έλληνα Βουλευτή, αποτελούσε ιστορικό σημάδι ενός μακρινού παρελθόντος, μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι αυτές οι αντικοινωνικές συμπεριφορές, είναι παρούσες και εκφράζονται από αιρετούς “άρχοντες” που υπηρετούν το ναό της Δημοκρατίας μας, ευτυχώς, όμως, ελάχιστης μειοψηφίας.

Κατόπιν τούτων, και με δεδομένη την από 17 Δεκεμβρίου 2020 υπηρεσιακή αναφορά των Συναδέλφων μας, η οποία και εμπεριέχει στοιχεία που παραπέμπουν στον εν λόγω Βουλευτή, παρακαλούμε για την ενημέρωσή σας, καθώς και την εκδήλωση ενεργειών αρμοδιότητάς σας, απαραίτητων και για την αποκατάσταση της ηθικής τάξης και της τιμής των μελών μας, σκληρά εργαζομένων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ώστε να εμφυσήσετε και στον μειοψηφούντα έστω συνάδελφό σας του οποίου προεδρεύετε, ένα αίσθημα μετριοφροσύνης  και συνέπειας  στους νόμους. Γιατί Εσείς, όπως και εμείς, είμαστε ΥΠΗΡΕΤΕΣ του Ελληνικού λαού».

Η αντίδραση της Ελληνικής Λύσης

Με σημερινή ανακοίνωσή του το κόμμα της Ελληνικής Λύσης, του Κυριάκου Βελόπουλου,  δεν αρνείται , χωρίς να κατονομάζει, ότι βουλευτής του είναι ο εμπλεκόμενος στο συμβάν, εκφράζει όμως την απορία του γιατί, όπως λέει, δεν του επιδόθηκε πρόστιμο και αντ’ αυτού το θέμα δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης:

«ΓΙΑ ΤΟ “ΠΕΡΙΕΡΓΟ” ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣ

Αναφορικά με το «περίεργο» περιστατικό και την φερόμενη εμπλοκή βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου, που καταγγέλθηκε από αστυνομικούς της ομάδας Δίας, η Ελληνική Λύση ζητεί να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις καθώς και το νόμιμο πρόστιμο. Αναρωτιόμαστε όμως εάν είναι σύννομη η «πρωτοβουλία» του αστυνομικού, αφού πρώτα απέφυγε να επιβάλει τις νόμιμες κυρώσεις στον φερόμενο, να ενημερώσει ως «ρεπόρτερ» τα κανάλια καθώς και τον συνδικαλιστή, γνωστό θαμώνα των καφέ του Κολωνακίου, ο οποίος έκανε και δηλώσεις.

Με λίγα λόγια θα μπορούσαν να επιδώσουν κλήση στον φερόμενο ως παράνομο βουλευτή και να λήξει εκεί η ιστορία με τις αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές, ώστε να πάρει την οδό της δικαιοσύνης. Εκείνοι όμως προτίμησαν να εκμεταλλευτούν το θέμα επικοινωνιακά για δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜΕ.

Για την Ελληνική Λύση οι βουλευτές πρέπει να τυγχάνουν των αυστηρότερων ποινών από τα όργανα της τάξεως και το κυριότερο, ορισμένοι αστυνομικοί πρέπει να πάψουν να φέρονται ως «δημοσιογράφοι των καναλιών» και με τα λάθη ή τις παραλείψεις τους να εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες».

ΠΗΓΕΣ: lawandorder.gr, enikos.gr,

Απόψεις