Πολιτική

Καρατζαφέρης: Καμαρώνω Γεωργιάδη, Βορίδη και Πλεύρη -Είναι οι βασικοί πυρήνες της κυβέρνησης

«Ποιος πατέρας δεν είναι ικανοποιημένος όταν βλέπει τα παιδιά του, άτακτα ή λιγότερο άτακτα, σήμερα να είναι οι βασικοί πυρήνες μιας κυβέρνησης;», είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για τους Άδωνη Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Θάνο Πλεύρη. Ως «πατέρας», πολιτικός τουλάχιστον, για τους τρεις αισθάνεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης και έτσι αισθάνεται υπερήφανος για τη συμμετοχή τους στο υπουργικό σχήμα. «Αυτά τα τρία παιδιά, άξια καθόλα, σήμερα είναι ο πυλώνας, ο πυρήνας της κυβέρνησης και καμαρώνω κι ευχαριστιέμαι», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ραντάρ» στον Alpha 98,9.

«Ο Πλεύρης απευθύνεται στον πυρήνα των ακροδεξιούληδων»

«Για τον φρέσκο της παρέας», τον Θάνο Πλεύρη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε πως «έχει όλες τις δυνατότητες. Απευθύνεται στον πυρήνα των ακροδεξιούληδων, που είναι και ο πυρήνας των αρνητών και μπορεί να τους μιλήσει, να τους πει “για σταθείτε ρε…”». Στην ερώτηση αν ο Θάνος Πλεύρης είναι ακροδεξιός, απάντησε: «Με την έννοια που δίνουν σήμερα. Και μένα με έλεγαν ακροδεξιό κι ήταν η πλάκα, εγώ γέλαγα», απάντησε χαρακτηριστικά.

 

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν είχε μόνο ένα καλό λόγο για τα πρώην στελέχη του κόμματός του. Στήριξε και τον Κυριάκο Μητσοτάκ υποστηρίζοντας πως στην ΔΕΘ: «Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να βάλει το τρένο που είχε ελαφρώς εκτροχιαστεί ξανά στις ράγες. Εν πολλοίς μάλλον το πέτυχε, χωρίς τα ενθουσιώδη εκείνα σχόλια που θα άξιζαν τα μπράβο κ.λπ.».

Στο ερώτημα αν η ΝΔ μπορεί να ανατρέψει το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, με την ακρίβεια, τον κατώτατο μισθό, τις συντάξεις και άλλα βλέπει πως οι κινήσεις που έκανε στον ανασχηματισμό ήταν μάλλον θετικές.

«Αυτά δεν χαρακτηρίζουν σήμερα την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Την χαρακτηρίζει αν μπορέσει να ανταπεξέλθει στις πολύ δύσκολες δοκιμασίες, με πρώτη την πανδημία. Αυτή τη στιγμή οι αγανακτούντες, οι ανόητοι αρνητές έγιναν ένα μπετό. Όλοι αυτοί αισθάνονται ότι εχθρός τους είναι ο Μητσοτάκης. Αυτό είναι ένα κομμάτι που θα αφαιρεθεί από τον κόσμο που ακολουθούσε τη ΝΔ και πρέπει να βρει έναν τρόπο να το μαζέψει. Έχω την αίσθηση ότι έκανε κάποιες κινήσεις στον ανασχηματισμό που μπορεί να είναι καρποφόρες», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε ξαναμιλήσει για την κοινοβουλευτική σύσταση της Νέας Δημοκρατίας, διαπιστώνοντας πως «η μισή μου κοινοβουλευτική ομάδα κυβερνά σήμερα τον τόπο. Το μέγιστο ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι ακροδεξιούληδες, ο Μητσοτάκης έβαλε έναν άνθρωπο που τους καταλαβαίνει». 

(Επισκέψεις: 2.534 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend