Πολιτική

…και ο Μπογδάνος ζητά «ενέργειες» για την πορεία του Πολυτεχνείου

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα αυξάνονται ραγδαία, η κυβέρνηση σε βασικούς τομείς – όπως νοσοκομεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σχολεία – είναι, το λιγότερο, ανεπαρκής. Κοιτάζει την «αγορά» και παράλληλα δίνει 2 εκατομμύρια ευρώ στους καναλάρχες για μηνύματα για τον κορωνοϊό που έπρεπε να ήταν δωρεάν. 

Τα παραπάνω είναι λίγα από τα πολλά, τα οποία θα έπρεπε, τουλάχιστον, να κάνουν τους κυβερνητικούς βουλευτές να είναι κάπως πιο μετρημένοι. Κι όμως, υπάρχει ένας βουλευτής της ΝΔ (ο εικονιζόμενος) ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, δηλώνοντας την αγωνία του για τη φετινή πορεία για το Πολυτεχνείο.  Ρωτά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ποιες «ενέργειες» θα γίνουν «ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη διεξαγωγής παράνομων συναθροίσεων και διαδηλώσεων στην Αθήνα και αλλού, ειδικά εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου».  

Μεταξύ άλλων ρωτά: 

  • «Για ποιον λόγο δεν περιορίστηκε η μαθητική πορεία διαμαρτυρίας σε μία λωρίδα της οδού Πανεπιστημίου – ειδικά καθώς πλέον υπάρχει και ο χώρος του Μεγάλου Περιπάτου – συμφώνως και με την παρ.1 του άρθρου 8 του 4703/2020;»
  • «Για ποιον λόγο δεν διαλύθηκε η μαθητική συγκέντρωση μετά το ξέσπασμα επεισοδίων, σύμφωνα και με την υποπαράγραφο γ) της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του 4703/2020;»
  • «Ποιος ήταν ο οργανωτής της μαθητικής συνάθροισης που υποχρεωτικώς όφειλε να έχει δηλωθεί εφόσον η συνάθροιση επετράπη σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 3 του 4703/2020 και ποιες ενέργειες έχουν γίνει ώστε να αναλάβει την οικονομική επιβάρυνση της επιδιόρθωσης των φθορών δημόσιας περιουσίας;».
  • «Με δεδομένη την αύξηση του υγειονομικού κινδύνου και τα πιο πρόσφατα, αυστηρότερα κυβερνητικά μέτρα, ποιες ενέργειες προγραμματίζονται ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη διεξαγωγής παράνομων συναθροίσεων και διαδηλώσεων στην Αθήνα και αλλού, ειδικά εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου
 

Αν και είναι περιττό θα το πούμε: Τίποτα από τα παραπάνω δεν μας κάνει εντύπωση.

(Επισκέψεις: 2.748 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend