Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Ηλ. Κασιδιάρης: Εμείς Ναζιστές; Θεός φυλάξοι!!!

  Σε συνέντευξή του στο bankingnews.gr, το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης αποποιείται τον Χίτλερ, ορκίζεται υπέρ της κοινοβουλευτικής..

 

Σε συνέντευξή του στο bankingnews.gr, το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης αποποιείται τον Χίτλερ, ορκίζεται υπέρ της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εμφανίζει το πολιτικό μόρφωμα του Ν. Μιχαλολιάκου, στο οποίο πρωταγωνιστεί, ως την αθώα περιστερά της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Σε ερώτηση αν η Χρυσή Αυγή είναι «μια νεοναζιστική οργάνωση που υμνεί τον ναζισμό και τον Χίτλερ», απαντάει:

«Θα το επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι υβριστικοί. Η Χρυσή Αυγή είναι το εθνικιστικό πατριωτικό κόμμα που πιστεύει στην Δημοκρατία. Είμαστε οι επίγονοι αυτών που αντιστάθηκαν στην γερμανική εισβολή».

Προφανώς εννοεί ότι είναι επίγονοι του Έκτορα Τσιρονίκου, υπουργού των δοσιλογικών κυβερνήσεων Λογοθετόπουλου και Ράλλη που με την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα το Φθινόπωρο του 1944  πήγε στη Βιέννη και σχημάτισε κυβέρνηση Ελλήνων γερμανοφίλων. Αυτόν είχαν ως παράδειγμα όπως δείχνει το φύλλο του Περιοδικού Χρυσή Αυγή (τεύχος 12, Δεκέμβριος του1983, σελ. 2) που παραθέτουμε:

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,  Α.Τ. 12- 12-1983, σελ. 02

«Η Χρυσή Αυγή είναι το ελληνικό εθνικιστικό κίνημα και δεν έχει καμία σχέση με τον ναζισμό», λέει, στη συνέχεια, ο Ηλ. Κασιδιάρης.

Προφανώς εννοεί αυτό.

τ. 13- 1

 

Κι αυτό.

 

 

Ή αυτά.

Fotor01021220259

Ερωτάται ο Ηλίας Κασιδιάρης για μία ακόμη φορά: «η Χρυσή Αυγή είναι κατά του Χίτλερ και κατά του Ναζισμού;»

Απάντηση: «Είμαστε ενάντια όσων διέπραξαν εγκλήματα πολέμου, μέσα σε αυτούς είναι ο Χίτλερ, αλλά είναι και ο Στάλιν να μην είμαστε μονόπλευροι. Είμαστε κατά του ναζισμού, είμαστε κατά του Στάλιν και κατά όσων εισέβαλλαν στην πατρίδας μας που τιμούμε. Η Χρυσή Αυγή είναι κοινοβουλευτικό κόμμα που σέβεται την Δημοκρατία».

Και ξανά ερωτάτε: «Μπορεί να δηλώσετε ευθαρσώς ότι είστε κατά του ναζισμού και του Χίτλερ και κατά όλων αυτών που προκάλεσαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας;»

Απάντηση: «Εμείς ως Χρυσή Αυγή καταδικάζουμε όλους τον Χίτλερ, τον Στάλιν, τον Κεμάλ Ατατούρκ και όλους τους εγκληματίες κατά της ανθρωπότητας».

Όταν λέει ότι καταδικάζει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε ο Χίτλερ προφανώς αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και στο άρθρο του Χρ. Παππα, στο περιοδικό Χρυσή Αυγή (τεύχος 66, 25/10/1991), το οποίο είχε τίτλο «Το μεγάλο ψέμα των εβραίων» και κατέληγε ως εξής: «Κλείνοντας αυτό το μικρό άρθρο αναρωτιέμαι βλέποντας γύρω μου την παρακμή και την ολοκλήρωση της Διεθνούς Εβραϊκής Δικτατορίας του Χρήματος μέρα με την ημέρα, αναρωτιέμαι λοιπόν μήπως θα έπρεπε οι Γερμανοί και γενικά όλοι οι Εθνικοσοσιαλιστές (τότε και τώρα) να νοιώθουμε ένοχοι για μια εξολώθρευση ΟΧΙ γιατί έγινε αλλά..»

Μπορεί όμως ο κ. Κασιδιάρης να εννοεί κι αυτό που ο ίδιος είπε στη Βουλή για το Ολοκαύτωμα των εβραίων.

 

Ενδεχομένως όμως να «καταδικάζει» τα εγκλήματα των Ναζί κατά το ίδιο τρόπο που τα… καταδίκαζε ο αρχηγός του Ν. Μιχαλολιάκος, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο.

Εν κατακλείδι, ο Ηλ. Κασιδιάρης δεν ρωτήθηκε αν θα καταδίκαζε σήμερα ένα δικό του άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στις 20-4-2011. Το άρθρο εκείνο που έφερε τον τίτλο «Ο Χίτλερ πέρα από την ιστορία» κατέληγε ως εξής:

«Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευ­ρώπης και ολόκληρου του σύγχρο­νου κόσμου, αν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος (που οι Δημοκρατίες, ή μάλλον οι εβραίοι- σύμφωνα με τον Στρατηγό Μεταξά, κήρυξαν στην Γερμανία) δεν σταματού­σε την αναγεννητική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; Είναι βέβαιο πως θεμελιώδεις αξίες, που πηγά­ζουν ως επί το πλείστον από την ελληνική αρχαιότητα θα κυρίευαν πνευματικά όλα τα κράτη και θα όριζαν τις τύχες των λαών. Ο ρο­μαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασικισμός θα υπερίσχυαν της παρακμιακής υποκουλτούρας που διέβρωσε τον λευκό άνθρω­πο. Ο άκρατος υλισμός θα είχε προ πολλού τεθεί στο περιθώριο δίνο­ντας τη θέση του στην εξύψωση του πνεύματος. Ο επιστήμων θα υπερίσχυε του τεχνοκράτη. Ο άνθρωπος θα εξερευνούσε μακρινά άστρα και θα είχε ήδη ερμηνεύσει τον θαυμαστό κόσμο των υποατομικών σωματιδίων. Η φύση, που συνεντρίβη μέσα σε λίγες δεκαετίες δημοκρατικής εκβιομηχάνισης, θα αποθεωνόταν. Ο χρυσός δεν θα είχε καμία αξία έναντι της αθλητικής ρώμης και της διάνοιας. Ο νέος άνθρωπος θα έθαβε βαθειά μέσα στο χώμα της Ιστορίας το καταναλωτικό ανδρείκελο, που επιβιώνει ως πρότυπο στους καιρούς της σύγχρονης παρακμής Ο φιλόσοφος και ο πολεμιστής – θα συνέτριβαν τον τραπεζίτη, θα έπαυε διά παντός το εμπόριο του χρήματος, που υποτάσσει λαούς, με τρανό παράδειγμα τους Έλληνες, που από πνευματικοί πρωτοπόροι και κοσμοκράτορες, έγιναν σήμερα υποτελείς στο σιωνιστικό κεφάλαιο».

719_02

Υ.Γ. Για όσους έχουν ερώτημα αναφορικά με τις μεταμορφώσεις των ηγετών της Χρυσής Αυγής και την πολιτική ανανδρία που τους διακρίνει, η απάντηση δεν βρίσκεται στο γεγονός ότι είναι υπόδικοι και κάνουν ότι μπορούν για να σώσουν το τομάρι τους. Είναι κι αυτό αλλά η εξήγηση είναι πιο βαθύτερη: Ο Φασισμός- έχει αποδειχτεί πλέον ιστορικά- φέρνει στην επιφάνεια της πολιτικής και κοινωνικής ζωής όλα τα κατακάθια της κοινωνίας. Έχει πλέον κανείς αμφιβολία πως για τέτοιους πρόκειται;-

Απόψεις