Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Kαρδίτσα: Συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης για τους πλημμυροπαθείς

  Μαζική συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 29 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Η συναυλία έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης..

 

Μαζική συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 29 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Η συναυλία έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου μήνα και προσπαθούν να σταθούν όρθιοι. Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα διεκδίκησης και συνέχισης του αγώνα για τα δίκαια αιτήματα που αφορούν την επιβίωσή τους.

Σε λίγες μέρες θα συμπληρωθούν 2 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες και η μεγάλη πλειοψηφία των πληγέντων δεν έχει πάρει ούτε καν τα πρώτα χρήματα της αρωγής για τις άμεσες ανάγκες, ενώ εκατοντάδες είναι αυτοί που παραμένουν ξεσπιτωμένοι ζώντας σε δομές, σε συγγενικά σπίτια ή που αναγκάστηκαν να νοικιάσουν. Οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε τραγική κατάσταση αφού πολλοί όχι μόνο έχασαν τις φετινές παραγωγές, αλλά δεν ξέρουν το πότε και με τι όρους θα καλλιεργήσουν τη νέα χρόνια.

Ακόμα αναδείχτηκαν οι εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, της περιφέρειας και των δήμων που άφησαν το λαό ανυπεράσπιστο, χωρίς αντιπλημμυρικά έργα, να παλεύει για τη ζωή και την περιουσία του. Την ίδια στιγμή που δίνουν εκατομμύρια για έργα πράσινης ανάπτυξης και άλλα με κριτήριο ότι είναι κερδοφόρα.

Είναι μονόδρομος ο οργανωμένος αγώνας και η διεκδίκηση μαζί με τις πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης που όλη αυτή την περίοδο έδωσαν κουράγιο και έμπρακτη στήριξη στους πλημμυροπαθείς του νομού.

Η συναυλία οργανώθηκε από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, το Παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, τον Αγροτικό Σύλλογο Παλαμά, τον Εμπορικό Σύλλογο Παλαμά, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων,το Συνδικάτο Οικοδόμων, την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας, το Σωματείο Συνταξιούχων και τον Σύλλογο Γυναικών.

Στη συναυλία συμμετείχαν ο Διονύσης Τσακνής, τα «Κίτρινα Ποδήλατα» με αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, το συγκρότημα «Ταξιδιώτες» με τους Ειρήνη Γιαννούλα και Βαγγέλη Δημάκη, το νεανικό συγκρότημα «add1cts, ο Άρης Φαλιάγκας (τραγούδι), η Ρίτσα Πέτσα (τραγούδι), η Χαρά Σακελλαροπούλου (τραγούδι), η Ειρήνη Σουφοπλάκου (τραγούδι), ο Χριστόδουλος Κωσταρέλος (τραγούδι), ο Στέλιος Ευαγγελάκης (τραγούδι) και ο Νίκος Γκορίλας (τραγούδι). Επίσης έπαιξαν οι μουσικοί, Δημήτρης Μιαρίτης (πλήκτρα), Άγγελος Παλαπέλας (πλήκτρα και τύμπανα), Μιχάλης Παλμούτσης (κιθάρα και μπουζούκι), Νίκος Πεταλάς (τύμπανα), Βασίλης Κόγιας (πλήκτρα), Δημήτρης Καραβίδας (κλαρίνο) και Χρήστος Κιτσόπουλος (κλαρίνο).

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Γραμματέας της ΕΟΑΣΚ, Γιάννης Τσιούτρας που ανέδειξε τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν αυτή τη στιγμή οι αγρότες με στόχο να μείνουν στον τόπο τους και να καλλιεργήσουν τη γη τους. Καθώς και τις ευθύνες κυβέρνησης, περιφέρειας και δήμων τόσο για τις συνέπειες της καταστροφικής πλημμύρας όσο και για το γεγονός ότι 50 μέρες μετά και τα προβλήματα παραμένουν οξυμένα σε ότι αφορά τη στέγη, τις αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί, ζητώντας 100% αποζημίωση.

Ο Άρης Φαλιάγκας, πρόεδρος του παραρτήματος Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που εκφράζεται και μέσα από τη συναυλία.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Κώστας Κουβαράς, ανέδειξε την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων ως επιλογή όλων μέχρι σήμερα των κυβερνήσεων και της τοπικής διοίκησης και αναφέρθηκε στη συμβολή των εργατικών σωματείων της Καρδίτσας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που συνέβαλαν στον καθαρισμό και την αποκατάσταση εκατοντάδων σπιτιών στην περιοχή του Παλαμά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παλαμά, Ιάσωνας Διδάγγελος στάθηκε στις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν οι έμποροι του δήμου Παλαμά και στις αποζημιώσεις που δεν μπορούν να καλύψουν σε καμία περίπτωση τις ζημιές.

Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας, Πόπη Μπούτα, ανέδειξε το υγειονομικό πρόβλημα που υπάρχει αυτή την περίοδο στην περιοχή, το οποίο επιδεινώνεται με την καταστροφή του ΚΥ Παλαμά που 50 μέρες μετά τις πλημμύρες παραμένει κλειστό. Ανέδειξε όλες τις παρεμβάσεις που έκαναν τα υγειονομικά σωματεία τόσο στην 5η ΥΠΕ όσο και στη Δημοτική Αρχή Παλαμά απαιτώντας να αποκατασταθεί άμεσα το ΚΥ. Επίσης ανέδειξε την πρωτοβουλία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Καρδίτσας και της ΟΕΝΓΕ να στήσουν το Ιατρείο Αλληλεγγύης στον Παλαμά που πρόσφερε υγειονομική φροντίδα σε εκατοντάδες πλημμυροπαθείς και μη.

Τέλος, ο Γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Καρδίτσας, Στράτος Ροδίτης στάθηκε στο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης από το Ισραήλ, απαιτώντας να σταματήσει τώρα η σφαγή και καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το έγκλημα!

Από όλους τους χαιρετισμούς εκφράστηκε η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και η καταδίκη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, που με τις πλάτες ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης μακελεύουν τον Παλαιστινιακό λαό.

Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν ο Διονύσης Τσακνής αφιέρωσε στον λαό της Παλαιστίνης το τραγούδι «Μπαλαμός» τραγουδώντας τους στίχους «δεν έχω τόπο, δεν έχω ελπίδα, δεν θα με κλάψει καμιά πατρίδα»! Μέλη σωματείων άναψαν καπνογόνα και βροντοφώναξαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

 
 

Στο πλαίσιο της συναυλίας, μικρά παιδιά έδειξαν την αλληλεγγύη τους στα παιδιά της Παλαιστίνης φτιάχνοντας ζωγραφιές με τα χρώματα τις παλαιστινιακής σημαίας.

Από τη σκηνή της συναυλίας, ανακοινώθηκε η διοργάνωση συγκέντρωσης αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη από εργατικά σωματεία, την επιτροπή ειρήνης και άλλους φορείς για την Παρασκευή 3 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

Τέλος, η συναυλία συνδυάστηκε και με συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας προς τους πληγέντες που άμεσα θα ανακοινωθεί τι θα αγοραστεί με το ποσό που συγκεντρώθηκε και πως θα διανεμηθεί. Aπό 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις