Κοινωνία

Κακοκαιρία: Αθωράκιστη η χώρα – Χάος στην Αττική – Εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες

Πλημμυρισμένα σχολεία με μαθητές να φτιάχνουν μέχρι και «γέφυρες» με θρανία για να φύγουν.
 
Πανεπιστήμια, δρόμοι, εργασιακοί χώροι και χιλιάδες σπίτια αντιμετωπίζουν την κακοκαιρία χωρίς καμία πρόβλεψη, καμία θωράκιση.
 
Μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας με την Αττική να βρίσκεται σε κατάσταση εκτός ελέγχου και για μια ακόμα φορά να αναδεικνύονται οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και τοπικής αυτοδίοικησης, για έργα που δεν έγιναν, για προστασία που δεν παρέχουν.

Διαβάστε:

Χωρίς ρεύμα χιλιάδες σπίτια σε Καλλιθέα, Παγκράτι, Κολωνό και Νίκαια

Αθήνα: Πλημμύρισε η Πειραιώς – Οδηγός αναγκάστηκε να αφήσει το αυτοκίνητο της

Πλημμύρισαν τα υπόγεια του «Ευαγγελισμού»

Δρόμοι – «ποτάμια» στους Αγίους Αναργύρους 

Ιθάκη: Πλημμύρησε το Βαθύ από την έντονη βροχόπτωση

Δοκιμάζεται η Kέρκυρα από την κακοκαιρία και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων

Κλειστές δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία, βρεφονηπιακοί – Το … σχέδιο του “επιτελικού κράτους” σε δύο λέξεις: “Μείνετε σπίτι”…

Σε 1.164 ανέρχονταν μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης οι κλήσεις που είχε λάβει το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, κυρίως για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο και κοπές δέντρων.

Η Περιφέρεια Αττικής δέχτηκε 646 κλήσεις κυρίως σε περιοχές του λεκανοπεδίου (560 για αντλήσεις υδάτων, 36 για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες, 25 για κοπές δέντρων,  22 για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημεία, 3 για αφαιρέσεις αντικειμένων).

 Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δέχτηκε 490 κλήσεις κυρίως στο νησί της Κέρκυρας για άντληση υδάτων, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 60 απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου δέχτηκε 6 κλήσεις και συγκεκριμένα 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  δέχτηκε 2 κλήσεις, 1 για άντληση υδάτων και 1 για απομάκρυνση ατόμου σε ασφαλές σημείο. Επίσης, στην περιοχή των Τσακαίων στη Νότια Εύβοια μεταφέρθηκαν 3 άτομα σε ασφαλές σημείο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  δέχτηκε 6 κλήσεις, 2 για κοπές δέντρων, 3 για αντλήσεις υδάτων και 1 για αφαίρεση αντικειμένου.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δέχτηκε 14 κλήσεις, 6 για αντλήσεις υδάτων και 8 για κοπές δέντρων.

 

(Επισκέψεις: 1.749 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend